All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Sådana fläckar du uteplats

Behandlingen av terrassen är på språng, och här finns flera sätt att gå vidare. Om du föredrar olja istället för olja, sparar du både tid och pengar.

- Fördelen med fläckar är att du inte behöver upprepa behandlingen varje år, som du gör med klar eller lätt transparent olja. Med passion strävar du efter tre års intervaller. Dessutom får du olika färger, säger Hans Petter Hansen, kundrådgivare i XL-byggnaden.

Välja en bie på terrassen

När man väljer en get finns det flera saker att tänka på. Det är bland annat lämpligt att tänka på lång sikt, och notera namnet på det objekt du väljer.

- En sak som jag tycker att många människor inte tänker på är att du borde ha ett djur från samma tillverkare varje gång. Om du har tillämpat en typ och du köper en färg som du tycker är lik en annan tillverkare några år senare kan du se en reaktion på den. Den färg du väljer kanske inte är korrekt. I värsta fall måste du skära ner golvet, varnar Hansen.

När du bestämmer färgen, är det viktigt att vara medveten om att virket kommer att visas under fläcken och påverka den färg du sluta med efter applicering. Om du inte är nöjd, är det inte heller en bra idé att gå för fler rockar för att få den färg du räknade med.

- Du måste komma ihåg att fläcken är en transparent behandling, och att den färg du sluta med kommer att påverkas av färgen på trä. Det är viktigt att inte frestas att lägga på mer och tjocka lager med terrass fläck, då det snabbt kan flagna, förklarar Kristian Sorli, marknadsföring Colorful.

Läs också: Så här bygger du terrassen på egen hand

Rengör terrassen

Steg två är rengöringen. Det borde ta ungefär en vecka innan du borstar, så träet är helt torrt när du kommer igång. 15 procent fukt är max.

- Har du haft en lätt fuktad våren, skulle jag ge det en bra vecka torr betonade Hansen XL byggnader.

Med andra ord kan det vara tillrådligt att starta två helger för jobbet. För att kontrollera fuktigheten, använd en fuktmätare, som också är användbar för att mäta fukten i andra delar av hemmet.

För rengöring kan du använda en terrass rengöra, men undvik högtryckstvätt när fort kan spola in i träet och förstöra den. Använd en terrassskrubb eller annan lämplig diet och skrubba före spolning med vatten. Men enligt Hansen bör du komma ihåg att terrassen tvättar borden. Om borden är mörka kan det vara en idé att fråga tillverkaren hur man rengör.

- Om du har lite dyrare bord, som møreoyal, som är kokt i olja och har en mörkare färg, skulle jag hellre bara använda vatten. Terrassen är en stark tvål som går långt in i träet och bleknar det, förklarar Hansen.

Ett tips är att inte välja helgen den strålande solsken, utan utnyttjar den norska sommaren för vad det är värt.

"Det som är så vackert med hus och terrasser är att det bästa tvättrummet är riktigt galet", säger Sørli.

- När det regnar är både huset och terrassen våta tidigare, så varför inte dra nytta av det? Sätt på regnkläder, skyddsglasögon och handskar, och ta med din terrass eller kraftdräkt och tvätt på axelhylsan ut i regnet. Om du vill ändra färgen på terrassen, ska du använda terrasserna som bleka och återställa, tillägger han.

Njut av din kost och skölj det bra. En neutraliseringsvätska söks efter det starka tvättmedlet.

Läs mer: Vad du bör veta innan trädgården

Tillämpning av fläck

För betning råder Hansen dig att släppa borsten till förmån för en mer effektiv rullande. En förlängningsaxel skyddar ryggen och en låsning av låsningssystemet så att rullen kan låsas är dessutom knepig. Då kan du använda den för både ansökan och att dra av det alltför stora djuret efteråt.

- Det är viktigt att du blir av med det som blir överflödigt. Låt det inte ligga i dammar, då blir golvet klibbigt och klibbigt, varnar han.

Annars finns det en uppsättning rullar på förlängningsskenan och ett användbart verktyg, tror Sørli.

Hur man gör det:

- Det enklaste och snabbaste sättet att färga uteplatsen är att ta en eller högst två tabeller i längdriktningen på en gång, sade Sorli.

Använd en borste i kryckor och krokar där du inte kommer med rullen.

- Upprepa och ta bort alla överskottsbitar efter 10-15 minuter. Använd en borste på förlängningsskenan för att dra av det smidigt utan att skapa sköldar. Allt som inte har dragit in i träet går bort.

Kasta med detta eller lägger för tjockt, riskerar du inte bara pinnen men också att skägget blinkar av efter en lång och kall vinter.

- Kom ihåg att terrassbökan är transparent och borde inte ge en täckyta som med normal färg. Du kommer att se kvist och liknande genom biet, "understryker Sørli.

ADVERT

Mest populära