All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sådan framgång med köksträdgård

Valet är enorm och frøkatalogene erbjuder allt från asiatiska grönsaker, konstiga frukter och klassiker som rädisor. Låt det skrapa i trädgårdsfingrarna och bli förförda.

Vissa frön kostar inte mycket och nöjen att försöka överväger några förluster. Jag lärde mig att laga mat i Italien och det påverkar mitt val, för jag är så picky som jag är lat.

Jag har klippt ut kålen, eftersom den lockar kycklingfjärilar i kvantiteter. Jag fokuserar på sojabönor istället. Jag växer upp där jag har plats, jag tar vad jag har och låt grönsakerna också pryda.

Det är så underbart att växa äkta varor och mer mat än detta, det kan inte vara. Och inte minst, den som odlar något har alltid något att ge bort.

Skördglädje är en glädje och nu är det dags att låta trädgårdsblomman blomstra.

Läs också:

Spring trädgårdsböcker

Spring trädgårdsböcker har något för alla, oavsett om du är ung eller gammal, har en grön tumme eller är praktiska.

  • Därför borde du växa i hög säng

Sallad är också vackert odlad i rader. Till höger mot staketet växer bondbönor av sorten "Crimson flower-ed" den enda bonden-bönor sort som har rubinröd blommor, alla andra har vita.

Följ Nature

Vårkomman varierar från år till år och det är svårt att veta när rätt tid att gå. Men ger naturen svaret, när körsbärsträdet eller Darwin tulpaner blomma, är jorden tillräckligt varm så rädd säkerhet, sallad, bondbönor och sätta potatis.

Eftersom vår sommaren är så kort, behöver du några grönsaker som tomater, squash och sojabönor sås inomhus och planterade sidan ut för grödan mognar.

Squachväxt som är tillräckligt stor för att planteras. Bäst resultat erhålls om det är förkultiverat. Såg i krukor i maj.

Tillväxten är saken

För att undvika tillväxtsjukdomar borde den vara minst 3 år inom samma växt som odlas på samma plats. Användningen av växsel gör att du kan utlösas för att hitta spännande kombinationer. När vi odlar så få växter är det också lätt att ersätta jorden. En 50 kilo väska jord håller för två tomatplantor.

De bästa tomaten erhålls om du växer dem mot en husvägg utomhus.

Undvik de vanligaste förlusterna

Fåglar gillar att äta frön. Fiberduk, en tunn, tät vävnad är trevligt att skydda de nyfröna fröna. Fiberduk skyddar också potatisen från sen frost.

När fallfrozen kommer, placeras det nonwoven tyget över squash-, tomat- och sojabönor. Sniglar trivs bra under fiberduken och de är glada att ha en fest på sallad och squash.

Ugress används inte för att vara ett problem i potatisbaggen, hyping är ett effektivt sätt att bli av med ogräset. Då vill du ta bort ogräset, odla potatis där i ett år.

Läs också:

Hur man överlappar växterna

Sommaren är över och det är angeläget att flytta i växter för att övervintra.Dessa tips leder dig till vinterförvaringen.

Vatten, befrukta, skydda, täcka, binda upp?

Sol, vatten och god jord - och du vill lyckas. Det finns fler växter som har dött av för kompakt och våt mark än av torka. Porös och lös jord är varmare än kompakt jord och vattnet behöver bli lättare när det regnar.

En växt som törst vill ha vatten, ljummet eller kallt. Snarare vatten och sällsynta än små och ofta. Då kommer rötterna att söka djupare och det kommer att göra plantorna klara av torka lättare.

Växter i burkar kräver mer vatten och gödsel än plantor i sängen. Marken i burkarna torkar snabbare. Halv rekommenderad gödningsmedelsmeny och tillsätt den varje gång du tvättar.

Tomater och squash - Jag använder grytor till tomater. Stiften avger näring varje gång plantorna vattnas och en käpp håller sig i ca. två månader.

Ge aldrig näring för tidigt, då kan växten dö. Det är bättre att ge lite och ofta än sällsynt och mycket.

Tomater och squash som färskt gräsklipp, bönor behöver inte gödsel, istället matar de jorden. Så där du växer bönor kan du odla tomater och squash nästa år.

