All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Så att du skapar trendiga guld effekt

En av höstens stora interiörer är användningen av ytor i guld och koppar. Produkter och textilier med guldimitation var stora på utländska mässor utomlands förra året, och årets trend uppnåddes på "Gift and Interior Fair" i Lillestrøm.

- Vi kommer se mycket metalliska ytor under hösten, berättade trendanalytiker Jacob Søndergaard från den danska Pej-gruppen på årets mässa.

- Det här är en viktig trend som vi tror kommer att vara i flera årstider. Vi vill också ha mycket användning av färgeffekter med guld.

Målarmöbler eller ytor med guldfärg gör det möjligt att uppdatera trender utan att kosta en tröja.

Guldfärg är guld

En av höstens stora nyheter på Jotun är färgen Lady Design Gold / Copper. Färgen ger dig möjlighet att skapa en skimrande effekt i guld / koppar. Du bestämmer om resultatet ska ha ett öppet uttryck eller en närmare och mer industriell effekt.

- Vi började se trender i förra säsongen, både på stora mässor samt trend tidningar och bloggar, säger Nina Klæboe, Inredning & Color Design Jotun att klicka. nr. Trenden kommer sannolikt inte att vara med oss ​​i åratal, men kommer alltid att se att sådana trender kommer och går. Det är bara det som gör det allt spännande. Jag tror å andra sidan att livslängden är längre för vackra tidlösa designikoner som Tom Dixon-lampor.

Olika resultat

Klæboe tror definitivt att någon vågar måla en hel vägg.

- Inte nödvändigtvis i fast guld eller koppar, men kanske i en transparent version. Du kan både borsta och göra det robust med en vanlig väska. Du rullar över först och trycker på påsen tillsammans i handen, och effekten blir överraskande fin. Men det här är en produkt för så många, så vi kommer definitivt se några målade möbler och mindre saker som vaser, ramar och liknande.

GULLVEGG: Vågar du måla en hel vägg med guldfärg? Effekten kan göra rummet till en riktig blick. Fotografering: FOTO Jotun / LADY

SOFT GOLD: Kuddar och andra tyger med ett guld- och metallytor är heta höst. Foto: Foto: Jotun / LADY

Circuit med en borste:

Kontrollera höstens coolaste manliga trend

Använd guldfärg slumpmässigt på väggen i en passform stort område. Sprid sedan färgen i grova rörelser tvärs över och över borsten.

Känn fritt att skina ytfärgen på vissa fält.

Roll Effect

EFFEKT MED PENSION: Applicera först målaren för grov tvärsnittsrörelse. Foto: Foto: Jotun / LADY

WIDE BRUSH: Använd en bred pensel och låta kärleken till ytan färg lysa igenom på vissa ställen. Foto: FOTO: Jotun / LADY

RØFFERE: Med en borste får du ett slumpmässigt och grovt uttryck. För denna teknik har de använt Lady design i två olika färger: 10509 Gold Effect och 10510 Copper effect.Jotun rekommenderar att du använder den andra färgen innan den första är torr. Detta ger ett levande resultat. Ytan är först målade med två päls Lady pure Color in color 5180 Oslo. Foto: FOTO: Jotun / LADY

Lady design Guldbasen appliceras med rulle. Distribuera dekalrörelsen med rörelser tvärs över och över rullen.

Trickarna som lurar alla att tro att du är större.

Skapa ett slumpmönster och skapa ett unikt uttryck där vissa områden får mer färg än andra. Olika mängder färg i rullen har också olika effekter.

Effekt med påse

Applicera Lady Design 10510 Koppar effekt med en rulle, slumpmässigt bortom ytan. Du kan också använda en bred borste för att stryka effektfärgen.

EFFECTED WITH RULL: Fördela den dekorativa rörelsen med kors-och-rörelser. Foto: PHOTO: Jotun / LADY

GLITRENDE: Effekten ger ett vackert färgschema och skimmer i ljuset. Plattan är först målade med två päls Lady Pure Color 9938 Mute Black. Sedan fick den Lady Design Gold-basen. Foto: PHOTO: Jotun / LADY

Vik sedan en plastpåse och använd detta för att fördela färgen bortom. På en större vägg måste hela processen genomföras snabbt och effektivt, fält för fält utanför väggen.

- Guld och andra skinnande metaller, koppar och mässing har verkligen toppat i höst, säger Solveig Grøvle från Norwegian Interior Blogger to Click. nr. Och vi älskar allt som glimmar, tillägger hon.

Hon har ännu inte sett en hel vägg i guldfärg, och tror kanske att det blir lite våldsam, men i dag är mycket lätt att måla över när man blir trött.

EFFECT WITH POSE: Applicera färgen med en rulle, slumpmässigt över ytan. Foto: FOTO: Jotun / LADY

MED PENSION: Du kan också använda pensel för att stryka färgen. Foto: FOTO: Jotun / LADY

POSE: Använd en spolad väska för att fördela färgen bortom. Som utgångspunkt används två beläggningar med Lady Pure Color 4625 Nordic Sea, och sedan Lady Design 10510 Copper effekt. Foto: PHOTO: Jotun / LADY

- Det finns speciella detaljer vi ser i guld och de andra metallerna, säger Grøvle. - Gold spray är ett super enkelt sätt att uppdatera nips och saker du vill återuppliva. Se hur Monica Furu med bloggen Mollys Bubble har sprayat två vita plattor halvvägs med guldspray.

9 idéer för vad man kan göra med en liter färg

La väggen rost

Med nya produkter på marknaden, kan vi måla med riktiga metallfragment. För att omvandla en vanlig vägg till en rostig plåt, en träpall till en bronseditto eller ge tråkiga ljus en vacker kobberpatina kommer nu att kräva några timmars arbete med en borste och en rad nya färgprodukter, skriver IFI. nr.

Drøbak baserade oljeproducenten Bryn Lokken har lanserat den första produkten i en färgserie med tre olika behandlingar: metalleffekt, metallisk färg och metalliskt struktur, allt från amerikanska Moderna mästare. Serien består av produkter som innehåller äkta metallfragment.Produkter kan vara en yta att oxidera inom timmar med hjälp av ett manövreringsorgan, kan väggar och föremål få en skinande metallisk yta eller en skarp metallstruktur.

Läs också:

gulddetaljer: Bloggaren Molly Bubble har trendiga uppfattning gjort gulddetaljer på två plattor. Foto: Foto: Molly bubbla

Här är de coolaste interiörbilder

guld och koppar: guld och koppar effekter och ytor är heta i höst. Se hur du kan återskapa trenden hemma hos dig själv. Foto: Foto: Jotun / LADY

Undvik dessa misstag när du placerar downlights

Rummen är ljusare här sättet

Därför får du inte släppa Fjortisar

METAL EFFEKT: Färger med metallisk effekt innehåller riktiga metallfragment. Foto: PHOTO: Chera Westman / ifi. com

ADVERT

Mest populära