All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så här får du en trevligare trädgård.

Det lilla huset vid havet har varit familjen i Nilssons hem i 21 år. Oavsiktligt såg de huset i en bostadsannons, och bestämde sig för att ta en titt. Det var kärlek vid första anblicken.

Alla som har upplevt den första, intensiva förälskelsen vet att de tenderar att stänga sina ögon för misstag och misslyckanden. Så var Lennart och Agneta Nilsson.

Allt som de såg var det fina lilla huset, inte 750 kvadratmeter trädgården, mestadels bestående av en ogräs djungel och ett halvrikt staket som lutade mot grannen.

  • Bygg sommarens finaste trädgårdstabell

Årsgrävning, plantering och stängning följde - och det gav resultat.

"Vi tyckte att trädgården var trevlig, men hela stängningen var både tråkig och tidskrävande", sa Agneta, som gradvis drömde om en mer lättillgänglig trädgård.

Småpartiet kläckte upp tanken på en weedkanal och grusöverdrag. Blå flaggad flintsten importerades från Danmark och bildade grunden för den nya trädgården, där noggrant utvalda gröna växter dyker upp.

Uttrycket ger en fin harmoni av färger och former, och det finns knappast någon ogräs som luktar bort.

I stället använder Agneta och Lennart sin tid på design och värdefulla mönster. Deras kreativitet har ingen slut, och inte heller humor - den är alltid närvarande.

  • Därför har du aldrig lyckats med växterna i trädgården

- Skratt gör oss bekväma. Vi ville ha humor i trädgården och i våra installationer, säger Lennart.

- Allt behöver inte vara så traditionellt och sett. Gamla regler och vanor är för att bryta, och vi hatar nya idéer i trädgården!

De gillar att återanvända och hämtar ofta material från stranden eller i skogen.

- Våra skapelser kostar inte många kronor, men de är personliga och ofta humoristiska, paret tror.

År 2014 var de glada debutanter i den rika svenska evenemanget Tusen Trädgårdar. De hade många nyfikna gäster att besöka.

Sedan dess har den humoristiska trädgården vid havet fått ett tillägg av hängande bord, en ny pergola och många roliga överraskningar.

  • Möt drömmen om ett trädgårdsrum

9 fina trädgårdsidéer:

1. Hängbräda. Tack vare den enkla upphängningen kan bordet flyttas runt.

2. Rugewall för de små fåglarna.

3. Vattning kan uppvisa. Ljus upp en grå planka vägg med färgglada vattenburkar. Sätt stenar i botten, så släng dem inte ner.

4. Bondesjakk har både gammal och ung njutning.

5. Schackbrädet med succulenter ger ett gott skratt.

6. Hängande terrasser är gjorda av gamla lådor.

7. Ståbenken. Originalen var i Malmö, och Lennart kontaktade designern som gjorde det möjligt för honom att göra en liknande bänk för privat bruk.Du borde verkligen lägga på det här, sitta inte ...

8. Dumpehusken säkerställer jämn vattning. En rundstav i ett ihåligt ämne utgör mekaniken. Böj och fäst en grov ståltråd i varje ände så att burkarna håller på plats.

9. Hønekassa kom till efter påsken när högen inte skulle återvända till katten.

Garden Enthusiast? Få fler tips och mer inspiration i vårt nyhetsbrev

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära