All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Godis håller julgranen vacker - lång!

Idag är kanske den dag de flesta av de ställa upp och dekorera granen. Eller kanske du tillhör den stora gruppen som väntar på det sista med shopping och dekoration? Oavsett vilken grupp du tillhör, har vi samlat några tips för dig som vill ha det bästa möjliga träet hela julen.

Tipsen är baserade på tidigare Dinside-artiklar, du hittar en länksamling längst ner.

Tips när man köper:

För granen kommer att stå så länge som möjligt utan rester, bör det vara fält tidigare än i mitten av november. Det är därför lämpligt att fråga när trädet är kryssat innan du handlar.

Vilket julgran vill du ha?

Dra dina fingrar genom barnens stiften innan du tar ditt drömträd hem. Om barnens stiften faller lätt är det vanligen ett dåligt tecken och du bör överväga ett annat träd.

Även julgranen ser bra ut, vid första anblicken, bör du alltid kontrollera att nålarna på den inre stammen är fräsch och fin. Om inte, överväga ett annat träd.

Tips när trädet kommer att hysa:

Se till att du inte ger julgranens värmechock. Du behöver inte ta trädet i värmen före julafton närmar sig. Om möjligt bör trädet acklimatiseras i ett sammankopplat rum innan det tas in i vardagsrummet, till exempel i korridoren eller källaren. Också, kom ihåg att ta bort nätstrumpor när du ställer julgran för acklimatisering.

Var medveten om var du placerar ditt julgran. Se till att den inte placeras i omedelbar närhet av en värmekälla, såsom en paneldamm eller eldstad. Det kan göra att julgranet sänks snabbare.

Hitta ett julgran som passar julgran. Många gör ett stort misstag genom att spika till trädet för att passa in i julgranen. Ett julgran suger vatten mellan barken och träet, och förlorar sugförmåga om du skojar barken. Därför är det värt att ta julgranen för att köpa julgran så att du är säker på att det är rätt.

Tips när trädet är i huset

Vatten är det viktigaste att få granen att stå länge utan rester. Ett fat förångar fukt genom nålarna och har inte barnens nålar den fukt som de behöver ligga på golvet innan du vet det. För att ge trädet en extra bra sugning, är det tillrådligt att skära 2-3 cm längst ner på stammen innan du sätter trädet på julgranen.

Halvparten av oss släpper det

Den mest populära julorten i norge är norska julgranar. Detta är också det mest känsliga trädet när det gäller uttorkning. Var därför säker på att ge julen jul till jul.

Undvik kallt vatten. Oavsett om du väljer jul eller ädelkorn sätter trädet det högsta priset på ljummet vatten.

Se även dessa tidigare fall:

Nytt test av konstgjorda julgranar (Dec 2016)

De tips som får granen att fungera länge

Dessa träd håller det bästa av nålarna

och när kommer verkligen julgran ut ?

ADVERT

Mest populära