All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så du bör ha den på terrassen i år

Påsken är över, och om bara vädrets makter spelar på lag, så det är inte långt att gå innan vi lämnade sakta börja njuta av längre och ljusare kvällar på uteplatsen, balkong eller terrass. Under de senaste åren, norrmän tillbringade mer och mer tid och pengar för att förse även utanför murarna, och trenden visar inga tecken på att vända enligt experterna, klicka Housing've talat med.

I större utsträckning än någonsin tidigare kommer uteplatsen nu att fungera som en förlängning av vardagsrummet och resten av huset. Och kommer ni att kasta dig över projektet för att skapa en attraktiv uteplats tills våren kommer på riktigt, ja då ska du fånga dessa trend tips om vad du ska satsa på uteplatsen i år.

1. Praktisk och underhållsfritt

Även om vi vill ha det både attraktiv och bra på uteplats, så vi är inte särskilt intresserad av att tillbringa tid på underhåll och rengöring av utemöbler. Och just varför är möbler som kräver så lite övervakning och underhåll att bli alltmer populära.

- Det faktum att möblerna är lätt att underhålla och resistenta mot variationer i temperatur och väder, är något mer och mer uppskattar bekräftar kommunikationsrådgivare på Ikea, Siv Elizabeth Egger, klicka bostäder.

- Norrmän är, som vi vet, ett ganska rimligt folkets folk. Sommaren är instabil, och när det är första solen vill du inte spendera tid på olja och bin.

UNDERHÅLL: Snygga och trendiga möbler i loungen till uteplatsen från Slettvoll. Foto: Foto: Slettvoll

På Slettvoll möbler Brand Manager Liv Norun Moe sett samma trend.

Bakom denna slitna garageport döljer en konstruktion hus

- hållbara material som tål frost och värme mycket väl, och därmed kan lämnas utomhus året runt, är fullt medveten något vi har intrycket att våra kunder vill ha.

Materialet Polyeten, som Slettvoll använder i sin utemöbler, förklarar just detta Moe.

- Polyeten är extremt tålig och lätt att underhålla, samtidigt som det inte skadar miljön genom förbränning, förklarar Moe Klicka Property.

- Materialet är inte det billigaste, men vi ofta du med denna typ av möbler om de är gjorda av ett billigare material, är att vid hög värme eller när det är mycket kallt tenderar att frakturer i materialet.

2. Lyx lounge-stil

I samband med att vi vill uteplatsen eller utomhus kommer att bli mer och mer som ett vardagsrum utomhus, så vi också använda mer pengar på möbler som är minst lika trevlig och vacker att titta på de vi har inne i huset. Detta markerar de flesta återförsäljare av trädgårds- och utemöbler, och särskilt de som arbetar inom lyxsegmentet.

- Försäljningen av dyra och exklusiva utemöbler ökar ständigt, bekräftar vd Andreas Madshus på Expo Nova Furniture Gallery AS i Oslo Klicka Property.

- Här pratar vi om möbler som är så nykter och roliga i designen att de verkar i viss utsträckning som inomhus, men de är tillverkade i material som kan sticka ut i alla väder.

Stine Johansen på möbelkedjan Living bekräftar att vi också i loungen har blivit förälskad i lounge stilen.

LUXURY: Den här soffan är fin nog att ha inne i vardagsrummet, men är gjord av material som tålar både vatten och redskap. Prislappen? Bra över 30 000 kronor. Foto: PHOTO: Gloster / Producent

- I år vill vi ha stora, bekväma trädgårdsmöbler, förklarar Johansen till Klik Bolig.

Detta utökar sommaren

- Så förutom det klassiska matsal som många kommer att ha på terrassen finns det också fler människor som väljer att ha en härlig soffa som bjuder in att koppla av.

Johansen förklarar att möbler med modulära lösningar, där du kan bestämma och designa exakt vad din soffa ser ut, är efterfrågad.

Detta markerar också Egger på Ikea.

- Det är populärt med möbler som du kan montera i lösningar som passar din uteplats. Så lounge stil har säkert flyttat ut på terrassen.

3. Möbler som också kan användas inomhus

En annan trend som också är tillämplig är att använda möbler för uteplatsen som även kan användas på vintern och uteplatsen är inte i bruk.

- Möblerna i serien Läckö ser ut som äkta rotting, och kan stå bra i vardagsrummet, även om de verkligen är gjorda i plastrottning som klarar de flesta saker, förklarar Egger.

- Stolen i serien har vi sett att många använder när det inte finns någon terrasssäsong. Fler och fler möbler är gjorda för inomhusbruk, till exempel Värmdö gungstol.

