All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så du får anemoner att trivas i vas

Anemoner är inte namnen på en växt - det är faktiskt en hel familj på cirka 120 olika arter i familjen soleleie. På norska är anemone känt som syms. Vi har två sprawling arter här i land: Hvitveis och gulveis.

Välj dina egna anemoner

Om du har tagit anemoner från en skog, har du förmodligen insett att det inte är lätt att ta dem hem. De är känsliga och hänger snabbt med sina huvuden.

Därför bör du ta med vått kökspapper i en väska eller packa dem i en fuktig mask. Sätt växterna i väskan och fortsätt tills du kommer hem.

De flesta anemoner blommar på våren och några växer i skogen. Photo: Pixabay

Läs också:

Peace Lily - ett luftrenande stuckatur

Peace Lily är en populär levande växt som är mest känd för sina ovala, mörkgröna blad och karakteristiska blommor. Och tro det eller inte, förbättringen ...

Hur man överlever anemoner längre i vasen

Börja alltid med att hitta en helt ren vas för anemonen. Om rester kvarstår från den sista gången du använde vasen, kan du suga den med vatten och läsk. Var noga med att ha en ren vas med handen när du kommer hem med färska blommor.

Kom ihåg kallt vatten

De flesta blommor ska läggas i ljummet vatten, men när det gäller franska anemoner ska de alltid läggas i kallt vatten. Ett annat bra tips är att placera buketten på en sval plats på natten. Till exempel mellan gardin och fönster.

Du måste också byta vatten i vasen varje dag. På det sättet kommer blommorna att förbli fräschare under en lång tid - och du kommer att njuta av den underbara ljuvblommans underbara doft och syn.

Anemoner i trädgården

Anemoner är också populära trädgårdsväxter som sprider sig snabbt. Det enklaste att lyckas är skogar, som sprids mycket enkelt. Dessutom kan det övervintra över stora delar av landet.

Läs också:

Har du några av dessa förbjudna växter i din trädgård?

Från och med förra året förbjöds ett antal kända växter från att ligga i trädgården. Se vad du ska göra om du har några av plantorna i din gård.

Anemoner är giftiga

Det är värt att notera att anemoner är giftiga med en irriterande blommensjuice. Om ditt barn har smakat en anemoneväxt bör du kontakta giftinformationen.

ADVERT

Mest populära