All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

För att planera badrummet

1. Belysning: I ett litet badrum finns ett bra spegel ljus som expanderar ljuset. På ett större badrum är snyggt och praktiskt med spotlights i taket, som kan dimmas så att du kan justera ljusstyrkan efter behov. Alla armaturer måste godkännas för våtrum, låt en elektriker göra jobbet.

2. Mixerbatterier: Välj en seriös och välkänd återförsäljare så att du kan få reservdelar i framtiden. En-greppblandare är mest praktiska, inbyggda är lätt att använda och bra, men kostar mycket. Energibesparande mixerbatterier rekommenderas - vilket sparar både kallt och varmt vatten.

3. Handfat och toalett: Vitt porslin är hållbart och lätt att rengöra. Metall, blank eller emaljerat bassäng kräver mer rengöring så att inga tvål och smuts ska uppstå. Ett djupt handfat flödar inte lika lätt som ett grundt handfat. Väggmonterad toalettstol är praktisk för rengöring, men kräver ingrepp i väggen för dränering. Tydligt är plana och vanliga ytor en fördel från en rengöringssynpunkt.

4. Golv: Glidgolv eller vinylbeläggningar för våtrum. Natursten som granit eller skiffer fungerar också bra. Marmor och kalksten kan få dåliga fläckar, särskilt urin. Det är vackert med golvvärme, särskilt under kakel och natursten.

5. Badkar och dusch: Är du en familj som tycker om att simma, så hastigheten ofta på ett stort badkar, prova deras tidigare inköp. Om du föredrar att duscha, är det bättre att placera pengarna i en välutrustad dusch istället. En duschkabin är lättare att hålla ren än ett skåp.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat ett inspirerande urval, oavsett om du gillar färgfri inredning eller minimalistiska badrum ...

6. Väggar: Kakelplattor är lätta att hålla rena och klara några. Var försiktig om du tar bort gamla kakel, kan det finnas farlig mögel bakom kakel. Äldre plattor kan också innehålla asbestfiber.

7. Planering: Ett litet badrum planeras ofta noggrant från början. Om du börjar flytta runt inredningen slutar det ofta med att återgå till startpunkten. Ett större rum erbjuder fler möjligheter, men undvik att flytta toaletten eftersom det kräver nya dräneringsrör.

8. Förvaring: Förvaras i garderober som kan stängas eller i lådor, helst en per familjemedlem. Grunt skåp / lådor ger en bättre översikt. Handdukar kan bli lite mögliga om de lagras i våtrummet. Handduks- och klädkrokar ska vara tillgängliga från duschen / badet, liksom toalettrullarna från toaletten.

9. Hängande för baddräkt och badrockar ska vara tillgänglig från duschen och badet.

Fem steg till en framgångsrik badrum:

- Schema och tänka noga innan du bestämmer

-Ställ upp en budget - och hålla oss till det

- Inrätta en realistisk tidsplan

- Få erbjuda nyckelfärdiga från flera Fima / hantverkare, minns skriftliga avtal

- Undvik trender räntan på en neutral basis och krydda med detaljer istället.

Läs också:

Smarta badrum för små badrum

Små badrum kan vara en utmaning när det gäller inredning. Vi ger dig tips om hur du enkelt kan ta emot vad du behöver.

Arkitektens bästa tips! Vi i Villas Construction Expert, Arkitekt Per Hemgren, svarar här några viktiga frågor i samband med renovering av badrum.

Vad ska jag tänka på innan jag börjar? Det absolut viktigaste med badrummet är skydd mot fukt. Det spelar ingen roll hur bra badrummet är, det har ett fel i membranet, fukt och mögel absorberas lätt vilket kan orsaka stor skada. Om förseglingsskiktet inte görs professionellt får du ingen ersättning från försäkringsbolaget. Mitt råd är därför att du kontaktar en kvalificerad professionell för det faktiska arbetet. Men självklart bestämmer du och din familj vilka funktioner och hur badrummet kommer att se ut, så att det passar dina behov.

Vad kan jag göra själv? Lämna kakel och golv hos auktoriserade hantverkare, såväl som el och VVS, gör inte det själv. Byte av mixerbatterier, installation av badkar och handfat, och målning och installation av våt vinylbeläggningar / tapeter kan göras på egen hand förutsatt att du utför jobbet professionellt.

Vilka lagar och bestämmelser finns det? För att byta golvplan i badrummet är det lämpligt att följa mätningarna enligt den norska standarden. Du behöver inte byggtillstånd för att renovera, för att bygga en ny, installera ett takräcke eller fönster. Om renoveringen innebär en "betydande förändring" av vatten- och avloppssystemet måste du skicka in ett byggnadsmeddelande. Reglerna kan skilja sig åt i de olika kommunerna.

För mer information om badrum och norska våta regler: Våtrumsrum: www. FFV. nej

Informationskontor för färg och inredning: www. ifi. nej

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening: www. korrekt VVS. com

ADVERT

Mest populära