All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Sådana fläckar du uteplats

Under sommarmånaderna använder vi terrassen som en förlängning av vårt boende. Vi gör både och äter vår middag där, och på terrassen njuter vi av det goda vädret om det ska dyka upp.

Samtidigt är vårt land en av de värsta att ha öppet timmer utomhus på terrasserna i Norge måste acceptera ovarsam hantering av naturen genom en lång år -. Föroreningar, sol, regn, hagel, is och vind.

Därför är det också mycket viktigt med korrekt behandling, huruvida din uteplatsgolv är ny eller gammal och sliten.

En tegelplatta är inte bara vacker att titta på, golvet ger också effektivt skydd mot fukt, svamp, alger och ljussänkning.

Beis varar

I färgbutikerna rekommenderas det oftast att behandla däcken eftersom boken varar längre och håller borden bättre än olja.

En annan fördel med att vara är att många märken skyddar träet från skadliga UV-strålar, något oljan inte gör.

Kontrollera väderprognosen

Att hitta en perfekt tid att rengöra och behandla terrassen kan vara ett tålamodstest här. Materialen ska vara torra, så du bör undvika regn och fuktigt väder, men för mycket sol eller kallt.

Glöm inte förberedelsen

Innan du tänker på underhåll på ett uteplats, är rengöring alfa och omega.

Malermesterfirmaet och general manager för Bergen fasad Målning & Flooring Contractor (BFMG), Jan Gunnar Halsøy förklarar att rengöringsmetod är något beroende på vilken typ av behandling golvet har givits tidigare.

- Använd vanligtvis ett kraftfullt rengöringsmedel och applicera det med en spruta. Låt detta fungera i ca 20 minuter, se till att det håller sig fuktigt. Skölj sedan med en pensel och skölj med mycket vatten.

Om du är lite försiktig, kan man använda en högtryckstvätt med platt dö, men här påpekar Halsøy att du måste vara medveten om att det är lätt att skada ytan, medan en hobby-högtryckstvätt normalt leverera mindre mängd vatten än trädgårdsslangen gör.

- Om du väljer att använda en högtrycksspruta, kan det fortfarande vara nödvändigt att skölja med en trädslang för att ta bort alla tvålrester.

Obehandlade eller behandlade golv

INTE FÖR TYP: Det är viktigt att du inte belägger tjocka lager av trä, eftersom du kan uppleva ljusflakning. Foto: bild: thinkstockphotos. com

Om du har ett helt nytt terrassgolv av tryckimpregnerat material, måste du utföra rengöring enligt samma beskrivning som nämnts ovan innan du behandlar den med en terrassebok.

Om du har behandlat uteplats olja innan, kan du behöva ta bort det innan du lägger till nya produkter, och sedan terrass känslan att använda

Utförandet är samma som ovan.

När rengöringen är slutförd måste torkningsprocessen utföras, vilket beror på vädret och vindarna och bör beaktas i varje enskilt fall.

Välja ett beast

Det finns ett antal försäljare som säljer en björk på terrassen.

Halsøy förklarar att det som är viktigt tänker på hur du vill att golvet ska se ut. Gillar du den ursprungliga färgen som är på, till exempel impregnerat material, eller kanske du vill ha en annan färgton.

- Terraebeis, du kan antingen få färglös eller i flera olika färger om du föredrar.

Målaren rekommenderar ändå när man köper produkter till uteplatsgolvet, går till en ansedd leverantör och köper inte billiga varor.

Utseende

Regissören för Rosenborg Målarteam, Håkon Opdal, rekommenderar borstning med en bredd på 100/120 mm.

SKYDD AV VATTEN: Inget i väg mot det glaserade golvet ser ut som en regndusch. Foto: bild: thinkstockphotos. com

- Ansökan måste utföras när vädret har varit torrt och att utsikterna att det inte kommer att regna ett tag är bra. Applicera 2-3 lager. Slå längden på borden 4-5 tabeller i taget.

Halsøy från BFMG tillkännager Bonytt. Nej, det finns också en rulle från Jordanien som kan låsas.

- På så sätt undviker ojämn införande av första rullar på ett fält med fläck, och sedan låsa rullen så att du kan "ta bort" produkt ut ...

- Det är viktigt att inte sätta på tjocka skikt , då kan du riskera att blixten blinkar.

Läs också:

Ny terrass i två timmar

Örtagård behöver inte vara svårt

- Har du myror i ditt hem är den kommit att bli

Vad är "en sten"?

ADVERT

Mest populära