All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att fixera mögel och svamp i dusch

En fuktig och varm miljö med soapsester är en populär bostad för mögel och svamp. Rörelser i huset gör liten sprickbildning i cementbaserat tätningsmedel. De är så små att du inte kan se dem med blotta ögat, men bara tillräckligt stor för att suga upp vattnet som bildar en grogrund för svamptillväxt som missfärgas lederna.

Avlägsna missfärgning

Fugepenn ger omedelbart spåret en ny färg.

De leder som redan har varit svart, spräckliga och ulekre har en två val: att ersätta den gemensamma genom att skrapa bort och fuga igen, eller helt enkelt måla dem. Det finns till exempel egna poopers utformade för detta ändamål. Plasti-Kote-kranar från Alanor ser ut som vanliga tofsar, men innehåller ett speciellt tätningsmedel som färgar in i lederna utan att spilla kakelarna.

Förhindra svamptillväxt

Alanor swellimpregnering kan appliceras med en pensel för en mer exakt tillämpning.

För att förhindra framtida svamptillväxt på lederna, är lösningen att impregnera regelbundet med impregnering av impulser. Då stoppar du vattenintaget, och svampen och formen blir omedelbart värre.

Alanor Fuge Impregnering appliceras på rena och torra plattor. Om du rengör dem med en speciell rengöringsmedel, som Plumbo badkar och duschvätskor, är du säker på att lederna är rena och klara för impregnering.

Bränsleimpregnering appliceras i stor utsträckning på de drabbade områdena, antingen genom sprayning eller borstning. Det drar snabbt, så applicera flera gånger. Överdriven impregnering torkas av med en fuktig, luddfri trasa innan ytan lätt poleras med en torr trasa eller ett papper.

Vattnet kommer nu att stapla på lederna istället för att dra in. I duschen är det rekommenderat att upprepa behandlingen 2-4 gånger om året för att garanteras ett långvarigt resultat.

Mögelfria övergångar

Silikonskärare så vi skulle hellre undvika det!

Våtrumssilikon, som du gillar i övergången mellan väggar och mellan väggar och golv, behandlas mot mögel och kommer att hålla mögelplattan borta ett tag. Men så småningom försvinner strömmen och silikonkanten kommer att få svarta prickar. Dessa kan inte tvättas eller målas över.

Om du väljer, kan du välja en annan typ av tätningsmedel för våtrum, så kallade SMP-produkter. SMP står för Silyl Modified Polymer och är ett silikonfritt tätningsmedel som härdas med luftfuktighet. Dessa kan inte missfärgas eller få svarta punkter i fuktiga miljöer.

ADVERT

Mest populära