All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så här gör du terrassen festlig till 17 maj på 1-2-3

När festivalerna från och med 17 maj närmar sig stormstor, är det plötsligt för många att det finns mycket i hemmet som behöver åtgärdas och tiden kan känns som en knapp.

Lyckligtvis tar det inte lång tid, inte ens en smutsig och smutsig uteplats.

  • Hur man gör den gröna terrassen till en frodig oas

Vi visar dig hur man gör en orörd och trött uteplats för en festlig uteplats på ett enkelt och snabbt sätt.

För att göra uteplatspartiet redo för 1-2-3:

För stenterrassen:

Om din uteplats är täckt med natursten eller annat stenmaterial, kan Nitor Stone Treatment vara lösningen. Mediet, som är baserat på kiselteknik, rensar och slutar både stenmaterial.

Den kan användas både på sten och betong, till exempel på terrasser, trappor, trappor, stenar och i trädgården.

1. Fukta först plattan med vatten. Med tryck i slangen slösar du smuts och damm loss. Använd sedan en applikationsplatta, en vanlig rullhylla och en färgplatta för uteplatsen på en förlängningsskänk och applicera Nitor Stone Treatment ospädd över hela ytan.

2. Medlet löser stelnade och torkade smuts och fett och måste fungera i 15 minuter efter applicering. Effekten är emellertid omedelbart synlig - den ursprungliga klara vätskan har en stadig brunaktig färg på stenplattan!

3. Om din tallrik är extra smutsig kan du dessutom bearbeta det mekaniskt med en diet för att lossna och avlägsna all smuts.

Gör detta samtidigt som du spola bort mediet, antingen med lågtryckstryckstvätt eller en diet som är monterad på trädgårdsslangen.

Foto: Robert Walmann / Ifi. com

4. När hela ytan är rengjord och alla rester av rengöringsmedel och smuts har spolats bort måste uteplatsen torka. Efter några timmar i solskenet är det dags för nästa omgång.

5. Applicera samma ämne en gång till. Den här gången ska den inte tvättas bort, men dra in i materialet och herden. Behandlingen stärker ytan och stänger porerna i både stenen och injektionen.

Detta förhindrar att framtida smuts och förorening fastnar och terrassen blir lätt att rengöra de närmaste åren.

6. Den följande dagen har den skyddande beläggningen på uteplatsen härdats och dras in, och naturstenen har en djup glans, där de vackra färgerna på stenen återkommer.

För träterrassen

Med kort tid till 17 maj är det viktigt att fokusera på att få terrassen ren och vacker med en ordentlig terrassvask.

1. Börja med att låta terrassen spela ett spel med trädgårdsslang. Rent vatten gör mycket arbete ensam; Fukten börjar omedelbart lösa upp smuts.

2. Sätt sedan in täckplattan med lämpligt rengöringsmedel - till exempel Jotun Terrasserens.

Det finns särskilt kraftfulla resurser för terrasserna, men dessa bör undvikas om terrassen inte ska borstar, målas eller oljas.

Foto: Ifi. com

3. Efter att rengöringsmedlet har tagit tid att bearbeta vedet, lossa terrassgolvet med en något styv diet med en lång axel. Rengör tvättmedlet så att alla ytskärmar lossnar.

4. Återigen är det dags att få trädgårdsslangen - var medveten om att stora mängder vatten krävs för att ta bort tvålrester. Om det behövs hjälper du dig med kosten.

Du kan också använda högtryckstvättar, men det kan riskera att du byter träet om du håller munstycket för nära.

Enkel tvätt av trädgårdsmöbler

Skölj bort damm och lossa smuts från trädgårdsmöblerna med trädgårdsslangen. Medan uteplatsen torkar kan du blanda disken med ljummet vatten (följ receptet på förpackningen) och tvätta alla ytor med en mikrofiberduk.

Skölj sedan möblerna väl med mycket rent vatten. Ha det bra, du kan fräscha möblerna med lite färg.

Foto: Robert Walmann / Ifi. nej

För att dekorera en terrass med små fläckar kan en flotationsplot avsedd för utomhusbruk vara lösningen.

Mattan är tillverkad av polypropen och har en baksida av perforerad latex. Detta gör det möjligt för matta att dränera vatten medan det inte glider på substratet.

  • Hur man sätter ihop en vacker 17 maj bukett

Möbler så att de städar trädgårdsmöblerna och fyller i många olika kuddar i sommarfärger. Täck din fest med dessa bra tips och bara bjud in gäster!

Källa: Ifi. nej

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära