All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att skapa egna skåp dörrar

Är du trött på den gamla framsidan av dina köksskåp? Om du tänker på att borsta upp ditt kök behöver du inte byta ut hela inredningen.

Det kan fortsätta borsta upp gamla skåpdörrar. En annan möjlighet är att skapa nya skåpdörrar. Och du kan faktiskt göra det själv!

Skapa skåpdörrar med

När du använder gamla gångjärn är det speciellt mixtra och ställa om att fly. Det är lätt att få allt rätt och rätt, och glidbanan runt dörren blir lika bred hela vägen.

Tricket är att börja med gångjärnen. Därefter en vanlig nagelslag för båda dörrarna, som du senare märker. Slutligen fäster du borden.

Här är en lös ram som passar in i ett nytt skåp. Metoden är densamma för montering i ett befintligt skrov.

Se instruktioner om hur man gör det själv i texten nedan dessa bilder:

  • Bild 1 av 6

HEMLAGAD skåpdörren: New väggskåp med plats för en lös bänk under.

FELSÖKNING: Börja med att knacka på alla borden till dörrarna. Här kan du använda rupanel. Skruva gångjärnen i de två yttre borden. Klämman hängde med bordet i rätt läge och anger var gångjärnet ska placeras.

Monterings lattor: fast de två tvärgående ribborna i de två yttre skivor. Du kan sätta dem inuti om du vill att dörrarna ska ligga på framsidan.

MONTERING: Steg in och avsluta borden. Här är det lämpligt att börja på sidorna och arbeta sig till mitten.

SAGE SPIK SLAG: Installera de diagonala förstyvningar och nedhängning av läkten.

STÄLLARE FÖR DÖRREN: Sätt en läpp på höger dörr. Upp och ner sätter du två listor på insidan för att stoppa dörrarna. Ett enkelt lås är också något du gör själv.

ADVERT

Mest populära