All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sådana mallar som du konkret look med trendiga rentvå

Interiör buffs hela Norge har tryckt färgen Pure & Original Fresco mot bröstet, och det är inte några inredningsbloggar där du hittar en vägg eller två med potatis Skin eller molnigt Betong. Vissa människor använder färgen på en kontrastvägg, vissa målar alla fyra väggarna i en färg, medan andra kombinerar en mörk och en ljus färg. Applikationerna är många, och färgen kan också användas på möbler.

Unikt färgspel

Färgen ger en yta som man måste känna och känna.

Den speciella Pure & original rentvå Fresco är att blandningen av kalk och naturliga pigment ger en unik struktur och färgspel på väggen. Den belgiska trend färg som finns i mer än 100 olika färger, men enligt Idar Stenvold, som ansvarar för Pure & Original i Norge, det går mycket i grå och mörka färger.

- Vår bästsäljare är den varma grandeuransen Potatis Skin, följt av den grå betongfärgen River Silt. Annars säljer vi mycket av de mörka, nästan svarta färgerna, som Cloudy Concrete och Black Smoke. Vissa vill också ha fulla vita väggar, och då är Mineral White ett populärt alternativ, säger han.

Kontakta din återförsäljare om du har en viss färg önskan. Förutom de många färgerna i färglådan kan färgen blandas i önskad NCS-färg.

- Ju mörkare färgen du väljer, desto mer effekt får du från uttrycket, säger Stensvold.

Hur man gör det

Det är inte svårt att måla, men en helt annan teknik kräver regelbunden inredning.

Glöm inte tillämpningen av väggfärg. Med Pure & Original Fresco finns det helt andra regler som gäller. Men var inte rädd; Det är väldigt lätt, och inte minst kul att måla med färgfärg.

SUBSTRATE

Kalkfärgen kan användas på de flesta ytor. Färgen kan tåla värme väl och kan därför också användas på eldstäder. Det spelar ingen roll om det finns en struktur i substratet, men det kommer givetvis att påverka slutresultatet. Det viktigaste är att substratet är likartat, så behandlingen drar sig lika. Finns det till exempel en kitt gipsvägg, bör det tillämpas på en vatten gallras primer för färgen att dra lika mycket över muren. Om muren tidigare har målats är det inte nödvändigt att misstänka först.

VERKTYG

Applicera färgen med en stor och mjuk borste med mycket byst. Både syntetisk byst och naturliga byst fungerar bra, det viktigaste är att det inte är för stelt. En för stel borste skapar för många ränder och förstör intrycket något. Tillverkaren säljer egna originalborstar till färgen, men du kan använda en kraftfull utomhusborste eller liknande.

Innan du börjar

Färgen har en relativt tjock konsistens. För att göra det lite lättare att arbeta med och mer i bruk kan det blandas med upp till tio procent vatten.Detta är inte nödvändigt för ett bra resultat, men kan hjälpa arbetet lite enklare.

Ju mer kreativa och osystematiska du använder färgen, desto bättre blir resultatet.

FÖRFARANDE

Börja vid ett hörn och arbeta över. Applicera färgen på korset och undvik bara att ligga horisontellt eller vertikalt. Var generös med färg och låt den bli markerad och nivåskillnader i färgen. Så länge färgen inte flyter, kan du inte sätta på för mycket. Ju mer struktur du gör desto finare blir det när färgen torkar. Färgen torkar relativt snabbt, så du borde slutföra hela väggen innan du tar en paus.

Färgen har en mörkare färg i vått skick än när det härdas. Detta blir synligt under torkning, eftersom väggen under härdningsprocessen blir avsevärt skärmad än efter torkning. Var inte rädd för ljusa partier - det är så som det borde vara! Färgen är helt torr efter 8 timmar.

EN ELLER MER STRÖM?

Om färgen appliceras rikligt under den första kappan krävs inga två skikt. Effekten är faktiskt störst efter en stroke. Om du är nöjd efter en ansökan, är det tillrådligt att ge upp. Om du vill tona ner strukturen kan du måla en kappa.

MÖJLIG FJÄRRBEHANDLING Vid målning av en vanlig vägg är det inte nödvändigt att slutföra färgen. På möbler, väggen bakom kokzonen i köket eller andra ytor som kräver mer regelbunden rengöring, kan det vara meningsfullt att applicera Pure & Originals Sealer. Färgen bibehåller sin matta yta, men blir då mer tvättbar.

Finns var?

Ren & Original

Ren & Original finns hos en mängd olika inredningar och färghandlare runt om i landet.

ADVERT

Mest populära