All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sådan framgång med fönster diskbänk

Winter sätter sin prägel, och plötsligt allt damm, smuts och fett markerar synlig för alla.

- Våren är högsäsong för fönsterhushållning och för många tvättar fönstren en naturlig del av vårens vårrengöring. Men vissa människor har svårt att rengöra windows ordentligt. Vattenutsläpp och sköldar är troligen kända problem, säger Ståle Riddervold, produktchef i Jordanien.

Svårt för kvinnor

Kvinnor tvätta fönster oftare än män, men tycker att det är svårt att lyckas med fönster sjunka. Detta återspeglas i en nyligen genomförd undersökning utförd av TNS för verktygstillverkaren.

26 procent av kvinnorna svarar att de tycker det är svårt eller ganska svårt att tvätta fönster. Endast 18 procent av männen svarar på samma sätt. Likväl står kvinnorna för det mesta av windowwashing.

- Det är inte lätt att förklara varför kvinnor tycker att det är svårare än män att tvätta fönster. Kanske har män bara större problem att erkänna att något är svårt? Om män tycker att det är lätt, är det verkligen ingen anledning att lämna kvinnans tvätt, säger Riddervold.

Snabb och enkel

Men fönsterhushållning behöver inte vara särskilt svår. Med rätt verktyg och procedurer rensar du fönstret både snabbt och enkelt och med ett utmärkt resultat.

- Med ett fönster som innehåller förtvätt och nal i ett verktyg behöver du inte byta verktyg längs vägen. En twist tvätta helt enkelt coat of microfiber i ljummet vatten, tillämpa den och prescrubb och tvätta fönster ren. Byt sedan greppet, vrid verktyget och torka vattnet med nålen, säger Riddervold.

För att undvika vattendroppar är en trasa väl förberedd att ta bort vatten längs fälgen. Och för att göra jobbet extra lätt rekommenderar Riddervold att sätta verktyget på en förlängningsaxel.

- På vägen kommer lätt att även i höjd, och du undviker onödig belastning på kroppen, säger han.

ADVERT

Mest populära