Favoriter till köksgården

Reddiker

Växande snabbt, alla i maj / juni kan du dra upp en mogen rädisa, skölj den lätt och äta den som den är, ett nöje att njuta av. Det finns alltid plats för vissa rädisor, i så lite utrymme som 30 cm finns det plats för 16 rädisor.

När: Sett från april till mitten av sommaren och sedan från augusti. Rödaktig sådd i juli är ofta bitter.

Var: Halvskugga, lös och lerig mark.

Läs också:

Underhållsfri trädgård

Ursprungligen var det en traditionell trädgård i ett bostadsområde utanför Sandefjord. Men en dag sa ägaren nej att kräva trädgårdsskötsel och ansökte om ett jobb.

Hur: Så 10 frön varannan vecka använder den sig för att hålla för personlig konsumtion. Därefter 0, 5 cm djup och med ett avstånd på 7, 5 cm mellan fröerna.

Vattning: Ge 1 dl vatten per planta vid varje bevattning, rädisor blir sjuka om de får för lite vatten.

Gödselmedel: Nej, inga gödningsmedel behöver.

Viktigt: För att få super bra reddies är tricket att jorden aldrig får torka ut.

Skörd: När röda nötterna suger ur jorden är de redo att skördas.

Sallad

Sallad är bra och det går med mycket av det. Sallad har också sådana dekorativa löv som du enkelt kan skapa vackra mönster i rabatten. Ännu vackrare, om salladen är sådd tillsammans med rädisor, ring blommor eller kryddnejlika. Sedan flera sorter av sallad tillsammans och skörda efter behov.

När : Så i cirklar, då direkt från april till mitten av juli. Låt det gå 2 veckor mellan varje gång du sår, du har fräsch och krispig sallad hela sommaren.

Var: I lerig mark. i solen som i halva skuggan.

Hur: Lättast att i stort sett, men om du vill ha salladdeg måste avståndet mellan växter vara 15 cm. Täck fröna med 0, 5-1 cm jord, täck sedan med non-woven material.

Vattning: Vatten ofta blir smaken vacker. Vattna alltid på morgonen, vilket minskar risken för snigelattacker.

Gödselmedel: Inget gödselmedel.

Viktigt: Torka aldrig ut. Använd färska frön, gamla frön har dålig spiring.

Skörd: När bladen är 10-15 cm långa. Lämna lite av nedre vänster, då växer nya löv.

Potatis

En stor potatispotatis ger många och små potatis, en liten ger några och stora.

När: Sätt potatis när körsbärsträdgården blommar. Men du vill ha en potatis till St .. Du måste börja inomhus i april genom att lägga en potatis i en hink jord.

Var: Sol till halv skugga, vanligen sandblandad jord.

Hur: Ställ 10 cm djup och 40 cm mellan varje potatis. Potatiserna bildas länge av växten, så jorden kommer växa upp runt växten när den växer. Två, tre gånger, du använder för att kläcka jorden innan det är dags för skörden.

Vattning : Vatten så snart jorden känns torr lite under ytan. Smidig luftfuktighet är viktigt för att få jämn, bra och bra knölar.

Gödning: Frisk gräsklippare är supergödningsmedel, lägger ut ett tio centimeter lager samtidigt som jorden höjs runt växten.

  • Hur man odlar din egen potatis på terrassen

Squash / courgette / courgette

Kära barn har många namn och man kan inte misslyckas med squash. Två växter brukar som en familj på fyra.

När: Kan ses direkt i början av juni. Bästa resultatet om du pre-kultiverar inomhus i maj.

Var: Sol eller halv skugga, squash får stora löv och en växt behöver ett kvadratmeter utrymme.

Hur: Plantera den i en liten urtagning, så det regnar ner till växtens rötter.

Bevattning: En till två gånger i veckan och ge minst en liter per vattning, ju mer som växterna växer större.

Gödselmedel: Tomatgödningsstiftet fungerar bra, använd två per planta.

Viktigt: Efter fyra till fem manliga blommor kommer de efterlängtade kvinnliga blommorna med sin lilla fruktartikel vid basen. Nu kräver squashplantorna mycket vatten och gödselmedel.

Skörd: Från mitten av juli till sen höst. Skörda frukterna när de är 10-15 cm långa. Det är viktigt att skörda hela tiden, annars stannar anläggningen med att producera kvinnliga blommor.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära