All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så att du får industriell kök

Ingen i världen spenderar så mycket pengar på våra hem som oss norrmän. Och är det ett rum som gör våra inre hjärtar knackar extra snabbt, ja det är köket.

Här samlas familjen runt krukorna och över matsalen. Vi experimenterar med matlagning och bakningsprojekt. Vi förbise läxor och ritningsfärdigheter, så så många aktiviteter händer nu i köket att det inte är konstigt att det här rummet är hjärtat av huset i de flesta hem.

Under de senaste decennierna, köket snabbt passerade vardagsrummet rummet vi mest ville upprätthålla oss. Och ju mer vi kommer att stödja oss i köket, desto mer upptagen vi om hur det ska se ut här.

Förlorad i grovt och grovt

Det har varit ett tag sedan industrisilken började vara en trend i den inre världen. Men de flesta experter är överens om en sak: Vi är helt enkelt inte färdiga med obsessionen med det grova, råa och ofullkomliga.

- Jag tror att vi kommer att se en hel del industrin, både i köket och i andra rum, förklarar stylist och interiörbloggar Nina Holst, som står bakom det populära inredningsområdet Stylizimo.

UPOLERT: Sats av grovt trä, glänsande krom, opolerad metall och stål om du älskar industrisilke. Foto: PHOTO: Freshome

NÖDVÄNDIG: Öppna hyllor, grova material och grova ytor; Dessa kök är gjorda för användning. Foto: PHOTO: LIving Etc. / Housetohome. co. uk

- Det var vitt och romantiskt så länge, så jag tror att många omfamnar ett mer grovt och mörkare uttryck.

Internexperten tror också att trenden har andra fördelar:

- Stilen är också tilltalande för båda könen, och det kan ha sina fördelar.

Interior Stylist Birgitta Roald håller med:

- Jag tror att många omfattar industriell stil helt enkelt eftersom vi njuta av att det är något ofullkomlig och opretentiös, Roald tidigare uppges Bonytt. nr.

Stylisten förklarar:

- Denna stil har sina rötter i städerna, fabrikerna och industrin. Element som metall, trä, läder och tegel är blandade ihop, och resultaten är ofta både unika och personliga. Särskilt om du surfar på några industriella element med mer moderna och "söta" saker.

Industrial Comeback

MURSTEIN: Att visa en vägg eller två tegelstenar ger rätt fabrikens känsla till ett industriellt kök. Foto: FOTO: Ragnar Hartvig

ÖPPENHÅLLARE: Öppna hyllor gör saker tillgängliga. Prova hyllor i ett annat material eller en färg än undersidan. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen / Producent

Branschen har varit ett viktigt nyckelord inom inredning under flera årstider. Stilen har gått igenom några förändringar under de senaste åren, och enligt den danska trendbyrån PEJ har flyttat lite från vintage inspirerade industriell stil med tunga patina och slitna material för en stramare version av stilen.

Världens tio mest lyxiga hem

Det säger trendbyrån: "Nu hyllor vi hårt arbete, det börjar bli förnyad status och respekt Den snäva, industriell stil inspirerad av mekanik och industri, och att få i kombination med stark. färg blobs. "

Denna egenskap stil

ojämna kanter, grovt mått och oavslutade eller väl använda material är typiska drag av industriell stil. Möblerna är fasta och lederna är utsatta.

Stål, järn och zink med patina är stamgäster. Inga polerade eller högglansytor. Väggarna hålls i gråtoner, helst tegelstenar eller betong. Det ska se slitna och gamla och långt ifrån perfekt. Starka accentfärger gör ibland stilen energisk.

Grovt trä inträffar, annars få organiska element.

FABRIKT: Industriell tystnad bröt ut, eftersom gamla fabriker och industrilokaler omreglerade till bostäder, inte bara i New York och London utan även i norska städer. Foto: Foto: Bloomingville / producent

Stilen spred omkring i linje med de gamla fabriker och industrilokaler har rezoned för bostäder - inte bara i New York och London, men även i norska städer.

Hur man får drömköket

Pendulampor och golvlampor i korroderad metall är ett annat typiskt inslag i stilen. Gamla arkivskåp eller skåp (kända från till exempel offentliga simbassänger) är som guldstoft för följare av trenden. Metallmöbler eller betongdetaljer är också perfekta i en industriell miljö.

Typiska industriprodukter kombineras bra med andra stilar, vilket gör dem perfekta att smaka i köket. Dessutom, industriella möbler eller detaljer tar ingen skada, tvärtom. Nyckelorden är slitna, grov och oerfaren.

Industriell stil är det urbana svaret på Shabby Chic, och stilen ankar inuti en stadsmiljö. Atmosfären är mer maskulin, och på grund av den omfattande användningen av patinerat metall och betong blir uttrycket ganska coolt men samtidigt informellt och avkopplande.

Hur man får stilen

Sats på material som betong, tegel och kakel. Vita tunnelbana har rätt fabrikutseende. Patina ytor i kombination med glänsande material. Kombinera med beröring av starka färger, vilket innebär att ditt kök inte verkar vara hårt och kallt. En väggmålad med metallfärg ger också en antydan till det industriella köket. Här kan du skriva allt från recept till recept. Gamla och överdimensionerade fabrikspendellampor över bänken eller köket är ett måste. Ju mer rostiga och slitna desto bättre.

