All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så att du får ut maximalt av ditt vardagsrum

Om ditt boende är stort eller litet, är utmaningen att göra det mysigt och inbjudande. I små vardagsrum är det lämpligt att tänka på flexibla lösningar. I stora, öppna vardagsrum är det viktigt att dela upp i zoner med rumsavdelare och mattor.

Välj en väggfärg

När det gäller färger i vardagsrummet är det smart att välja en cool, avkopplande färg som väggens huvudfärg. Ta gärna en blå eller grön ton. Det finns färger som matchar alla andra färger.

Koppla av en varm och kall färg på tillbehören och få en bra blandning av avslappnande och energiska färger i vardagsrummet. Om soffan har samma färg som väggen är vardagsrummet större.

Använd fönsterbrädan

Använd en bred fönsterbräd som extra sittplats - det är kul att sitta på en kudde med en kopp te och hålla reda på livet utanför.

ANVÄND CHARM: Sitt i fönstret. Du får en skräddarsydd lösning som ser bra ut och det kommer att skapa mycket välbefinnande i ditt hem. Foto: Foto: Tia Borg Central

Harness nischer

Super trend som gör vardagsrummet svalare

När och anta nischer och håligheter i väggen du använder utrymme maximalt. Till exempel kan du bygga en lösning där hyllor till boksamlingen är inbyggda i väggen, och det finns plats för att TV: n rullas in i öppningen när den inte används.

Du kan också måla håligheten i väggen i en annan färg än resten av väggen. Nichesna blir då som en blickfångare och ett litet konstverk på väggen.

Flexibla lösningar

BRUKSHJÄLP: Om du flyttar en dörr kan du skapa en bokhylla istället för att stänga öppningen. Här finns en nisch husets böcker och tv. Foto: PHOTO: Tia Borgsmidt

Om du har ett litet vardagsrum, tänk på flexibla möbler med fler funktioner. Använd till exempel en stor puff som soffbord.

Har du ett stort torg puff, kan vara helt över till soffan, så att du kan lägga benen på den eller använda den som en gäst säng i förlängningen av soffan.

Gör soffan på mål

Finns inte den högra hörnssoffan? Skapa det själv! Du kan göra en rimlig lösning av två rammadrasser på dina ben täckta med filtar och kuddar. Ett annat alternativ är att göra en ram av plankor och beställa skummadrasser på mål att ligga på toppen. Sådan är du bland annat Skumtex. Ge soffan en personlighet genom att lägga ut fina tyger eller filtar.

FLEXIBEL: En stor puff används, både som ett soffbord och extra sittplatser. Liknande puffer finns hos Bolia. Perlekunsten är gjord av Kathrine Højriis Nielsen och lädersofan köps hos Lauritz. com. Foto: Foto: Tia Borg Central

Dekorera med konst

De knep lurar alla att tro att du har mer utrymme

Har mer konstverk, så samla dem i en stor Collage över soffan. Blanda stora och små bilder, men håll dig till samma färgschema. Häng upp bilderna så att de luktar på utsidan för ett lugnt uttryck.Känn dig fri att förlänga dina nips till en bred ram! Ribbens Ribba är från Ikea och är trevligt för utställningen av små smycken, vykort och mindre bilder.

Konst på en budget

hörnsoffa budget: Det är inte svårt att skapa sin egen hörnsoffa. Med några rammadrasser och lösa kuddar kommer du långt. Foto: PHOTO. Tia Borgsmidt

Konst gör mycket för ett rum, och det behöver inte vara dyrt att vara bra. Här används olika ramar i olika färger, och inuti är allt från barnteckningar till vykort och broderier. Tillsammans bildar de en stor och fin bild på väggen.

Använd avdelare

kan det vara svårt att skapa en trevlig och avslappnad atmosfär i moderna lägenheter med stora öppna ytor. Då kan det vara en idé att dela upp rummet med en halv vägg eller två likartade låga sideboards stående rygg mot rygg, eller med låg rack. Rama in de olika zonerna som matsal och soffgrupp med en matta och lägg mjuka kuddar och filtar på soffan.

ART: Tänk på ditt konstverk som helhet. De bidrar starkt till stämningen och stämningen i ditt vardagsrum. Foto: Foto: Tia Borg Central

Se också:

Kaffet smakar illa om du fyller kaffebryggare sådana

fullvuxen hinder i ett par timmar

bildvägg: Skapa en vacker mitt i vardagsrummet. Foto: Foto: Tia Borg Central

Gör detta behöver du aldrig att rengöra

LAG REGIONER: I stora, öppna ytor, är det trevligt att dela upp rummet i olika zoner. Foto: FOTO: Ikea.

ADVERT

Mest populära