All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sådan framgång med öppet kök

Ska du borsta ditt kök eller bygga nya? Många vill ha ett öppet kök, och särskilt i stugan är det mysigt att samlas i ett stort familjerum. Det finns många sätt att designa ett öppet kök, och inredningsarkitekten Siv Brenne har gjort tre praktiska förslag. Hon rekommenderar att man använder ö eller halvö i köket, eftersom det ger både en extra arbetsplats, det kan ge bra lagringslösningar och det ger en social zon.

Interior Designer's Tips

Här är några tips du bör granska innan du planerar ditt nya kök.

- Röda zoner, t.ex. tvätt- och kokzoner, kan placeras på ett bekvämt sätt så att de inte kommer från matsalen och gatan.

- Fast med överkrok kan skapa ett lite för kompakt uttryck, men det kan fungera om det finns en liten färgkontrast mellan väggen och inredningen.

-. Fönster i köket avsnitt bör vara så stor som möjligt, är både roligt och inspirerande att arbeta i Visuellt dagsljus, är det viktigt att inga zoner mörka i ett sådant vardagsrummet. Oftast måste vissa överkokningar i köksdelen ge väg till fönstret för att växa större. Här måste du överväga vad som är viktigt för dig.

- Färgrikt borde köket ligga kvar med resten av inredningen. Också överväga om inredningen kan ha fler färger. Övertäckning i en annan färg än underskrifterna ger ett informellt uttryck och lindrar den ofta kompakta karaktären.

- Öppet kök kräver att de typiska kökselementen är lite tonade. Tänk på vilken typ av fläkt och behovet av plattor mellan topp och botten. Tänk på integrerade vitvaror med möbelfronten.

- När du planerar ditt kök, överväg vad som är viktigt för dig att ha utrustning. För att köket ska se snyggt ut från de andra delarna av rummet, är det tillrådligt att kaffebryggare och liknande placeras i hörn där de inte verkar så bra. Kontrollera om du har tillräckligt med garderober för att lagra mixers och andra verktyg du behöver.

- Pluggar och ledningar är vanligtvis obehagliga att titta på, planera sin plats bra. Det kan vara en bra idé att montera socklarna ganska långt ner på bordsskivan, så att ledningen inte verkar så bra.

STORA VINDOR: Stora fönster från golv till tak ger stor effekt och gör rummet större. Kök från drömköket.

TVÅ FÄRGER: kök Vermont från Fired Earth är färguppsättning med två olika färger, den lättaste på väggenheterna och den något tyngre grå-blå färg av ön och under skåp. Olika bänkskivor och mysiga plattor skapar en avslappnad och lantlig stil.

Ritning av en ö med stora fönster.

Öppet kök med ön och stora fönster

i exemplet ovan är stora fönster i di ädla och kök prioritet, och inredningen undertecknas efter det.Om möjligt kan stora fönster från golv till tak eller till knähöjd ge en underbar effekt och ge intrycket att rummet är större än det är. Ön är därför placerad här väl i rummet med närhet till matsalen.

Stora skåp i matsalen rymmer mycket av vad du inte kan hysa i köket på grund av brist på överkapacitet. Kokedelen placeras mellan två skåp (kylskåp och tillvalskolv) som skyddar mot utsikten. Ön har en handfat och har rollen som den viktigaste arbetsplatsen i köket. På vardagsrummets vägg finns utrymme för en stor bild, eller en serie grunda hyllor eller rätter.

HALFVIEW: En halvö tillåter sittplatser och visar köket mot resten av rummet.

Ritning av ett kök med en halvö.

Öppet kök halvön

I exemplet ovan är det dras in i ett kök som kan rymma en något större fönster, förutom halvön fina platser och övervakar köket något mot resten av vardagsrummet. Halvön ligger utanför del med ett sänkt tak, och lämnar något i tidszon från entrén, men det kan vara trevligt att de olika zonerna glider något in i varandra. Köket verkar inte så kompakt heller.

Det kan också vara trevligt att stå och arbeta i köksdelen med ansiktet mot matbordet. Rundbordet är ca. 150 cm i diameter och bra för sittplatser. Längs hela fönstret på väggen dras en sittbänk med lådor under. Gjord av samma typ av fronter och eventuellt färg som kökets inredning, är dessa två zoner anslutna snyggt. Lådorna ger bra förvaring och kan delvis avlasta köket.

UTSIKTIG ÖGON: Detta är ett socialt sätt att utnyttja köket. Kök från drömköket.

Ritning av kök med ö.

Öppet kök med ö

I denna variation är köket utformat med en fristående ö, vilket är en otrolig socialt sätt att utnyttja köket. Ön kan användas för matlagning men även för mingling och för måltider. Eftersom ön är fristående är promenadzonerna och flödet i rummet mycket bra. En ö behöver en optimal 120 cm avstånd till bänken, men ned till 85-90 cm kan också fungera.

Kom ihåg att en kjøleskapsdør vända 60 cm ut ur rummet när den är öppen, och det finns ett behov av att passera detta i öppet tillstånd måste ta hänsyn till när du planerar ditt kök. Om du gör en hink på ön kan det finnas plats för barstolar. I detta förslag fastnar ö långt in tidszon från entrén, men en stuga kan användas som en trevlig fördel. Seat nedanför fönstret i matsalen sektionen rummet verkar bredare och rymmer lagring under sätet eller med lådor nedan.

ADVERT

Mest populära