All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att få landsbygden inre av kabinen

Många tusen nordmän spenderar sommaren och njuter av lata och avkopplande dagar i stugan. Men för många används också för att planera eller utföra renoveringar och förnyelse av inredningen. Naturen är en bra inspirationskälla för mer och landsbygdsstilen är ofta populär. I denna stuga i Trysil stugägare renoverade i en lantlig och sprudlande, men med en touch av minimalism i detalj. Den fina blandningen skapar en personlig touch, och element från naturen ger värme till inredningen. Även om denna stuga ligger i bergen, är det en lantlig stil som passar både skog och hav. Inredningsarkitekter Siv Brenne och Signe Schineller ger sina tips om hur man får denna stil i stugan.

1. Färgpalett

Välj endast en färgpalett i naturliga neutrala färger. På denna stuga väljs grova och avslappnade toner i brun, beige och grå.

- Tillsammans är dessa färger aldrig felaktiga, förklarar Siv Brenne. Ju mer nyanser är desto bättre. Variation i färgdjup, färgtoner från ljus till mörk och variation mellan färg och fläck skapar rätt humör.

Signe Schineller påpekar att de har torkat väggarna mörka, vilket ger en varm och mysig atmosfär i stugan. Det kan vara ett bra tips för dem son har tre panel idag.

NATURFÄRGOR: En färgpalett har konsekvent använts i naturens neutrala färger. Timmerväggar är färgade i Sjøsanden är Jotun interiör fläcken och färg på våningssäng Jotun Supreme Finish Elegant. Taket är målat i färgen Kritthvit. Dessa färger finns också kvar i vardagsrummet och resten av stugan. De mörka väggarna ger ett litet humör. Foto: Sveinung Bråthen

2. Materialbruk

Inredningen har en spännande blandning av material, men med naturen som utgångspunkt.

Alla föremål i hytten är i trä, vilka är målade eller målade. Möblerna är klädda i läder, ull eller trä och tillbehören består av fårskinn, korg och linne. Som en kontrast till de mjuka materialen har sten och betong använts på badrumsgolv och eldstaden.

- Detta är alla goda och varaktiga material som får en fin och naturlig sliten patina över tiden och som tål att användas, förklarar Brenne. För att få denna stil är det viktigt att ha ett brett utbud av material, så uttrycket kommer att vara levande och informellt. Betongen som används på eldstaden stramar inuti något, liksom det svarta köket och de grova plattorna som läggs mellan toppar och undersidor.

- Det är naturen som är i fokus här med konstant användning av trä, ull och läder och betonginsatser, säger Schineller. Trä, läder och linne skapar en varm atmosfär, medan den täta betongen ger en fin minimalism. Det är de kontraster som gör interiören så spännande, så försök blanda mjuka och hårda ytor och lushing det tätt.Ett bra exempel är de blommiga gardinerna som ger ett mycket landsbygdsuttryck. Tillsammans med betongens tunna väggar blir det inte för feminint.

(Artikeln fortsätter nedan.)

blandning av material: Det är den modiga blandning av material gör interiören så spännande. Grovt trä, grovbetong och mjuka tyger är daterade sida vid sida. Blomgardiner med landslag berörs av den hårda väggen i bakgrunden. Muren mellan köksdisken och kåpan är kaklad med stora, robusta utomhusplattor som köpts på Magflis. Ett bra tips för en modern och grov inredning. Det nya golvet är designad av Halvor Bakke för Floor Deal, i en serie som heter Nordic gammal gård i mörk drivved Foto: Sveinung Bråthen

DRA ÅT PEIS: En gammal röd tegelsteinspeis görs till en ren, modern spis. Det byggdes på stockarna med lätta betongblock. Eldstaden bröts sedan och målades med specialfärgen ren och original. Foto: Sveinung Bråthen

belysning

- Här finns inga fula belysning i form av rör eller stora lampor som ger ett enhetligt platt ljus, säger Burn. Men det används vägglampor och bordslampor som ger en behaglig belysning i läsningen zoner och andra zoner där en dämpad, men bra belysning. En prisma krona är en trevlig och något oväntad funktion, och det sprider en nostalgisk hud in i rummet. Den är rik med ljus och eldstäder. Belysning är ett viktigt element att tänka på när du vill få den här stilen.

- Det är nog inte så vanligt med ljuskrona i en stuga, men dessa stugägare har tagit några modiga val som fungerar förvånansvärt bra, satte Schineller till. Den feminina till den manliga ger en omfattande och spännande inredning. För att få denna stil vågar du våga och blanda, rådgör inredningsarkitekten.

Tillbehör

Tillbehör har använts i en frodig och nostalgisk stil.

- Överflöd är ett nyckelord säger Brenne. Ju fler tillbehör, desto mer informella blir det. Om du vill ha ett lite strängare uttryck kan du minska antalet tillbehör och välja en mer maskulin känsla för det. Levande ljus i stor munk, arv och äkthet är viktiga nyckelord. För bästa resultat är det viktigt med några äkta, äkta föremål, och inte bara som gamla saker. Gamla skidor, kartor, porslin och liknande skapar ett autentiskt uttryck, hon rekommenderar.

Schineller tycker att det är mysigt med saker. - Vissa områden är fyllda med saker medan andra områden är hårdare. Personliga objekt kommer att ge ett meningsfullt uttryck.

(Artikeln fortsätter nedan.)

fluffiga Hollow: Köket är svart och möblerna är grå, fortfarande inte känner köket mörkt, utan snarare intim och mysig. Vägglampor, bordslampor och ljus ger en intim atmosfär. Matbordet köps för försäljning i Sandefjord, men läggs till en ny höjd och målas av stugaägare. Matsalarna är från hem och stuga. Bordets och stolarnas färg är Jotun Supreme Finish, Elegant. Träväggarna är färgade i Sjøsand, Jotun interiørbeis.Taket är målat i färgen Kritthvit.

Funktion

Stilen kännetecknas av att rummen och föremålen fyller många funktioner.

- Det finns överflöd av föremål, men alla har en uppgift, förklarar Brenne. Det finns gott om sittplatser runt soffan och matbordet, det finns sängar inbyggda i nischer och mysiga våningssängar. Den är full av stolar att lägga sig i, lita på att lägga på kläder, små byråer och skåp för lagring, hon slår upp. I köket används ofta köksredskap i burkar, det kan finnas öppna hyllor för lagring av koppar och kärl. På korridoren kan det finnas knäppningar för ytterkläder och ryggsäckar.

STUEN: I vardagsrummet finns också en klar blandning av maskulin och feminin. Det finns överflöd av föremål, men allt har sin roll och funktion. Soffan är från Ikea, loungebordet och vägglamporna från Home & Cottage och lounge stol är från Living. Foto: Sveinung Bråthen

BAD: Badrummet har en mönstrad gardin, tätt handfat och grov bänkskiva. I badrummet har ägarna lagt till nya golvplattor och installerat nya badrumsmöbler. Den lilla sjunken heter Bergamo och är från Korsbakken. Den är tillgänglig från de flesta VVS-återförsäljare. Foto: Sveinung Bråthen

ADVERT

Mest populära