All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så att du får humlor, bin och fjärilar att gilla din trädgård

->

En bloddroppgenerator har hittat nektar i en storblommig blomma.

Första budet är en giftfri trädgård med minsta möjliga sprutning och gödningsmedel. För mycket gödsel kan döda mikroorganismer, skalbaggar, larver och ängar som lever i jorden. Spraymedel är bland annat mycket skadliga för de insekter som är ansvariga för att pollinera växterna.

Utan fjärilar, bin och humle är det dåligt med frukt och bär. Blomflugor och marijuana hjälper också till att hålla bladlusen ned.

Hela trädgården är ett separat ekosystem där växter och djur har sin speciella uppgift långt ifrån att vara dekorativa.

Från larva till fjäril

Var inte snabb att säga "åh!" Nästa gång du ser en hårig larva som gnider hål i bladen på din favoritblomma. Om några veckor kan det flimra runt trädgården som den vackraste fjärilen.

Denna omvandling är en av naturens spännande dramaserier och mysterier. Första larven, piska sedan och äntligen en färgstark fjäril. Vissa stansade löv är ett blygsamt pris för sådan uppenbarelse.

Läs också:

Ger stöd för passiva hus

Enova ger stöd för att täcka extra kostnader för att bygga passiva hus.

Variation i mattan

Insekter är beroende av olika växter i olika stadier av livet. Växter med stora saftiga löv är galna för larver, och nektariella blommplantor är likadana godsaker för vuxna insekter.

Fjärilar och andra insekter lockas till plantens doft och färg och har ormar när de absorberar nektar. Dessa snaps har olika mönster som passar olika blommor. Dessutom är det en fördel att blomman är lätt att landa på. Således har varje art sina favoritblommor.

Förutom nektar söker bin också pollen när de matar larverna.

Mångfald och frodighet

För att locka ett rikt vattenlevande liv, bör trädgården innehålla många olika och blommiga växter. Mångfald är nyckelordet. Dessutom är det en fördel att det inte är så illa. Larverna behöver bland annat avskilda platser där de kan pumna i fred. Om du har stora gräsmattor kanske du vill flytta till blomsterbäddar.

Många av fjärilar tenderar att dyka upp sent på sommaren, så det är också fördelaktigt att också ha växter som blommar bortom sensommaren. Korgblommor, som köl, tistel, solhatt och kornblomma, är typiska "fjärilblommor".

Läs också:

Växter som är värda höst

Du kan få en trädgårdsmästares trädgård utan sommarblommor. Färger och silhuetter är nyckelord.

Här är några exempel på växter som lockar fjärilar, öl och humle till din trädgård.Några av dem är främst nektar växter, medan andra fungerar också som värdväxter för larver och yngel.

Perenna

rölleka, hollyhock, thaliana blomma, aster, blåklocka, tusensköna, tistel, Habitat Blach Cohosh, foxglove, Strandkål, echinacea, nøkketunge, geranium, lavendel, tjära Blom kattost, mynta, oregano, nattljus, primula, flox, fläcklungört , såpeurt, fetknopp, salvia, timjan, gullris, humle och Comfrey.

Summer Flowers

Blåkorg, blåklint, Woodruff, prästkragar, marin klocka, Wallflowers, vakkerøye, dekorativa korg, kryddnejlika, solros, flammelantana, smådodre, tobak, basilika, corn poppy, honningurt, sammet blomma, Krasse, ärter blommor och kongslys.

Läs också:

6 goda skäl att använda babypuder i trädgården

Baby Powder kan underlätta arbetet i trädgården. Här är 6 smarta sätt att använda den utomhus. Det fungerar för allt från skrämma skadedjur för att hjälpa dina små ...

Buskar

fjärilen Bush, søtmispel, ljung, Siberian rensas buske, berberis, vårkornell, tibast, vacker buske, mahonia, sargenteple, duftskjærsmin, vinbär, Spirea och lila.

Trees

Löner, hästkastanj, lime, hagtorn, järnek, äpple, körsbär, plommon, vide, gullregn och rom.

ADVERT

Mest populära