All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att förlänga livslängden på Tivoli radio

Billigare batterier testas bäst

Klicka. nej gav bara innovationen Tivoli Audio Pal + tärning sex i ett test. Men sannolikheten är större att du har föregångaren, Tivlio Audio Pal-monoraden. Det har sålts i hinkar och skopor i Norge.

Det geniala med radio är att det är mycket lätt att använda, har briljant ljud även om det bara är mono och har ett uppladdningsbart batteri som gör det möjligt att stå var som helst i huset.

Problemet med Tivoli Audio Pal är att batteriet kommer att slits ut efter några år. Sedan blir radion allt svårare att göra.

Det första du märker är att du bara kan slå på att använda strömsladden i eller med intensiv mixtra med på och strömbrytare.

Detta händer eftersom radion är utrustad med en gammaldags nickel-vätebatteri 7 2 volt och 1400 mAh som inte tål så mycket som Litiumbatterier du har i din bärbara dator och mobiltelefon. Batteriet måste enkelt bytas ut.

Och eftersom radion är rådjur, är med rekommenderat pris på hela 1795 miljoner det värt den lilla ansträngningen att ge radion flera år i livet.

Kontrollerat originalbatteri för Tivoli Pal

Originalbatteriet är vit. Den är fastsatt med en liten koppling. Du klipper av den och lägger den nya på samma plats. Foto: PHOTO: Jan Thoresen

Det här är allt du behöver. Radion, nytt batteri och en stjärna rocker. Foto: PHOTO: Jan Thoresen

Den nya smeten smutsas lätt. Foto: PHOTO: Jan Thoresen

Ett originalbatteri till Tivoli Audio Pal är rånat. På komplett. nej, det kostar fyra hundra kronor plus frakt. Lösningen som gör dig mild är att beställa ett oorganiskt batteri online. Jag rekommenderar att du gör detta på eBay.

Jag beställde ett HQRP-batteri för 140 kr inklusive frakt. Detta är dessutom 1800 mAh och är därmed bättre än originalet i 1400.

Det finns ännu starkare batterier.

Se till att den totala fakturan är mindre än 200 dollar, så du undviker moms och fraktkostnader.

En skruvmejsel och en minut senare

När du har batteriet i ditt hus är det löjligt enkelt.

Du drar ut två skruvar på baksidan av radion med en vippare. Du slänger ut det gamla batteriet och skär av sladden. Skär sedan den nya, sätt tillbaka den och dra åt locket igen.

Kom ihåg att låta det ta en dags kostnad innan du börjar använda det, så det tar lång tid.

Uppdaterad: Efter att vi skrev det här fallet tog Leif Arne Andersen batterilinjen. ingen kontakt med oss ​​och det tips som de nyligen har börjat ladda ett billigt batteri till Tivoli Audio Pal. Batteriet är 2000mAh och kostar 199kr plus frakt. Men han påpekar att de billiga batterierna har en kortare livslängd än de dyrare.

- Den något dyrare Sanyo Eneloop tåla omkring 2000 laddningscykler medan biligbatteriet tål 500, säger han att klicka.nr.

Läs också:

Hur man fixar hålet i gipsmuren

- Det är alltid värt att reparera verktyg

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Bonyts inspirationsguide.

Hitta ditt syskonamn

Hur högt blir ditt barn

ADVERT

Mest populära