4. Bekvämt och gott matområde

Ingenting säger att sommaren tycker om att kunna äta ute ute. Och om vi pratar grillmat, är lyckan säkert komplett för norrmän. Så att kunna äta middag med familjen - och helst gäster - har blivit en prioritet för många när uteplatsen ska dekoreras.

MOVING OUT: Vi vill att uteplatsen ska vara en förlängning av huset inuti mer än någonsin tidigare. Foto: PHOTO: Ikea

- Vi vill dekorera utomhusområdet med en rymlig matsalgrupp, som vi märker att kunder letar efter, förklarar Johansen.

15 år med testning visar vilket träd som är bäst

- Om du har ett litet utrymme, rekommenderar jag ett matsal med ett högt matbord så att du har både sittplatser och sittplatser och har gjort två flugor i en smak.

Lise Kristensen, interiör och showroom manager på Polhem PR, har också noterat denna trend.

"Med de få och efterlängtade nätterna vi har i norr är det möjligt att ha rum och utrymme för att bjuda in vänner och familj till en måltid ute i öppen himmel, en dröm som många har, berättar Kristensen för Klik Bolig.

- Det blir alltmer popt att sätta upp uteutrymme nu, och vi nordmän suger till oss hela tiden vi kan få.

Kristensen förklarar att möbler som dem från Slettvoll görs speciellt med tanke på det norska klimatet.

- Så praktiskt på uteplatsen, där du bara kan torka möblerna med en fuktig trasa. Och designen är så vacker att du känner att du har flyttat hela vardagsrummet på terrassen.

5. Kuddar och textilier

GLA "FÄRGOR: Turkos är en av de stora trendfärgerna på uteplatsen i år. Och kombinera med andra stora knut eller pastellfärger också. Foto: Foto: Living / producent

COLOR FEST: Löpning neutrala färger möbler ut, så att du kan säkert gå vilt med mönster och färger på detaljer som kuddar och filtar. Foto: FOTO: Ikea / Princess

TRENDFARGE: Den turkosa på terrassen knuffar i år. Foto: Foto: Ikea

Även om de flesta människor väljer neutral när det gäller färger på möbler till uteplats, så ska du verkligen detta år att spela med både kuddar, filtar och handdukar i ljusa glada färger säger experterna.

Så ofta tvättar du terrassen

- Uteplatsen ska vara mjuk, bekväm och läcker, bekräftar Johansen.

- Använd mycket kuddar och filtar och gör färgpaletten personlig och snygg på det här sättet, speciellt om du har möbler i bruna eller gråtoner.

En annan detalj som ger uteplatsen lite extra är att fokusera på lampor och lyktor avsedda att användas.

- Detta skapar en atmosfär på kvällen, bekräftar Egger.

- Set av glödlampor som kan lindas runt växter och stolpar eller bordslampor avsedda att användas.

Johansen tror på maritima detaljer.

- Den klassiska sjöfarten med blå och vit misslyckas aldrig. Blanda stjärnor och ränder med eleganta vinkylare och maritima detaljer som skal och stenar för att skapa stilen.

6. Starka ljusa färger

Färger tillhör sommaren, och i år säger interiörexperter att du verkligen kan gå vilse när det gäller detaljer på uteplatsen.

- Blå i alla nyanser, blekorange och pastell är de hetaste färgerna på våren, förklarar Johansen.

- Detta gäller både kuddar, lyktor och lampor.

HOURS TIME: Utrymmet ska vara en plats där vi finner lugn och ro, säger experter. Inredd för att du ska känna dig avslappnad när du är där. Foto: PHOTO: Ikea

LEKKERT: Vi kommer att bjuda vänner och familj till lata dagar på uteplatsen i sommar. Foto: PHOTO: Princess

Egger bekräftar att de också tror på en färgglad vår på Ikea.

- På färgen är orange och turkos två nya färger vi ser i år ropar experten.

- Dessa är perfekta för att borsta upp neutrala toner och är också färger som är snygga mot tan hud!

Färgpartiet ses också i textilsteg som prinsessan.

- Att lägga till vackra rosor och blommönster, förklarar Kristensen.

- Eller kör en fin och sofistikerad stil i beige och gråtoner. Valet är ditt.

Läs också:

Kontrollera smarta altan

Du kan få inspiration till din heminredning

Så lätt du skapar en köksträdgård på terrassen

Stor guide: biofireplaces till uteplatsen

TID FÖR LIVET: Snart är det dags för lata dagar på terrassen igen.Och så ska du förse enligt experterna. Foto: FOTO: Ikea / Tillverkare

MÅSTE HJÄLTA: På sommaren är de flesta av oss mer vågiga med färger än resten av året. Låt detta se ut på uteplatsen också. Foto: PHOTO: Princess / Producer

ADVERT

Mest populära