All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Skapa en snygg skoväska

Vad du behöver:

Target

 • 1 meter längd

Wood

 • 1 st. rund lager (1 m lång, 50 mm diameter)

Andra material

Se också:

Rensa bort skräp - satsa på smart förvaring

Den bästa tips för att skapa snyggt hem är att bli av med onödiga sysslor och rymma fler hyllor och skåp, och utöva mer system ...

 • 20 trumpinnar eller liknande (längd 40 cm, huvuddiameter 10 mm, 15 mm greppdiameter)

Verktyg Lista

 • Cordless multisag
 • Sladdlös borr / skruvdragare, PSR 10, 8 LI-2 Bosch

tillbehör

 • Senterbor (15 mm, greppdiametern för trumpinnar)
 • Wood borr (10 mm, diametern av huvudet hos trumpinnar)

Övrigt

 • Tape
 • Protractor
 • Pencil
 • Eraser
 • Wood lim (vid behov)

svårighet: avancerad

Varaktighet: ca. 3 timmar plus tid för inköp och torkning

så här:

Steg 1

Det är viktigt att borra exakt när 20 trumpinnar blir en skohylla, och det lönar sig att dra guider. Stram arbetsbänkens höga. Markera sedan mittpunkten på ytterstångskanterna på rundstaven. De två mittpunkterna är anslutna till varandra genom en rak linje som löper runt rundstången i mitten. Denna hjälplinje delar runt pinne i två imaginära, exakt lika stora delar.

Dra åt arbetsbänkens stapel med mittlinjen uppåtriktad. Dra sedan två guider till vilka trummorna kommer att fästas senare. Avsluta mittlinjen och dra två parallella linjer 5 mm till höger och till vänster om mittlinjen (se ritning).

Sätt ett märke på varje tolv cm. för de åtta borrhålen på vänstra handlinjen. Börjar 5 cm från den yttre slitskanten av rundstock. På den högra linjen markerar de åtta brunnshålen nu ett avstånd på 12 cm mellan var och en av dem. Börja 5 cm från den vänstra kanten av rundstången så att borrhålen på höger sida förskjuts 6 cm från borrhålen på vänster sida. Det sista borehålet på de två styrningarna kommer att vara 11 cm från klippkanterna. På detta sätt placeras åtta trummor på varje sida av mittlinjen.

Steg 2

Nu är det dags att borra. Stram arbetsbänkspelaren med vänster styrning uppåtriktad. För trumpinnar korrekt klämma en rundstock trots de smala form mäter huvudtrumpinnar (sfärisk spets) med användning av ett måttband före borrning och beräknar diametern. I detta exempel är det 10 mm. Hitta sedan platsen på trumman som är 10 mm, precis som huvudet. För optimal stabilitet, är trumpinnar införs för detta ändamål i omgång däck.Detta innebär att borrhålen borras motsvarande djupt. Mäta längden från den utsedda platsen på trumman till trummans huvud. Se till att du inte borrar genom stiftet.

Ladda de markerade hålen med önskat djup i rundan med en batteridriven borr / skruvmejsel och en träborr (10 mm). Dra sedan fast pinnen på arbetsbänken med rätt vägledare uppåt, och bor även på den här sidan.

Hjälp: Matematik för hobbyister. Med denna formel kan diametern beräknas från omkretsen:

Omkrets / PI (ca 3, 142) = diameter

Steg 3

Nu måste hyllan få fötter. För dessa behöver du fyra drumsticks. Dessa sätts in i rundbotten från undersidan. Dra åt trummorna i arbetsbänken och skär i längden på ca. 30 cm från greppänden. De sfäriska ändarna kommer senare att fungera som fötter. Du klipper enkelt trumpluggarna med en batteridriven multisag.

Steg 4

Rita guider som visas i steg 1 innan du borrar hål på fötterna på hyllan. För att hyllan ska vara stabil bör avståndet från mittlinjens styrningar vara 10 mm. Markera sedan borrhålen för två meter ca. 5 cm från kanten på båda sidor. Borra hålen vertikalt i rundan med batteridriven borr / skruvmejsel och en mittborr (15 mm).

Steg 5

Torka försiktigt alla styrningar och sätt in skor och fötter i hålen. Om du har lite trä på trummorna först är de ännu bättre.

ADVERT

Mest populära