All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Dessa avgjutningar och väggar kan även

Sätt på arbeidshabitten och goda arbetshandskar och komma igång. Enkelare formning och klippning av mindre strukturer - för att använda det professionella uttrycket - är inte lätt alls.

Tvärtom får du lära dig att du faktiskt har grunden på plats redan, är inte olik gjuteri och murverk vad vi som barn gjorda med sand och en del vatten och en hink och spade.

 • Dekorera Din ut: att skapa din egen burk i betong

För det första kan du vill rensa upp några produktnamn och koncept för dem som kanske inte tidigare tagit en murslev. Cement är ett bindemedel som används i alla typer av gjutning och murverk. När ska murbruk eller borsta fundament,

Enklare murning och betongarbeten i trädgården kan du göra själv. Det är kul och du kan spara lite pengar på egen insats.

stödmur eller liknande, som används mursement, en specialprodukter genom att bara lägga och slipning. Denna vägg tillsammans med sand och vatten blir till murbruk som du kan mura och borsta med. Om du blandar dig själv är det en rimlig lösning.

Minns att väggen och borsta sanden måste ha en maximal kornstorlek av 3-5 mm.

De flesta byggföretag levererar gjutningar i vikt eller säck. För gjutning används en annan cement, så kallad Standardsement FA. Tillsammans med vatten och ballast i form av sand, grus eller sten, är cement vad vi kallar betong.

För mindre gjutning arbete är en del Norcem Standard Cement FA, två delar sand och 2 delar av sten en gemensam blandningsförhållande (genom tillsats av grus och till maximalt 16 mm storlek ökar styrkan av betongen.)

Med en betongblandare kan enkelt Blanda betongen själv. För lite större gjutningsarbete kan du beställa färdigbetong, om så önskas. Cement och mortel kan orsaka skador på huden, så bär alltid handskar och gummistövlar.

Muring

murbruk för murning och puts kan blanda snabbt med en borr i en dunk eller med en mixer. Kom ihåg att blanda det torrt noga innan du lägger vatten.

mortel för murverk tegel eller Leca block består av en del mursement och 3 delar sand (valfritt se påsinsats för mer exakt blandningsförhållande). Blanda med vatten till en grusig konsistens, något tunnare än Leca än för tegelsten. En mortel stiffar snabbt. Blanda inte mer än du behöver de första timmarna.

 • Dålig tid? Dessa två byggde en terrass på två dagar.

För att fördröja botten kan du täcka ny morter med plast.

Det finns ingen häxkonst att kasta en trappa i trädgården. På detta stadium finns en skiffer på trappan.

Gjutning en trappa

En trappa eller mer i trädgården fångar nivåskillnader i terrängen och hjälper både diskretionär och bekvämt. En betongtrappa ruttnar inte eller rostar, men det är lika bra år efter år.

Här är det själv-receptet för hur man gör en sådan trappa själv.

Steg för steg:

 1. Planera trappdesignen och antalet steg. Stegets höjd bör helst inte överstiga 16 cm. Med en 31 cm inlopp ger detta dig en trappa.
 2. Grav till frostfritt djup. Byt ut massan med icke-ansiktspick och grus. Använd isoleringsmattor om det behövs.
 3. Byggformation. Kom ihåg förstärkare.
 4. Blanda betongen.
 5. Lägg till betong och eventuell förstärkning anpassad till uppförandet av trappan. Komprimera väl.
 6. Stegen är inriktad och jämnad med trowel. Diet över så att du får en grov yta. Det ger ett skrittfritt steg och bra vidhäftning till alla skifferläggningar.
 7. Skal med plast. Vattnet betongen nästa dag och täcka med plast igen. Låt torka i sju dagar. Om du vill kan du ta bort formateringen efter två dagar.

Ritningen visar att den formas till en enda trappa. Om du har fler steg bygger du på samma princip. Lägg märke till de förstyvningar som hindrar väggarna i formningen från att pressas ut när betongen laddas. Detta är mycket viktigt!

Skalning

Skalning är en enkel form. Den kan tillverkas i trä eller köpas för olika uppgifter (t.ex. gjutjärn för torkställ och stolpar). Du bör lägga i förstärkande järn, sten eller murbruk för att förstärka betongen.

