All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att skapa en liten och enkel redskapsbod

En toolshed är din bästa vän när du vill hålla koll på trädgårdsredskap, verktyg eller om du behöver ett litet garage till gräsklipparen.

Verktygsbåsen behöver inte ta så mycket utrymme, men några kvadratmeter kan göra stor skillnad när du är i trädgårdsredskapet.

Det kan till exempel byggas inuti garaget eller utomhus mot en husvägg - som vi gjort här.

Du behöver detta för att bygga ett verktyg-

 • Beam 45 x 70 mm (A, B)
 • Beam 45 x 45 mm (C, D, E, Q, R)
 • Beam 34 x 70 mm (F, G, J, H)
 • Fasad tabell 22 x 145 mm (K, N, O)
 • Fasad tabell 22 x 95 mm (L, U)
 • Fasad tabell 22 x 120 mm (T) <999 > grovt paneler 21 x 95 mm (M)
 • Läkt 21 x 45 mm (P, S, X)
 • Vinkel Gångjärn 40 cm
 • Fångster
 • Tile
 • Hagestein av betong, 40 x 40 cm
 • också läsa:

De nya byggregler kan strida

Från den 1 juli 2015 kan du bygga upp till 50 kvadratmeter utan att söka eller varna granne. Flera planerings- och byggregler kommer att träda i kraft den dagen. Läs mer ...

Hur man bygger verktygslådan

1. Gräva gräset och sätta grus eller sand i botten.

Krama det bra och applicera stabila trädgårdsstenor som botten / golvet. Gör tre ramar av strålarna A och B, och montera dem med vinkeljärn mot väggen. Mäta diagonalbalkarna och luta dem i ändarna, justera dem och kontrollera att vinklarna är korrekta. Redan nu är det lämpligt att prova tryck av impregnerat material som du placerar under ramens främre ändar.

Glöm inte att lägga en bit av tak under tegelstenen. Skruva de tre ramarna överst på framsidan med pol D.

Mäta upp där taket kommer att möta väggen och dra åt stolparna Q på väggen. Tänk på att plattorna måste passa under befintliga tak. Skärare för takräcken R och dra åt dem.

2. Mäta hur stort taket ska vara

, och lägg ut takplattor för att se hur många bredder som behövs. Såg på takbalk S. Skruva takstrålen och lägg taket så att resan är skyddad mot regn. Läs också:

Ge fåglar frön på smarta fågelmatare

Gör en part hela veckan för fåglarna under vintersäsongen med praktiska och dekorativa fågelholkar.

Om du vill kan du använda andra tak än takplattor. Dra åt och dra åt väggens vägg. Mäta och vik i yttersidan på frontpanelen på båda sidor.

Slash till. Skruva dem ordentligt i kant med ramstiften A.

3. Mäta och dra åt.

Detta gör dörrarna lägre och tränger inte in i takstrålarna ovanför toppen. Dra sedan åt delarna L. De täcker ramstolparna och fasadskivans kant på sidorna. 4. Bygg dörrarna innan du installerar sidoskärdet,

annars kommer du inte att nå dörren inuti. Läs också:

Trädgårdsrummet blir familjens nya favorit

Utöka sommaren har aldrig varit enklare.

Skruva fast fästena F respektive G i dörröppningen med vinkeljärnet. Gör strängarna något kortare så att det finns utrymme för att materialet kan svälja.

5. Mät diagonalbalkarna J och H

och lägg till dem. Håll dem mot dörrluckorna F och G och ange var urtagen ska vara. Dra ut urtagen med sticksåg och placera diagonalbalkarna på plats. 6. Skruva av dörrlocket av rupanel M.

Lämna några millimeter i kanterna så att de kan svälja utan att dörren slår in. Vänta med det sista bordet på dubbeldörren tills dörrarna är nedtagna. 7. Skruva gångjärnen med några skruvar.

Fallet på strålen G mitt i dörrarna. Skruva undan vinklarna som säkrar dörrarna på insidan. 8. Ta ner dörrarna och fäst det sista bordet på dubbeldörren.

Lossa gångjärnen, slipa dörrarna med primer och färg. Byt gångjärnen. Sätt en hash på dubbeldörren innan överlappningsbordet X är skruvat på en dörr. Gör ett urtag på baksidan av X så att harpan kan lyftas. Dra åt och monter fasadbordet O på sidorna. Kör på marken. Fall till toppsville P och applicera primer på den också.

Måla det första färgskiktet innan sväljningen är inställd. Syfte för vindrutor och vattenbord, T och U, och slipa dem innan du skruvar upp dem. Montera alla krokar och hyllor du behöver inne i båset.

Klar!

Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev

ADVERT

Mest populära