All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur man spelar Gris

Grisar är vanligtvis ett av de allra första kortspel som barn lär sig, men det betyder inte att det inte kan vara roligt för vuxna också.

Ett spel av Gris kan sträcka sig från 3-8 spelare, och hela däcket (alla 52 kort) måste användas. Varje spelare måste ha 6 kort och resten av korten är placerade i en hög vid mitten av bordet.

Syftet med spelet

Syftet med Grisen är att samla kort tills du har en hand (alla 6 kort) med samma färg (klubbar, spader, diamanter eller hjärtan), till exempel, alla kort i spader.

Hur man spelar

I Gris är alla spelare i spelet samtidigt. Spelet äger rum - och börjar - så att alla spelare väljer ett av sina kort som de inte längre vill ha till hands.

Detta kort läggs sedan ner på bordet med bildsidan neråt. När alla spelare har deponerat ett kort skickar alla sina kort till spelaren till vänster. Spelarna hämtar sedan sitt nya kort och väljer i samma tur ett nytt kort som du skickar på.

Obs! Observera att de kort som skickas inte visas för någon annan än den spelare som faktiskt tar emot detta kort.

Samma färg: I ​​Gris samlar du på kort av samma färg. Foto: PHOTO: Trine Jensen

Spelet fortsätter tills en av deltagarna först har fått 6 kort av samma färg.

Hur man vinner i Ludo

När en spelare har vunnit fortsätter spelet bland de återstående spelarna tills en spelare så småningom förlorar och återupptar sig som en "gris".

Gone the Round

I vissa fall kan du få tillbaka ett kort som du har skickat och skickat på tidigare. Det betyder att kortet har varit i alla spelare, men det finns ingen som vill ha det (det vill säga ingen samlar den färgen).

När detta inträffar indikerar reglerna att du får byta ut kortet, dvs sätt tillbaka det i stapeln på bordet. Visa i så fall kortet till de andra spelarna innan du lämnar det och dra sedan ett nytt kort från däcket.

Skapa tecken

Spelaren som först upptäcker att han har samlat alla 6 kort i samma färg måste göra ett tecken (enligt överenskommelse i förväg).

Exempel på tecken kan vara:

  • kliade sig kind
  • Ta till huvudet
  • Dra försiktigt i örat
  • Placera tummen på kanten av bordet
  • Skapa lyra
  • Ta till hjärtat

Här är det i allmänhet bara fantasin som sätter gränser.

Hur man spelar Yatzy

När de andra spelarna ser att någon ritar, är det också viktigt för dem att göra samma karaktär så snabbt som möjligt. Förloraren är den sista som upptäcker vad som händer och gör ritningen. Den som förlorar rundan får ett brev (som startar med "G" och fortsätt med bokstäverna "R", "I" och "S".)

Första gången någon förlorar ett spel han eller hon tilldelas bokstaven "G "nästa gång" R ", sedan" I "och slutligen" S ". Den första som har "GRIS" blir en gris och har förlorat spelet.Om ingen har blivit en gris, dela bara korten och starta en ny omgång.

Om någon gör tecknet (ofta utan att tänka) utan att ha alla kort i samma färg, får han eller hon också ett brev.

Spelets variationer

Grisar kan också spelas genom att distribuera alla kort jämnt till spelarna. Genom ömsesidig utbyte runt bordet försöker du samla in fyra kort med samma värde. Den första som uppnår detta kommer att placera korten så mycket som möjligt obemärkt. De andra spelarna måste följa snabbt som den sista mannen förlorar (blir en gris).

Detta kommer att imponera på dina vänner

Läs också:

Hur man vinner i Ludo

Hur man spelar Domino

Vet du verkligen hur ska du använda en servett?

EASY MORO: Detta kortspel kan också vara ett barn. Foto: PHOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära