All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

För att få TV-signaler i flera rum

Mother kommer att titta på "Desperate Housewives", medan ålderspresident kommer att titta på sport och barn kommer att titta på tecknad film. De flesta känner igen detta scenario som vi kallar "kampen för fjärrkontroll". Men det finns många TV-apparater i tusentals bostäder. Hur delar du sedan TV-signalerna i dessa digitala tider?

Inte så lätt

Att dela en analog signal var en enkel sak. Om du hade signaler från en antenn på taket eller kabel-TV, använd bara en så kallad "splitter" och lägg till en kabel till tv nummer två så fallet var nötkött. Men idag har "Units and Zeros" ersatt den analoga televisionssignalen, så det är tyvärr inte så lätt längre. Mottagarboxen är vad vi nu använder för att avkoda digitala TV-signaler, och det här är vad vi byter kanaler. Tv: n har nu fått en passiv roll som en bildskärm, som definitivt kommer att blåsa nytt liv i tv-licens debatt eftersom man inte längre kan se NRK med den inbyggda analoga TV-tuner ...

Vår "hus" <999 > Vi tänker på ett scenario där vi vill ha televisionssignaler i de rum där vi stannar mest. Vardagsrummet, loftet / källaren och barnrummet. För andra rum där vi bor mindre finns det enklare lösningar, men vi kommer tillbaka till artikelns slut.

Vardagsrum:

Kabel-TV:

Om du har TV-signaler via kabel-TV kan du välja mellan digitala lådor med olika funktioner. Kabel-TV-företaget ger nödvändiga kontakter, och en lämplig dekoder för att ta emot digital-tv kommer att vara den bästa lösningen. Om du tittar på mycket TV kan du välja en mer avancerad låda med inspelningsfunktion (PVR) i vardagsrummet. Här borde du också ha det största kanalpaketet.

Satellit:

I de flesta fall säkerställer satellitföretaget att montering och dragning av nödvändiga kablar upp till AV-bänken. Om du har en nyare plattskärm, rekommenderar vi också att du går till en HD-PVR-mottagare. Detta kräver emellertid 2 oberoende kablar från maträtten till mottagaren för full kanalfrihet, dvs möjligheten att spela in en kanal medan du tittar på en annan. Om du väljer en vanlig digital mottagare utan PVR, kommer den att ha 1 kabel till vardagsrummet.

Terrestrial (RiksTV)

Väljer en RiksTV som digital-TV-leverantör beror på den mottagande utrustningen var de bor i förhållande till sändarna. Om du bor i mycket starka signalområden kan en inomhusantenn vara tillräcklig för att ge signaler till den markbundna mottagaren. Även här finns det enkla och avancerade PVR-mottagare, men att dessa inte kräver ytterligare kablar från antennen källa, såsom satellitkanaler. Men i områden med svaga signaler måste man betala för större antennutrustning och kanske dyra förstärkare och splitters.

Läs hela artikeln och lär dig mer om de framtida TV-lösningarna på www.lydogbilde. com

Se också:

Test: Google Wifi

Trött på dåliga internet? Vi och. Glädjen var därför stor när vi anslöt Googles nya nätverksbaserade nätverksförstärkare.

Loft / kjellerstue

Cable Television:

En separat kabel måste dirigeras till TV-apparaten från vägguttaget. INTE öppna väggdosa monterad av kabelföretaget eftersom den har en så kallad slutmotstånd för att åstadkomma den lämpliga totala motståndet (impedansen) hos kabeln. Om du gör ett misstag kan signalen minskas kraftigt. Man måste dela upp signalen på "utsidan" vägguttaget med en enda märke av plug-in-typ, eller få en tekniker att ansluta kabeln i lådan om man fortfarande vill "dolda fabriken". Om kabel-TV-företaget har en analog bas paket kan dessa kanaler nu tillämpas i den analoga tunern i TV. Om det är önskvärt kanaler i det digitala paketet måste ha en mottagare till + programkort. Det enklaste och billigaste sättet är att anlita ett sådant ytterligare avkodare för ett fast belopp per månad.

Satellit:

Generellt kan man säga att alla nordiska satellitkanaler kodas och man behöver en extra dekoder och programkort. Mottagare kan hyras eller köpas, och för ett rabatterat pris får du ett tillvalskort. Mottagaren måste ha en separat kabel direkt till ett utlopp i huvudet (LNB) i skålen. Om du väljer en HD PVR box så även behöver detta två oberoende kablar tills rutan.

Terrestrial:

Eftersom alla kanaler är digitala är också här enda lösningen egen mottagare och kort erbjuds till ett reducerat pris. Antennsignaler måste själva ge, så installationen kommer att variera i pris beroende på täckningsområde. Med starka signaler är här också ett litet aktivt antennbord. I hårdare villkor, måste man ta till extern antenn med splitter och förstärkare. Sådana församlingar bör lämnas till yrkesverksamma.

Barn

Kabel-tv:

Barn tillbringar (alltför) mycket tid på TV, så att de gillar att prioriteras. Aftrer i vardagsrummet utrustad med en splitter och kabel kommer att presenteras för TV: n. Men de kan överleva med kanalerna i den analoga baspaket är mycket billigare att junior med TV-signaler.

Satellit:

bör barnet har satellitmottagaren i rummet behöver en separat kabel sträckte sig från mottagaren till en öppen port på LNB på skålen. Du behöver också ett extra programkort eftersom alla kanaler är kodade. Men det finns möjlighet att gå på en av de mindre baspaket, det kan vara pengar att spara.

Terrestrial

RiksTV mottagare har den fördelen att de kan vara utrustade med ett bord antenn som tillhandahåller goda resultat i starka signalområden. Detta underlättar särskilt installation i flera rum där behov uppstår senare. Det är också lätt att flytta mottagare till andra rum senare. Emellertid, vid svaga signaler måste kabel är lagd med en delnings / förstärkare ansluten till den externa antennen. NRK-kanaler är gratis, men om du vill ha mer än bara dessa så är applikationskort och ytterligare abonnemang enda alternativet.

Vad sägs om köket?

Tv i köket är en trend dag. Kitchen TV är ofta betydligt mindre, och kan tolerera en något sämre signalkvalitet.Här kan en trådlös videosändare ansluten till en av de befintliga mottagarna vara en enkel och prisvärd lösning för att få "frukost tv" i köket.

Läs hela artikeln och lär dig mer om de framtida TV-lösningarna på www. lydogbilde. nej

Läs också:

Hur man tänder ditt badrum, kök, vardagsrum och sovrum

Tänk på hur man tänder upp de olika rummen i ditt hus? Hur man gör det mer mysigt hemma med rätt belysning och ger dig belysningstips ...

ADVERT

Mest populära