Stora konstruktioner bör beräknas av en byggkonsult.

för jobbet du behöver:

 • Norcem Standard Cement FA
 • gjutsand
 • Vatten
 • Aggregat (max 16 mm storlek)
 • Rebar
 • Spade
 • Blandning hink eller mixer
 • Vater
 • Merskje
 • Material, naglar, såg och hammare för formen.

Skiss för grunden av betongtrapp mot vägg. Trappan ska inte sitta fast vid husets vägg. På ritningen ser du att den vilar mot en festfäste. Då undviker du kalla broar och sprickor i betongen.

Att kasta dig grunden till torkställning

De flesta trädgårdsmästare är förr eller senare framför uppgiften att kasta grunden för torkställning. Uppgiften är lättare än du tror, ​​och proceduren är densamma, oavsett om det är stängselstolpar eller flaggstänger. För stängselstolpar, torkställ mm behöver du solida fundament som klarar frost och dagliga belastningar. Grunderna är därför viktiga.

Om platsen uppträda i lera, jord och andra tele farlig mark, måste du använda isoleringsmattor under och minst 50 cm utanför och runt fundamentet.

Steg för steg:

 1. Planera stiftelsens placering, dimension och höjd.
 2. Gräva till frysdjupet. Använd isoleringsmattor eller teleskopiska laster som skydd mot teleskopskador.
 3. Kasta rakt in i hålet eller använd formen.
 4. Blanda betongen enligt blandningsbordet.
 5. Fyll i betong. Komprimera väl.
 6. Alla armeringar är dimensionerade enligt förväntad belastning. Kom ihåg att komprimera betongbrunnen runt armeringen.
 7. Skal med plast. Skölj med vatten dagen efter. Byt plasten och lämna den i en vecka.Se till att betongen håller sig fuktig i minst 7 dagar.

Ritning av trappor i terrängen med grundläggande grund. Här är hur isoleringsarken ovanför tele säker massor av grus och sten. Mattorna går lite utanför de nedre och övre trapporna. Detta beror på att frosten inte ska komma från undersidan.

Foundation för att clothes

Använd en pappcylinder (gjutning cylinder / kolumn formsättning) som kör en meter i marken. Fyll runt med icke-frost känsliga massorna (krossad sten, grus eller lös Leca). Innan betongen stelnar, placera ett metallrör med en tät botten i betongen. Torkstället placeras i detta rör efter att betongen är härdad. Gjutcylindrar av olika dimensioner finns hos bygghandlaren.

Basen av flaggstången

För stav höjd upp till 10 meter, den bas som har ett djup av min. 160 cm. Om flaggstången är över 10 meter måste djupet vara min. 180 cm. Betongen måste förstärkas med 4 mm och 12 mm armeringsjärn. Monteringsbultarna för flaggstången fastnar i betongen. Följ leverantörens instruktioner. Kom ihåg att fylla med icke ansiktsmassor.

De baser för lätta stängselstolpar

För att gjutna stänger direkt fixerade i hålet eller utsläppande formsättning. Gjutcylinder kan också användas. Finns i olika varianter av korn återförsäljare, så att du kan dimensionera grunden under stängslet och förväntad belastning.

Fyll runt med ett grovt grus eller grus för att skydda mot telekommunikation skador. Stiftelsens djup ska vara lika med hälften av stolpen ovanför marken.

enda grunden för andra strukturer

För trappor, golv skiffer, utomhus öppen spis o. L., kan det vara lämpligt att gjuta en sula som en grund för konstruktionen. Tjockleken och bredden på sågunderlaget justeras till den förväntade belastningen. Det borde vara mina. 10 cm tjock och gjord av betong med gjuten armeringsnät.

 • Håll dig säker: Byggar du byggavfallet korrekt?

Måste vara otillgänglig. En sådan sula kan också användas som Platting soptunnan eller komposten.

 • Få erbjudanden på bredband från flera aktörer (kommersiella länk)

Betong för fundament

1 del standardcement FA, 2 delar sand och 2 del sten. Relativ torr konsistens. Se även baksidan av påsen för mer noggrann blandning. Använd inte för mycket vatten, det minskar betongens styrka.

för jobbet du behöver:

 1. Norcem Standard Cement FA
 2. gjutsand
 3. Vatten
 4. Aggregat (max 16 mm storlek)
 5. Rebar
 6. Spade
 7. Blandning hink eller mixer
 8. Casting Cylinder
 9. Murare sked

Kommentarer

När du kommentera måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära