All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att ta bort kalk i duschen mycket effektivt

Vi får en hel del tips att Dinside redaktörer, och det är helt fantastiskt! Många av dessa är bra tips, och ibland får vi några tips som låter ganska konstigt ut, så här:

"WD40 fungerar utmärkt för att ta bort kalk från dusch dörrar!"

Det var så speciellt att vi hade bara för att testa det ut.

Om det fungerar?

- Det verkar fantastiskt bra!

Läs också: Tvättmedel och vinäger fungerar underverk i duschen

Smörjer och rengör ...

WD40 är inte vad de flesta människor tänker på som rengöringsmedel, och du hittar det inte bland de tvättmedel i butiken. Du hittar det, men där de säljer saker till bilen, garaget eller kanske till cykeln. Gilla på bensinstationen. Eller på annat håll med saker för bilar och hem. Eller kanske har du det redan i garaget.

WD40 är en oljeprodukt som används som avfettningsmedel för smörjning av saker som krossande - till exempel en dörr - eller för att skydda mot rost.

På flaskans etikett visar det också att läkemedlet kan ta bort svåra fläckar av vax, tjära, fett och limrester. Det bekräftar att det kanske inte är så dumt att använda på kalkbeläggningen i duschen ...

LÄS OCKSÅ: Hur rengör du duschhuvudet - även där du kan använda ättika!

Tvätta det här: Vi har använt WD40, en tvättvamp och en gammal tandborste för att tvätta duschen med. Foto: KRISTIN SØRDAL mer

För att ta bort kalk med WD40

Vi har använt en duk och en gammal tandborste för att verkligen få till de upproriska och vrår i duschvägg. Men du kan naturligtvis använda någonting för att tvätta med, som du annars skulle använda.

Vi bör erkänna att vi var skeptiska när vi avbröt den första dosen WD40 mot duschväggen. Men resultatet kommer omedelbart: Det här fungerar!

Lätt DASH: En lätt dusch med WD40 - och även de svåraste platserna blir rena. Visa mer

Även de hårdaste områdena kalk och smuts i dörrbeslaget på duschkabinen, som vi annars inte klarar av att rengöra, måste gå förlorade för en liten dusch WD40. Det löser omedelbart.

Och duschen på duschlederna lossnar och låter dig tvätta bort med bara några drag med svampen - vi behöver inte skrubba som vi kanske behöver lossna.

Men de mest fantastiska är de svåra områdena; skurkar, krokar och hörn som vi annars kämpar för att komma till och bli tvättade - allt löses!

Och med en liten runda tandborste visas även de mest vridna områdena i duschkabinettet som rena och nästan lika nya igen.

FÖRE: Här är det svårt att städa helt. Foto: KRISTIN SØRDAL mer EFTER Efter några duschar med WD40 och lite ljus gnugga med en svamp och tandborste, är detta resultatet: Spotless även i de svåraste platser.Det gör vi inte med konventionella tvättmedel. Foto: KRISTIN SØRDAL mer

Men: The är olja ...

Vi nämnde det tidigare, men säger det igen: Detta är inte ett normalt rengöringsmedel, det < 999> är en oljeprodukt - och måste behandlas i enlighet med detta. Det är viktigt att du följer varningarna tryckta på etiketten, såsom att undvika hudkontakt och bara använda den där du har god ventilation.

Torka också bort alla rester av olja från duschväggen. Du vill inte ha detta i avloppsvatten.

Det är också lämpligt att bära handskar (som vi inte, och är kvar med någorlunda torra händer ...) - och luft väl!

Kom ihåg: Eftersom det finns olja, tvätta duschen som vanligt efteråt.

Tvätta med vanliga rengöringsmedel efter oljeblandning. Och täck golvet när du hänger på - så att du inte har oljefläckar på plattorna.

Men efter diskbänken är ganska lätt att ta, för koppen är förlorad - och du behöver inte skrubba.

FöRE OCH EFTER:

Titta så bra det har blivit. Och det bästa är att det var lekfullt ljus, gammal och frank kalk och smuts lossnade lätt som just det. Se mer Best of envisa fläckar

Vi har tidigare rekommenderat en blandning av diskmedel och vinäger i duschen. Det här är fortfarande ett utmärkt sätt, och vi rekommenderar även detta som din dagliga städare.

Men om du har svåra fläckar som inte lätt tvättas bort med vanligt rengöringsmedel kan WD40 vara vad hjälper dig att få bättre på detta.

Har du andra smarta tvätttips du vill dela med oss? Var vänlig och fråga journalisten på den här e-postadressen.

Artikeln har publicerats på Dinside också tidigare. Senast uppdaterad 17 februari 2017.

ADVERT

Mest populära