All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att behålla din trä trädgårdsmöbler

Personer som trädgårdsmöbler och utemöbler är naturliga material. De är vackra, och så är de miljövänliga, förstås på sättet att de passar in i de flesta miljöer.

Hårda trä och teak trädgårdsmöbler

Hårdträ är en teakfamilj men har inte samma egenskaper. Det finns fler spänningar i trädet, och det är långt ifrån så oljeliknande som teak. Teak är den mest oljiga. När oljehalten är hög betyder det att oljebehandling inte är nödvändig. Teak är också lite lättare än lövträ, och spänningar kommer inte att ske i samma utsträckning.

Använd lämpliga medel

För att uppnå optimal hållbarhet och för att bevara trä fint, är det viktigt att du använder de medel som är särskilt lämpliga för materialet och en trä trädgårdsmöbler är gjord av.

Solas ultravioletta strålar påverkar träd och vind och regn kan sedan förstöra den och ge trädgården dina möbler ett grått utseende. Du förlänger din trädgårdsmöbler och håller dem trevliga genom att behandla dem med olja 2-3 gånger om året.

Läs också:

Hagens lovely säten

Sommaren framför oss, och i några korta och hektiska månader ska leva ditt liv mest utomhus. Kanske behöver din trädgård en ny uteplats?

För att göra detta:

Den första oljebehandlingen omedelbart efter uppackning och montering kräver ingen städning av möblerna. Men innan oljebehandling som en del av det löpande underhållet är det viktigt att möblerna rengörs grundligt med träet.

Tvätta möblerna noggrant. Följ anvisningarna på förpackningen. Om det inte hjälper för första gången kan proceduren upprepas.

Om du har en högtryckstvätt, kommer den också att vara lämplig för rengöring, om du använder den med försiktighet. Rengöringen måste ske med försiktighet.

Läs också:

Drömmen om en utökad sommar

Drömmer du ett extra rum i trädgården där man kan styra vädret? Då bör du följa månadens fynd.

Trädet måste nu vara helt torrt före oljebehandling. Trädet av hårt trä möbler har varit på en lång resa från skogarna i Brasilien, och även om det har oljat på fabriken, skulle vi starkt rekommenderar att göra det igen innan den används.

Använd en olja som är särskilt lämplig för lövträ. En oljebehandling krävs 2-3 gånger under säsongen, och det rekommenderas också strax innan möblerna placeras i vinterns depå.

Om möblerna utsätts för starkt solljus behövs det flera gånger. För optimal hållbarhet, applicera oljan våttvätt med ca. 30 min. mellanrum tills trädet är lika mättat överallt. Ca. 30 min. Efter den sista behandlingen torkas överflödig olja.

Läs också:

En färgglad sensommaren

Sensommaren och hösten behöver inte nödvändigtvis vara grå och trist, det finns många växter som sätter färg på hösten.Både frukter och ...

Teak

Teak behöver ingen oljebehandling, och om möblerna är obehandlade på fabriken kommer den till slut att ha en vitaktig skjuvning. Om du inte gillar denna naturliga teakfärg kan du behandla möblerna på samma sätt som lövträ.

Använd en olja som är särskilt lämplig för teak. Men om du först har börjat bearbeta dina teakmöbler krävs kontinuerlig oljebehandling som med de andra hårda skogarna.

Vindrotation och förspänning

Trä är en naturlig produkt som arbetar hela tiden, även efter bearbetning. Det innebär att de enskilda möblerna svarar på olika väder. Det kan finnas sprickor (windrips) och skeins som uppstår i samband med spänning i trädet. Endast i extrema fall, där möblerna inte är användbara som ett resultat av detta, måste det betraktas som ett klagomål. De defekta delarna kan sedan bytas ut kostnadsfritt.

Mugg och svampangrepp

Trots att trämöbler regelbundet behandlas med olja, kan mögel och svampangrepp inträffa. Detta ses oftast av det faktum att delar av möblerna blir mörka och i vissa fall nästan svarta. I många fall kan du göra något åt ​​problemet enligt följande:

Tvätta möblerna noggrant med träet. Följ anvisningarna på förpackningen. Om det inte hjälper för första gången kan proceduren upprepas.

Om möblerna fortfarande är mörka efter att det har tvättats med träet, finns det en möjlighet. Gör en stark flytande klorlösning. Tvätta de drabbade områdena med klorlösningen och skölj noggrant med vatten.

Fungerar inte efter klorbehandling, sandpapper och muskelstyrka är den enda vägen ut. De angripna platserna är pussed tills du når till färskt trä. Du kan också välja en högtrycksrulle, som i många fall kommer att vara effektiv. Vilken som helst av de metoder du använder, slutar alltid med den typ av olja som är avsedd för det nuvarande träskiktet.

Mjölkmask

Mjölkmask är en ofarlig svamp som förekommer i form av torrt vitt damm på vissa delar av möblerna, oftast på de tjockaste delarna. Meldug förekommer ofta i samband med transporter till Europa. De våldsamma temperaturfluktuationerna och hög luftfuktighet ger idealiska förhållanden för mögel så det kan inte undvikas helt.

Färgen kan enkelt torkas med en trasa eller borste. Efterbehandling är vanligtvis inte nödvändigt, men en del träolja skadar inte.

Åtdragning

Trämöbler reagerar mycket på fluktuationer i luftfuktighet. Det är därför viktigt att du stramar skruvarna regelbundet.

Vinterförvaring

När säsongen är över måste du också överväga hur du förvarar dina trädgårdsmöbler. Trämöbler får aldrig sitta i ett torrt och varmt rum, eftersom de kan torka ut. Å andra sidan är den perfekta förvaringsplatsen ett garage eller carport, där möblerna kan stå torra och fortfarande få lite ventilation. Täck aldrig möblerna med plast eller liknande. Detta kan orsaka rodnad och svamp.

ADVERT

Mest populära