All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så här planerar du för bra lagring

När du flyttar, borstar upp eller helt enkelt bygger ett nytt hus betyder det en ny start på många sätt. För många är det ett bra tillfälle att rensa i gammalt snabbt, organisera igen och kanske till och med bli av med några saker.

  • Läs också: 10 effektiva städtips från japanska minimalistiska.

Det är inte minst ett unikt tillfälle att lägga till en ny plan för att organisera din lagring. Smarta, funktionella lagringslösningar gör vardagen så mycket enklare. Med en liten planering kan du säkra en ny, bättre ordning.

Läs också: Clearing fanatiker Synnøve Skarbos bästa tips. Skarbø kom med en rengöringsbok 2016 och är ett bra fan av smart lagring. För hennes del betyder allting att gå bort, vanligtvis bakom stängda garderober eller i lådor och korgar i hyllor.

- Men ta mätningar av hyllan innan du handlar och se till att lådorna passar exakt. Det är så irriterande om du bara inte kan rymma två delar, rekommenderar Skarbø i en intervju med BoligPluss.

Läs också:

Clearance metod som faktiskt fungerar

Clearance Guru Marie Kondo är på allas läppar, och med goda skäl. Lär dig hennes metod och bli av med messen en gång för alla.

Smart Storage i nya rum

Journalisten och Blogger Gunn Beate Reinton Rulnes måste också anses vara en expert inom rengöring och organisering. Hon kom ut med boken Listely 2016, där hon ger massor av tips om hur man får mer ord i sitt hem och liv. På bloggen Listely. Nej, hon utforskar stora och små problem kring förnuftiga system och smart organisation.

Gunn Beate Reinton Rulnes har en känsla av praktiska lösningar och har kommit till ett antal slutsatser som kan vara användbara för dem som ska bygga nya eller pussla upp. Det viktigaste nyckelordet är aktieoptioner.

- Ett omklädningsrum och ett stort tvättstuga med skåp, korgar och hyllor om du har utrymme och råd, säger hon.

- Lägg till en plan för hur mycket du borde ha sparat var. Skapa en stor skjutdörr garderob i korridoren. Bör det finnas plats för fyra årstider och fyra människors ytterkläder, skor, hattar, vantar, halsdukar, ull, fleece, träningsutrustning och träningsväskor - och skolväskor? frågar hon.

Eller ska du ändra innehåll efter årstiderna? Var ska kläderna och tillbehören lagras under tiden? Det här är frågor du bör tänka noggrant innan du faller för minimalistiska lösningar som ser bra ut på bilder, men knappast praktiska i vardagen.

Och var gör du städutrustning?

Läs också:

Fem bra lagringslösningar

Du kan aldrig få för mycket utrymme för lagring. Med hjälp av inredning på ett annat sätt, vilket skapar nya, spännande och personlig oppbevaringsl ...

- Oavsett om det är i badrummet, i hallen, köket eller tvättstugan: skåp med plats för dammsugare, mopp, strykbräda, järn och hinkar, rekommenderar Rulnes.

Annars har hon följande råd per rum i huset:

Förvaring i köket

  • Använd lådor för mat i köket - inga skåp där maten stannar inne och går ut till datum.
  • Har du plats för ett skafferi i anslutning till köket? Med utrymme för kokböcker, köksmaskiner, källsortering?
  • Supersmart hörnlösning i bänken - hyllställen som kan dras ut och dra full nytta av hela utrymmet.

Förvaring i källaren

  • Kom ihåg att skapa plats för juldekorationer, resväskor, sportutrustning, trädgårdsmöbler, snöskotrar och så vidare.

Planera innan du flyttar

  • Planera i detalj var du vill ha möblerna, så låt inte eluttagen vara dolda bakom stora soffor eller under sängen. Har tillräckligt med eluttag, och helst i köksdisken.
  • Om du kan; har tvättstuga, badrum och sovrum på samma våning, vanligtvis ansluten till varandra.
  • Om inget badrum kan ligga på samma våning som tvättstugan: Bygg axel från badrum till tvättstuga.

Rensa när du reflekterar

- Återvinna, sälja eller donera allt du inte behöver.

- Sortera och markera alla dina godsaker. Både hyllor och lådor ska märkas så att det blir lättare för alla att städa tillbaka.

Läs också:

8 saker du inte behöver hålla i badrummet

Den fuktiga miljön i badrummet betyder att det finns flera saker som inte ska lagras här. Ändå kan vi garantera att du lagrar minst en av sakerna ...

  • Läs också: Konmari - clearingsmetoden som fungerar.

Vi vill skicka dig fler tips och tricks för hem och trädgård - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära