All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Hur målar man oljerade ekmöbler?

När du målar möblerna ska du börja tvätta med ett lämpligt rengöringsmedel som Malevask, Prewash, etc. Tillverkare har egna namn på detta, men syftet är detsamma. Då kan du mala om du vill. Du får inte göra det och om du tycker att bordplattan är i gott skick som det är, kan du bara hoppa över denna slipa. Därefter är en kappa med häftklubben klokt.

- Detta grepp kan brytas in så mörkt grått som möjligt, så du får lite hjälp med däck när det gäller däck. Att bryta i svart kan inte göras, fråga så mörkgrå som möjligt - det hjälper också Per Myhre-tips på färgtillverkaren Nordsjö.

Om det finns mycket fiberåtervinning, blir det enklaste om du lätt glider med ett mycket fint slippapper efter slipning. Sedan finns det två färgfärger som gäller. Lossa också lätt mellan färgslag och finishen blir jämnare. Superfinish 5 från Nordsjö är ett exempel på matt matt som fungerar bra för möbler, men du hittar också bra målningar från andra tillverkare. Kontakta färgförsäljaren vad de rekommenderar av sina produkter. Det är viktigt att du får en färg som är lämplig för möbler, eftersom vanliga väggmålningar inte tolererar typen av slitage och rengöring som ett bord utsätts för.

Observera att färgen kan behöva lite härdningstid. Även om det tydligen är torrt kan du märka färgen om du lägger objektet på det i tid. Koordineringstiden varierar, men det kan vara upp till tre veckor.

Verktygsval

När det gäller applikationen kanske du vill använda en fin rulle för att applicera färgen på bordsskivan och sedan gå över med en efterföljare.

- Även om du vill ett tunt lager, är det inte en bra idé att vara alltför sparsam med färgen under applicering, för när du uppnår gärna snarare att färgen inte har tid att rinna ut innan den torkar, och att målet därmed försämras Myhre råder.

På kanter och ställen som inte är lämpliga med rulla, finns en pensel som gäller.

- Jag rekommenderar att du använder penslar och andra verktyg av god kvalitet eftersom det ger ett mycket bättre resultat. Jordans Ultimate-serien är ett bra val, säger Per Myhre.

ADVERT

Mest populära