All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Här hittar du skatter på Finn. nej

Det är alltid kul att kunna dekorera hemma, men som vi vet kostar det pengar snabbt.

Därför går fler människor till den digitala marknaden Square of Finn. Nej, där individer och företag annonserar för saker de vill sälja eller bli av med.

Här kan du få en dyr produkt till en bråkdel av summan, få en massa saker gratis eller köpa saker att borsta upp dem själv.

- Vi ser att många använder torget för att spara betydande belopp när de ska dekorera hemmet. Det är möjligt att göra bra fynd inom alla våra kategorier, säger Christopher Ringvold, produktchef på Torget.

Men med över 5 miljoner annonser är det inte alltid lätt att hitta ett fynd.

Vi har därför pratat med Finn. nej för att ge dig de bästa tipsen om hur man gör ett fynd:

Läs också:

Ger stöd för passiva hus

Enova ger stöd för att täcka extra kostnader för att bygga passiva hus.

1. Kombinera sökord med filter

Att söka efter helt vanliga nyckelord som "stol" ger dig mer än 20.000 träffar, och du måste rulla sida vid sida för att hitta det du söker.

Därför rekommenderas du att använda ett filter när du söker. Här kan du välja om du letar efter något givet bort eller om du vill köpa något.

Om du säljer något eller vill bli av med något, finns det också ett filter som heter "Wanted to Buy". Där kan du se vad folk frågar efter.

Med den här funktionen kan du enkelt bli av med gamla saker som du inte längre vill ha och tjäna pengar på.

Genom att använda filter kan du också begränsa dina annonser geografiskt. Det vill säga om du bor i Oslo, kan du bortse från annonser som bara gäller säljare som bor i Oslo.

På så sätt behöver du inte hitta ett bra objekt för att upptäcka att det säljs i Bergen.

Läs också:

Vackra värmepumpar

Nu får du extra varmt om ditt hjärta när du ser bilder på dina barn - via värmepumpen.

Ett annat filter som är klokt att använda är om du vill att objektet ska vara helt nytt eller nytt. Genom att ange sökningen blir det lättare att hitta exakt vad du söker.

2. Använd specifika sökord

Efter filtrering, se till att du anger din sökning. För att göra detta, binda sökningen till ett varumärke, en storlek eller en färg.

Till exempel letar du efter en jacka är det lättare att hitta något som passar din sökning efter "vinterjacka medium" än bara "vinterjacka".

Ett annat exempel på en specifik sökning är att söka efter "grön hörnsoffa" istället för bara "soffa".

En annan insider tips är att ladda ner appen till Finn. nr. I appen kan du spara dina favoritsökningar. På så sätt får du en varning omedelbart när det finns ett föremål som matchar det du söker. Foto: Getty Images

Läs också:

Musiksystem med stil

Musiksystem med innovativ design och bra ljudkvalitet behöver inte vara för dyra. Kolla in dessa pratar musiksystem.

3. Rush inte

Letar du efter något hemma, men vill inte ha råd att spendera för mycket pengar? Då är det alltid tillrådligt att få en fullständig översikt över de annonser som säljer det du söker. Genom att hoppas på den första annonsen du hittar kan du sakna någon som säljer den till ett billigare pris.

Om du styrs av priset rekommenderas du att söka efter "lågt pris" eller "högt pris."

Det kan också vara en idé att leta efter annonser som har gått ut en stund. Detta kan indikera att säljaren inte har sålt föremålet, så han eller hon kan vara villig att sänka priset.

Ett annat tips är att testa olika sökord, t.ex. "buggning". Det finns vanligtvis oanvända föremål till ett rimligt pris bara för att människor köpte felaktigt.

4. Fråga om du undrar något

Om du inte tycker att bilderna eller informationen är tillräckligt bra, fråga säljaren om saker som är oklara. Be om mer dokumentation, till exempel mer detaljerade bilder av föremålet som säljs.

Använd sunt förnuft och var extra alert om du stöter på ett erbjudande som är för bra för att vara sant.

Om artikeln inte ska skickas i posten, men erhållen från säljaren, bör du också noggrant inspektera varan innan du köper den.

5. Var skeptisk

Det kommer alltid att finnas några personer som ser för att lura människor. Även om de flesta har goda intentioner, rekommenderas du alltid att vara lite skeptisk.

Kontrollera därför om säljaren har verifierat sin identitet med BankID och kontrollera om säljaren har recensioner från andra användare.

Är säljaren anonym att du kan begära ett namn och ett registrerat telefonnummer. Kontrollera sedan att namn och telefonnummer matchar.

Få också så mycket information som möjligt om varan innan du köper den. Bland annat bör du förtydliga om objektet du köper är ett originalt objekt eller inte. Är det viktigt för dig att det faktiskt är ett originalt objekt, kan du begära kvitto på kvittot.

Skulle du sluta köpa en produkt som är skadad eller felaktig, har du rätt att köpa i två år efter köpet.

Har du några knep Finn-tricks? Dela dem i kommentarfältet med oss.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära