All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att skapa en enkel trädgårdsgången

är ovilliga att du för lite för utsikterna till en stor utgrävning jobb, hyra en tallrik vibrator, liksom att behöva ligga på knä för att jämna gruset längs vattenledningar? Om ja, det finns faktiskt en genväg om ditt projekt bara är en väg att promenera.

Här visar vi en klassisk hagesti, men lösningen kan också användas som ingång framför en ytterdörr. Om du till exempel drömmer om ett mer grönt och luftigt uttryck än de klassiska närliggande grottorna, är det en uppenbar lösning.

Dessutom får du extra belöningar genom att frigöra ogräsrensning ogräs mellan plattor: Du kör bara rakt över med din gräsklippare! Dessutom är en sådan höstack konstruerad för kraftigt regn eftersom vattnet sparar i marken och går vilse.

Vi har använt:

Material

  • Stein Snarare 30 x 90 x 10 cm
  • Sand till utjämning

Verktyg

  • spade och nivå

För att skapa trädgårdsgång

När Du gör en trädgårdstur med mellanslag mellan krönen, du är ganska fri när det gäller kurvor och svängar. Du lägger bara ut förmögenheterna och flyttar dem tills det ser bra ut. När du är nöjd, gå direkt till jobbet med spaden runt backarna.

På så vis vet du vart du ska gräva och du kan ta bort grottorna. Hålen är gräva 3-5 cm djupare än vikten av vikarna, så att du kan ta emot korrigeringssanden. Sedan läggs sanden i hålet. Här har vi gjort en träkopia av grottorna, och korrigera sanden med hjälp av den.

Alternativt måste du hantera dina tummar och korgar och leva med kammarna som lyfter upp och ner.

1. Lägg backarna på gräsmattan där du vill ha din väg. Se till att det finns fina kurvor om din väg vänder: Visuellt ska det vara lika avstånd mellan kammarna att se bra ut.

2. Stick med spaden runt grottorna innan de flyttas. Då får du det exakta målet för var du ska lägga. Men se till att det finns några centimeter extra på alla sidor av grottorna.

3. Gräva hålen ut för att passa tjockleken på häck-plus-sanden. Här är hellen 10 cm tjock, så vi gräver totalt 13-15 cm. Det viktigaste är att avlägsna mögelskiktet, eftersom det lyfts mest när det blir frost i marken. Gräva hålet jämnt och rakt in i botten.

4. Fyll upp med justeringssand, stämpel och räta upp så att lutningen stannar i önskad höjd. Det är också en bra idé att lägga plattan 1-2 cm högre än gräsmattan, både på grund av att plattan sitter ner, och eftersom gräsmattan kommer att öka något.

5. Om du har gjort en tremal helleness, använd den för att kontrollera höjden och korrigera sanden. Pålarna är 30 x 90 x 10 cm och väger 62 kg. Det är ganska mycket om de måste lyftas upp och ner ibland. Här är varför en mal har rätt.

6. Få hjälp av en kompis när de tunga grottorna är på plats. Hitta ditt eget system och titta på din rygg! Här har vi även svetsat en liten lyftanordning, som kan hängas på en lyftstång (en vattenledning).

7. Slutligen fyll i med sand runt kanten av kammarna och prova det bra. Om några veckor gräset kommer att vara ganska nära trottoarsten, och det nybildade trädgårdsgången kommer snart att kunna se ut som om det alltid har funnits där.

Tips!

Om du lägger tung heller, är det en bra idé att göra en ljusare mall, samma storlek som plattor. Det kan enkelt lyfta upp och ner. Vi har gjort en "lyxmodell" av vissa tavlor och två handikappade handtag.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära