All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Hur man rengör duschväggar

Duschjord som har blivit grå i tvål är inte så trevliga och ibland kan det vara svårt att få dem rena igen. Men det behöver inte vara. Följ dessa enkla underhållsinstruktioner och du kan släppa på bullriga duschkabiner.

Daglig Undvik fast tvål i form av tvålstycken i duschen. Dessa lämnar fler fläckar på duschväggarna än flytande tvål. Det är också praktiskt att ha ett gummiband eller en mjuk duk som ligger i duschen. Dra över duschväggarna efter användning, förhindra kalkavlagringar från vattnet. Samtidigt ser duschen ren ut omedelbart.

Du bör undvika tvåltvål i duschen, eftersom de lämnar mer fläckar på duschväggarna än flytande tvål.

Veckovis Gustavsberg rekommenderar att du torkar över duschkabinettet med ett milt rengöringsmedel, såsom flytande tvättmedel. Om du har glasväggar kan du använda vanliga fönsterkuddar för att få den vackra ytan igen. Undvik produkter med slipmedel, aceton, alkohol eller syrmedel eftersom dessa kan skada väggarna och göra dem svårare att rengöra senare.

Har du kakel i duschen, glöm inte att rengöra dem. Jif Bathroom löser lime, smuts och tvålrester, och fungerar väldigt bra på brickorna i duschen. Produkten är också svanmärkt. Spraya på och låt det fungera några minuter innan du torkar av. Skölj med vatten efteråt.

Var sjätte månad Rörledningskedjan Uppvärmning och bad rekommenderar att du använder bilvax på glasdörrar och duschkabiner en gång var sjätte månad. Det förseglar porerna i glaset och gör det enklare att rengöra. Du kan också köpa specialprodukter med samma effekt från badrumstillverkare.

Vid byte av Om du har gamla duschkabiner eller renoverar badrummet, kan du nu ha glasskåp med nanoteknisk ytbehandling för att hålla dem rena. Gustavsberg kallar ytbehandlingen för "Clear Glass", medan Duscholux har kallat det CLEARtec.

Källor: Uppvärmning och badning, Gustavsberg, Lilleborg, VVS Marketing

ADVERT

Mest populära