All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Så här lyckas du med att använda

- Användade inköp är miljövänlig handel, eftersom konsumentrådet verkar bra. Vi ser fram emot att soffan återuppstår, vilket kommer att vara ett annat sätt att leva ", säger Ingeborg Flønes, direktör för konsumenttjänster.

Även om använda möbler är billiga och gamla gäller samma för dem som för nya möbler - du får vad som har kommit överens om.

- När saker används, är de sällan i samma skick som nya saker, men allt beror på vilken information du får. Så få ett bra kontrakt, lägg till direktören.

När du köper något från en privatperson kan du inte förvänta dig att säljaren har samma kunskaper om produkten, som när du handlar hos en professionell återförsäljare.

En annan viktig skillnad är att du har en kortare överklagandeperiod när du köper något från en individ än av en företagsägare.

- Köplagen som gäller när du handlar från en individ ger dig rätt att överklaga i två år, men du köper från en antikaffär, till exempel konsumentköpslagen. Då kan du klaga i fem år för saker som är avsedda att vara betydligt längre än två år, säger Ingeborg Flønes.

Läs också:

Välj rätt bakgrund

Försäljningen av tapeter ökar. Den har sålts mycket enfärgad tapet på ett tag, men nu mönstras många i kombination med enfärgad och ...

Om du köper möbler på nätet är det viktigt att veta att du inte har någon ångerrätt om du handlar med en annan person.

Om du köper möbler från en professionell fest kan det vara värt att ta en titt på möblerna i förväg. Du måste betala för avkastning om du ändrar dig och använder din avbeställningsrätt.

Att köpa använda möbler är både miljövänligt och billigare än att köpa nya, men se noggrant på vad man ska köpa. Använd konsumentrådets kontrakt när du handlar. Foto: Getty Images

Använd kontrakt

Det är alltid värt att använda ett kontrakt för ett begagnat köp. Det ska ha en beskrivning av möbler, ålder, skick, pris / datum för handel och eventuella kända fel. Eventuella villkor som att vara "sålda som det är" måste också inkluderas.

Det enklaste sättet är att använda konsumentrådets egna kontrakt.

Läs också:

målade bords med hack och repor kan sparas

målade bordsskivor är enkla fula hack och repor, och det är inte bara för att planet ner till bordet bra igen. Men oroa dig inte - det finns hopp på ...

- Om du köper en möbel med "sålt som det är" vill du ha en extra kontroll av möblerna. Det kommer att bli mycket att vinna om du upptäcker dolda misstag och saknar efteråt, påminner Flønes oss.

Du bör också ta dig tid att undersöka objektet för fel och brister innan du köper.

Om det använda köpet slutar i en tvist och köparen och säljaren inte håller med kan konsumentrådet ta itu med saken.

- Vi hjälper dig gärna, men det bästa är att undvika att köpa katter i väskan, säger Ingeborg Flønes, konsumentdirektör.

ADVERT

Mest populära