All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur man spelar amerikansk

Spelkort är en aktivitet som aldrig blir gammal och passar perfekt på både cab ride och camping semester. För att inte tala om vänskap eller pizza kväll med killarna. Amerikaner är ett populärt kortspel, men vet du verkligen reglerna?

Amerikanerna är ett kortspel som liknar andra kortspel som Bridge, Whist och Spardame.

Spelet kan ha 3-6 spelare, och kräver att du använder hela däcket.

En spelrunda tar inte så lång tid, vanligen från 5 till 15 minuter ...

Infoga

I amerikansk, liksom i många andra kortspel, spelade det med svider. Det här fungerar så här: Korten som inte delas ut till spelare innan spelet börjar, kommer att ligga i mitten av spelbordet. Under spelet kommer spelarna i sin tur att placera ett eller flera av sina kort på spelbordet. Detta fortsätter tills reglerna för det kortspel som pågår dikterar att en av spelarna - eller ett lag - måste "ta in" alla kort som ligger på bordet.

Samlingen av kort som tas i samma ögonblick på detta sätt kallas en plugg.

För att ta ett stick, beroende på vilket spel du spelar, var bra eller dåligt. I vissa spel är målet att bli av med alla sina kort så fort som möjligt medan i andra spel de flesta kort eller poäng samlas in.

En omgång av spelet går i flera omgångar (vanligtvis en körning per runda) och varar tills det inte finns några fler poäng att ta. Då måste korten vara staplade och utdelas innan du kan starta en ny runda.

SKJULT: Som med de flesta andra kortspel, håll korten överlämnad till motståndarna. Foto: Foto: Trine Jensen

för att starta spelet

Hur man vinner i Ludo

Hela kortlek används och ett spel amerikansk börjar med hela däcket - utom 4 kort placeras på spelbrädet - tilldelas till alla spelare, en och en.

Korten kan döljas från motståndare, och när korten delas ut, sorterar så spelarna korten de har behandlats eller svart och valör.

När detta är gjort, spelarna staden, vilket med andra ord att de kommer med en uppskattning av hur många biter de ska ta, utifrån en bedömning av de kort de har behandlats.

Insats och budrunda

Hur många spelare i en runda bestämmer hur många stygn det är möjligt att ta.

3 spelare: Max 16 stygn. dvs Du kan stad 16, 15, 14, 13 (etc.) pinnar.

4 spelare: Max 12 stygn. dvs Du kan stad 12, 11, 10, 9 (etc.) pinnar.

5 spelare: Max 10 stygn. dvs Du kan stiga 10, 9, 8, 7, 6 (etc.). Vanligtvis spelas endast 2 kort på bordet på 5 spelare.

6 spelare: Max 8 stygn. dvs Du kan byta 8, 7, 6, 5, 4 (etc.) pinnar.

Satsningen - eller satsningsrunda som det också kallas - från den person som delar ut korten, och sedan går tills alla har haft en chans att bjuda.Du kan bjuda högre än tidigare bud, eller passerar, så hoppa över en runda.

Den högstbjudande plockar upp korten på bordet, väljer vilken man vill och placerar fyra (eventuellt två) kort framför honom. Sedan väljer han en sort som kommer att vara trumf (vanligtvis den som han har mest och den kortaste).

Spelaren lägger sedan ut ett kort, vilket vanligtvis är den minsta delen av denna sort, och begär ett visst kort av detta slag.

Omgången går över tiden när alla spelare sätter ut ett kort och de som har kortet, så spelar den spelare som öppnade rundan om att bli spelarens partner - eller hjälp. Dessa två nu spelar lag, har gemensamma insatser och hamnar med samma antal poäng efter rundan.

Detta kommer att imponera på dina vänner

Efter detta tar spelaren som satte det högsta kortet i serien som spelades just - eller högsta trumf - sticket, och spelar ett kort från sin hand. Detta fortsätter tills alla kort har spelats.

Samla saker

I amerikanerna är målet med spelet att samla så många strejker som möjligt i ett spel, vilket ger poäng.

När en spelare har scoret 52 poäng eller mer, avslutar han eller hon vinsten.

I Amerika får du ett slag genom att placera det högsta kortet av det slag som spelas eller den högsta (möjligen den enda) trumpen i en omgång. Gör det när det är din tur får du kontakten och är också den som öppnar nästa omgång.

Efter det här spelar varje spelare antalet poäng som samlats in och beräknar poäng utifrån detta.

För att beräkna poäng

Om spelaren som startade spelet erbjuder (till exempel) 12 tricks, och lyckas samla 12 tricks - eller mer - han får och partner i 12 poäng. De andra spelarna får en poäng per poäng.

SHORT PLAY: Här är reglerna du måste kunna spela amerikansk. Foto: PHOTO: Trine Jensen

Om han däremot inte kan samla 12 poäng i ett spel, får han och hans partner 12 poäng. De återstående spelarna får poäng enligt antalet stygn som de har tagit.

I det här huset har de tappat väggarna

OBS! I normal satsningsrunda antas det att du leker med vänner. Men du kan också i budrundan "amerikaner" - betraktas som den högstbjudande - vilket innebär att du borde ta alla strängarna ensam utan partners. Om du uppnår detta får du 52 poäng.

reshuffling

Om man inte har fått någon Faces / bana (den amerikanska beräknade K, Q och J såsom ansikten, men inte A), kan man kräva reshuffling. Du kan också bjuda in förbi genom att satsa "pass" i första omgången. Om alla har valt att säga "pass", omfördelas korten. Kom ihåg att en passering i första omgången inte hindrar dig från att bli tillåtet att gå till nästa omgång.

Olika variationer

Det finns många olika variationer av amerikaner idag, och många människor känner sig oförmögna att komma överens om vad som verkligen spelar roll för regler.

I vissa variationer spelas det kort på bordet. Med 5 spelare är det vanligt att använda 3 jokers (2 jokers på 6 spelare) så antalet kort går upp.Denna variant arbetar för att ge sting av joker anges som det första kortet i ett trick, annars joker värdelös.

(Källor:. Wikipedia, Spillby Com)

Är detta den coolaste kyrkan?

Läs också:

Hur man vinner i Ludo

Hur man vinner i Domino

Hur man använder en servett

Infoga: Målet med den amerikanska tar tricks och samla så många poäng som möjligt . Foto: PHOTO: Trine Jensen

ADVERT

Mest populära