All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sötsaker du kör i körbänken

- Idag är Drive Bench inte längre vanligt. Det är synd eftersom det är ett bra alternativ till växthus på små, begränsade platser som en atriumträdgård eller en koloniträdgård. Det kostar inte mycket och det är lätt att bygga sig själv, säger Inger Palmstierna, som har skrivit boken The Lush Greenhouse.

En körbänk, kallad kallbänk eller bänk, är helt enkelt en låg låda i trä, utan botten och med glas eller plast över.

Luftvolymen är låg och sålunda värms luften snabbt. Denna enkla anläggning gör att du kan börja växtsäsongen flera veckor tidigare.

Bänken är idealisk för förodling och odling av olika växter, som sallad, spenat och rädisa.

Du kan också använda den för att odla grönsaker som tar lång tid att utvecklas. Sommarblommor kan också herdas och herdas i uppfarten.

Växthus och körbänk: Användbara hjälpmedel för den ägda trädgårdsägaren.

Skapa din egen körbänk

Om du inte har någon drivbänk , börja bara göra en. Körbänkar är lätta att göra med ett gammalt fönster eller två.

  • Receptet för hur man gör bänken steg för steg finns här.

Om du vill växa i körbänken på våren är det fortfarande bäst om du redan har en uppfart och har påbörjat förberedelser under hösten.

Genom att lägga rammen på plats på hösten och fylla den med isolerande material som torrt blad eller mineralullmattor, förhindrar du att djuren går för djupt i marken.

På så sätt kan du börja tidigare på våren.

Tempering Earth

När våren har kommit och tälten har gått ut ur marken kan du börja säsongens arbete med växthuset.

- Köp växtjord i säckar. Låt dem ligga inuti och stanna varmt under ett par dagar, rekommendera Palmstierna.

Ta bort det isolerande vinterskiktet innan du fyller körbänken med den tempererade jorden. Marken ska inte gå upp helt, men bör stoppa tio till femton centimeter från kanten.

Fäst glaslocket och låt vårens sol värma upp jorden.

- Efter några dagar kan du se växter som tål kallt, såsom sallad, rädisor och spenat, skriver Palmsties.

  • LÄS OCKSÅ: Skapa växthusgaser i gamla fönster

Skydda mot kyla och hett

Fjädernätet är coolt och för att hålla värmen i bänken, bör du täcka det på kvällen.

- Före det rullade sig siva mattor samman under dagen. Vi kan täcka fyllmedel, trallardiner, flera lager tjocka nonwovens, gamla filtar eller speciella isoleringsmattor täckta med plast. Det är viktigt att de kan torka efter regn eller inte bli våt, rekommendera Palmstierna.

  • LÄS OCKS: Tänk på detta innan du planterar

På heta dagar, var försiktig så att du inte överhettar bänken. Värmen hjälper växterna till en viss punkt, men då blir värmen för mycket för dem.Därför är det viktigt att ventilera uppkörningen.

- Vi kan sätta in kilar av trä mellan ramen och fönstret. Öppningen varierar med hur långt kilen är inställd och vid vilken tidpunkt använder vi den, säger Palmstierna.

Under sommaren kan du helt avlägsna glaslocket. Växterna kan antingen fortsätta växa i körbänken, eller du kan flytta dem över till mer lämpliga arenor i trädgården.

Läs mer om växthus, växthus och uppfart

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära