All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hur man får "osynliga" vägar

Du kanske har upplevt en smutsig väg mot lågt stående sol eller mötande ljus mot en våt asfalt. Rena rutter är avgörande för säker och god sikt. Vi visar det mer än du trodde var möjligt att göra med en vindruta. Här tar vi "extrema". Vi ska både djupa och raka lådan och ge dig ett bra tips om hur du behåller lådans rengöringsmedel. Mycket längre.

Varför?

Det är självklart inte nödvändigt att gå så noggrant att arbeta varje gång du tvätter rutorna. Men av samma anledning är det bra att ge kroppen en "ordentlig behandling" två till tre gånger om året, du borde göra detsamma med glasögonen.

En vindruta samlar mycket smuts, insekt, asfalt och tjära rester över tiden. Detta fyller in de mikroskopiska porerna i glaset och ligger som ett tunt skikt på vägen. Detta minskar synligheten och fungerar som en "magnet" för ny smuts.

Genom att eliminera allt detta och ersätta det med rent vattenavvisande är dynorna enklare att hålla rena under mycket längre tid. Slam, slap och smuts kommer att stava av.

Korrekt val av mikrofiberduk är viktigt för ett bra resultat. Vi ger dig tips i filmen som lånas ut i ärendet. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Vi använder en glasskrapa för att raka lådan helt ren. Använd glasrenare som smörjmedel. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Med skrapan tar du bort insekter, smuts och asfalt. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Leran tar inte allt. Vi tvättar lådan med glasposition. Vi använder en polär trasa. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer

Vattenavvisande

Du hittar att medel som till exempel Rain-X Rain Repellent, som vi demonstrerar i videon, får mycket bättre grepp - och kommer därför att bli mycket bättre på vägen. Naturligtvis torkas även denna beläggning bort av vindrutetorkarna. Vissa kan föredra den dyrare alternativ nano-behandlingen, som kommer att ha en längre livslängd. Oavsett hur man vrider och sätter på den, kommer mekanisk beröring att leda till slitage. Jag föredrar behandling med Rain-X. Det ger mig bättre kontroll. På samma sätt föredrar jag vax istället för en annan typ av "teflon" -behandling av bilens färg.

Efter att du har torkat polerat lägger vi till ett lager med regn x. Det gör fönsterkanalerna vattenavvisande. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer

Ett tips skulle vara att lägga till två lager Rain-X Rain Repellent. Först sätta på filmen vi gör, torka och låt det bota i en timme. Lägg sedan till ett lager och torka. Använd sedan Rain-X vindrutetorkmedelstillsats. Hur man lägger till lite regnavvisande varje gång du spola lådan och du kommer att uppleva lite bättre effekt.

Under vintersäsongen ska du sluta med Rain-X Rain Repellent ca.En gång i månaden. Beroende på hur mycket du använder wipers, förstås. När du är klar, tvätta fönstret på ett "normalt" sätt, med en bra fönsterbrädan. Se till att du använder fönsterrengöringsmedel för bilglasögon. Det här är lite annorlunda ihop med hushållssoppa, för att bättre ta bort trafikfilm. Vi rekommenderar Autoglym Fixed Glass, eller Meguiar's Detailer Glass Cleaner. Dessa båda ger en "festlig grund" för Rain-X.

Torka överskottet kvar av Rain X med en tjock mikrofiberduk. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Tvätta fönstret inuti också. Sitt i passagerardörren och använd antingen tyg eller kudde. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Personligen gillar jag att använda en kudde inuti. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer Kom ihåg att tvätta vindrutetorkarna så att du inte lägger till gammal smuts direkt. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer

Har du armaturer? Följ tipsen och spara tusentals patchar.

ADVERT

Mest populära