STÅLSTYLE: Dessa element ger ditt kök en snygg industri. Hitta dessa på Ikea, Bolina, Hviit och Ting. Foto: FOTO: Tillverkare / Vit. com / Ikea / Bolina. nej

TRENDY: Den snäva industristilen är inspirerad av mekanik och industri och kombineras med starka färgklockor. Foto: Foto: House Doctor

Denna stil lämpar sig för dem som trivs i betongdjungeln, kammar igenom norska och internationella inredningsmagasin, dricka höga drycker med en grupp vänner på helgerna och har ett kreativt yrke.Barnbarnen som har flyttat ut ur staden - som vägrar att släppa cadadoo och asfalten - också som här.

Tips för trädgårdsfest

- Om man ger ditt kök en industriell karaktär är möjligt med enkla medel hänga några tuffa utdragbara arbetsbelysning på väggen ovanför bänken eller hänga upp några häftiga dragstänger, förklarar Holst.

Inre stylist har också flera bra tips för att skapa stil hemma i köket:

- Öppna hyllor istället för väggskåp är också alfa och omega. Ett annat tips är att måla en betongvägg eller en betongvägg med färg eller färgfärg.

Den populära interiörsidan Apartment Therapy tror också på ett kök med en snygg industri, och förklarar att stilen kan vara både modern och praktisk.

ÖPPENHÅLLARE: Visa fina koppar och ta tag i genom att hålla locken öppna. Foto: PHOTO: Bloomingville

LOFT: Industriell silke är det urbana svaret på shabby chic. Foto: PHOTO: Freshome

- Rena linjer, robusta naturmaterial och en blandning mellan moderna, gamla och slitna blir alltmer fallna för stilen. Det är en look som kan ta hand om många kök och i många hem, eftersom själva stilen är lite grov vid kanterna, enkel och otrevlig.

Hur att hålla din diskbänk trevlig

Webbplatsen förklarar:

- Mix större objekt som en stor industri skåp i grovt trä eller järn med renare linjer. Visa kontrasterna. Lämna öppna hyllor uppvisar koppar och fat som inte nödvändigtvis matchar, låt möblerna och detaljerna ha en praktisk och icke-högtidlig stil.

Daring sakta men säkert mer

Även vitt är fortfarande den absolut mest populära färgen när det gäller norska köks val, det är ingen tvekan om att vi någonsin våga mer och mer när det gäller kök:

- Det stämmer som oftast väljer vit, förklarar Nils Arne Honningsvåg, produktchef på Norema, till Bonytt.

MIKS OCH MATCH: Typiska industriella element kombinerar bra med andra stilar. Foto: PHOTO: Living etc. / Housetohome. co. Storbritannien / husläkare

STÅL OCH FÖRFARANDE: Blanda och matcha material och ytor i köket för rätt utseende. Sätta på öppna hyllor och stora fabrikslampor. Foto: PHOTO: LIving Etc. / Housetohome. co. uk / Ikea

- Vi kan ändå se en liten vridning i efterfrågan.

Norges coolaste inredningar

Marianne Mølsæter, inredningsdesigner på Sigdal, arbetar flitigt nära köntrenderna.

- levande minimeras allt till förmån för köket, som nu är i hjärtat av den i alla hem, och det ska visas välkomnande och generös, förklarar Mølsæter.

- Vi lägger mer och mer pengar och tankar om vad köket borde vara, men vi blir mindre fåfäng, och kommer inte att ha en känsla av saker som är på displayen och kommer inte att användas.

Industriell inverkan

Industriell stil visar bilder av fabriker ombyggda till unika bostäder, eller stora lager som har återupplivats som grova och vackra loftskydd.Nyckelord som karakteriserar dessa är: Högt i tak, tegelväggar, synliga bjälkar och en industriell patina på möbler och dekorationer.

Men slappna av; Även om du bor i en vertikal del av Jessheim, och så långt bort från ett industriellt växthus i Grönland som du kan komma, finns det sätt att göra en industriell stil hemma i köket - med bara några små justeringar och rimliga inköp.

1. Kolla in lokala loppmarknader eller begagnade butiker. Leta efter detaljer med en grov patina, helst med lite rost och där färg eller färg är delvis repad. Lampor, köksstolar, avföring, hyllor etc. är alla fynd.

2. Brev och siffror ger rätt fabrikens känsla. House Doctor's Station Board-affisch kommer att se bra ut på väggen och ge en snygg industri till köket. Titta på andra ställen för gamla fabriker eller butiker. Reklamaffischer, vanligtvis vintage, är också bra.

3. Öppna hyllor, antingen på väggen ovanför undersidan eller på stålhyllor som står på golvet ger rätt känsla av industriellt kök.

att resturant: Öppna hyllor, bekväm belysning och gott om plats på bänken för matlagning. Foto: PHOTO: Apartment Therapy

4. Möbler och metalldetaljer, helst med patine. Tolix sina stolar eller barstolar är helt fantastiskt för stilen.

18 tips för nytt kök

5. Träd som tidigare har använts, eller drivved, är också en bra funktion i det industriella köket. På Storeys kan du köpa en tapet som ser ut som drivved, vilket kan vara perfekt på väggen mellan bänkskiva och topplock. Sätt en glasplatta och tapetet i sprutzonen.

6. Kök i lösa moduler ser mer fabrikslik ut än ett utrustat kök. En stål- eller metallbänkskiva kommer att hålla stilen ojämn och orörd. En kök ö eller smarta trencher bord gör köket bekvämare och användarvänlig. Industriella lampor, antingen som pendling över bordet eller som arbetsljus kopplade direkt till hyllorna, ger rätt stil.

Läs också:

10 förslag för en finare rätter

Årets interiör färg

Hur man väljer rätt köksgolvet

Här är gravida symptom du dreading

Personligt: ​​Blandning element, färger och texturer för en grov och personlig stil. Foto: PHOTO: Freshome

ADVERT

Mest populära