All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så här får du orden på trädgården efter din semester

Även om du har gjort det möjligt för dig att resa bort från trädgården i några veckor, kanske du vill fixa det när du återvänder från semester.

Därför visar vi dig hur du kontrollerar blomsterbäddar, fruktträd och köksträdgården efter din semester.

Få fina blommor

Efter flera veckor bort blommar trädgårdsbäddarna troligen ut eller blir tråkiga att titta på. Det är ännu inte dags att skära varken blommor eller buskar - så ta i stället bort bleka blommor och löv.

Samma sak gäller rosen i trädgården - det är för tidigt att skära ner dem och ta bort knoppar. Istället kan du också ta bort de bleka och fula blommorna.

Det är också en bra idé att vattna Staudes. Ge dem lite gödningsmedel och låt dem tränga in i jorden. På det sättet kan du faktiskt få livet i nästan blekade blommor.

  • 10 Snygga trädgårdsprojekt

Ta hand om kökets trädgård

Snart är säsongen över köksgården, men du kan fortfarande få något ur det, som morötter eller salter. Annars borde de flesta andra grönsaker skördas nu.

Du behöver inte koncentrera dig på potatiserna. De kan ligga i marken till hösten, innan temperaturen sjunker och natten fryser in.

  • Därför älskar dina växter din kanel

I gengäld ska du hålla koll på potatisbladen. Om bladen är krullade påverkas dina växter sannolikt av växtsjukdomsformen.

Om så är fallet, skära av allt grönt och bränn det. Kasta inte den i annan kompost - infektionen kan sprida sig när den blåser.

Foto: Getty Images

Få den bästa höstfrukten

Klipp långa, nya skott av fruktträd, så att trädet koncentrerar sig på frukterna.

För tillfället är det en perfekt tid att städa upp några fruktträd. För att undvika svampangrepp och i stället skörda stora, fina frukter kan du ta bort den frukt som är nära förbunden med varandra.

En bra tumregel är att vara ett handslag mellan alla frukterna.

Om hallonbuskarna har slutat att födas i år kan du börja klippa ner dem så att de är redo nästa år. Skär grenarna ca 10 cm ovanför marken.

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna om hem och trädgård - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära