All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sådan framgång med oleander

Oleander växer som buskar och små träd i Medelhavsländerna

Du kanske känner oleander, även känd som Nerium, från Medelhavsländer där det ofta växer som buskar eller små träd i trädgårdar och parker.

De rosa blommorna är en annan egenskap - men det finns också sorter med vita, röda, gula och jämn randiga blommor. I Norge är oleander en populär krukväxt. Det är mycket förtjust i solen och trivs bra utomhus under sommaren.

Oleander stå soligt

oleander blommar mest och frodas i uterum där den kan övervintra på en ljus plats utan att frysa (temperatur 12 till 14 grader).

På balkonger och terrasser ger det en vacker sydlig känsla, men kom ihåg att den måste stå på den soligaste platsen och dyka flitigt. På sommaren borde det ha flytande gödsel en gång i veckan.

Läs också:

Hur magnifika Pioneer

Med sina tunga, söta-huvuden och frodig grönska, en pionjär / pion en av våra vackraste och mest populära perenner. Här ger vi dig några tips från ...

En av de mest giftiga plantskolorna

Ett ordspel säger enligt gardenabc. dk som oleander ska ha "fötterna i vattnet och huvudet i solen.

Oleander är oerhört giftigt, och endast en liten del av anläggningens Eve kan döda ett barn och skapa stora problem för vuxna. Därför bör det alltid placeras utom räckhåll för små barn.

Oleander är fortfarande populär på grund av dess vackra utseende och eftersom några växter tål mycket sol och värme det

Källa:.. Haveabc dk

ADVERT

Mest populära