All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Så gör en stram kök mjukare

Köket är ett rum som det passar för att göra lite humor och lekfullhet. Atmosfären ska vara lite lös och fri. Om du har ett slutet kök är du fri att spela dig själv, men var inte rädd att vända sig bort från det hela om du har en öppen lösning heller.

Det är ganska möjligt att skapa kontext i rummet utan att välja exakt samma väggar och textildetaljer genom hela den öppna lösningen. Om du väljer någon av de samma tonerna kan rummet hänga bra även om det är uppdelat i olika zoner. Få upp färger från tapeten eller väggfärg i köket i detalj i vardagsrummet eller vice versa, så att du får se om det fungerar både varierad och harmonisk.

Tänk tvättbarhet

Tvättbarhet är en viktig fråga när det gäller tapeter i köket. Den här tapeten är från Borges samling Art of Living.

En evig fråga i köket är "kan den tvättas? ". Inte konstigt, eftersom köket utsätts för många olika påfrestningar i de olika zonerna. Väggen bakom hällen måste tåla ofta tvätt, samma med gardinerna i närheten. Och alla som har haft barn i huset vet att spaghettisås upp efter väggarna är inte bara ett tankeväckande scenario.

Det finns otaliga bakgrundsbilder med bra tvättbarhet. Varje tapeter i plånböckerna är märkt med tvättbarhet - leta efter dem med tre vågor. Om du fortfarande faller för en tapet som inte har samma tvättmöjligheter, kan det vara en bra idé att försegla tapeten med en matt färg. Då kommer det snart att bli mycket starkare i kampen mot tvättduken. Naturligtvis kan över tapeten också förseglas genom att montera en glasplatta framför.

Textilier med lite glöd i ögat passar perfekt i köket. Här en textil från Intag / Sanderson i samlingen av Emma Brigdewater.

En mer rustik tapeter kan vara bra i kombination med släta, moderna former - som många har i sitt kök. Bakgrunden är från Exposed-samlingen.

ADVERT

Mest populära