All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Hur färgas en obehandlad väggpanel?

Panelbeis är en av flera produkter som kan användas för att färga den tidigare obehandlade panelen. Om du inte hittar en färg som du vill ha i färgdiagrammen för tillverkarna av inredningsfack är paneler ett annat alternativ. Där hittar du andra färger, men behandlingen kommer att ge en beläggning på ytan.

Måla och torka bort

Här tvättades väggarna och målades med oljemaling som tinas med 30 procent vita sprit. Färgen är bruten i färg 10341 Lime och har en glans 25.

Som du själv föreslår, är vanlig färg för trä inomhus (en panel eller målning färg) också ett alternativ. Vattendränerade sorter kan spädas med vatten och om du väljer en oljemaling som tunnas med vit anda är det det du använder för att tunna färgen. Du kanske måste testa dig själv med olika utspädningsgrader, kanske du kanske har i mer än hälften vatten, kanske mindre. Tänk på att vit anda både luktar starkt och är hälsofarligt. Bra luftning är viktigt!

Applicera borste eller rulle till applikation och torka till önskat resultat och en luddfri trasa för att torka av. Färgen kan sedan brytas i ett stort antal färger, och du kanske vill prova en pigmentering och en gallring som resulterar i färg och konsistens som du ser för dig.

Panelvax och dekorativt vax

Här appliceras väggen en halvgenomskinlig panellack från Liberon, kallad Bloom Panel Wax. Det är inte ett vax i traditionell mening, men ger fortfarande ytan ett bra, vuxet utseende.

Andra möjliga lösningar är till exempel Liberon Panel Wax, eller Osmo Wax vax som är en typ av hård vaxolja. Båda dessa finns i olika färger och är lätta att arbeta med. Herdins Panel White kommer i tre olika vita färger för mer eller mindre omfattande resultat. Du kan också välja en matt klarlack som färghanteraren kan pigmentera i önskad färg- och pigmenteringsgrad.

Härdat tak och panelvitt kan användas för tak, möbler och väggar utan att droppa. Det är en vattenbaserad laser som ger en ljus, silkeslen mattyta.

ADVERT

Mest populära