All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att bibehålla grillen

1. Intern rengöring.

Ta bort grillar, värmare och brännare. Använd en grillborste för att avlägsna fettsamlingar inuti grillen. Skruva insidan med ett milt rengöringsmedel eller diskmedel och skölj med ljummet vatten. Grillens insida kan också smörjas med ett tunt lager rapsfrö eller matolja som ger lätt skydd.

2. Utvändig tvätt.

Läcka locket, skåpet och reliefytorna lätt med en fuktig trasa och mildt rengöringsmedel. Poleringskräm / krom glans och universalmedel kan också användas för att skydda ytorna (används endast på utsidan!).

3. Kontrollera funktionaliteten

Om du har gasgrill, se till att det inte finns några rosthål på brännarkopplingarna. Om det finns ett hål måste brännarna bytas ut. Ta bort smuts som tätar öppningarna med, till exempel, en tandpetare (var försiktig med att inte skada något). Kontrollera också att brännarna inte är blockerade av spindelväv och att det inte finns några sprickor i fogarna på grillgallret. Borsta bort torkat upp smuts.

Om du har gjutjärn nätet, sprider dem med olja så att maten inte fastnar väl för att förhindra korrosion. Många använder rapsfröolja eftersom det har hög värmebeständighet. Efter vissa årstider med grillar kan det också vara en bra idé att byta grill.

4. Läcktestning

Täljstenen är en av årets viktigaste tester om du har en gasgrill. Kontrollera att slangen från gasflaskan inte är knäckt och läckande. En blandning av 50/50 tvål och vatten rekommenderas. Stäng ventilerna på grillen och mata till gasflaskan. Kontrollera bubblor som indikerar läckage mellan gasflaskan och gasgrillintaget. Dra åt anslutningen och test igen. Om det läcker måste gasanslutningen bytas ut.

5. Byt ut slitna delar

Kontrollera slutligen omkopplarna, termometern och handtagen. Byte av dessa delar kan uppdatera grillen och få den att se ny ut.

ADVERT

Mest populära