All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

För att kontrollera hela huset för fel

x

->

  Föregående Nästa

  ← föregående nästa →

  • Gör en hussjekk

   Det är inte särskilt svårt att göra en hussjekk ett par gånger om året. Ändå finns det några många försummade och det är en dålig idé.

   Du kan bli av med allt som du upptäcker i tid, innan det har utvecklats till dödsskador, eftersom det kostar en förmögenhet att repareras. Det kan finnas vattenskador i vardagsrummet, vilket kostar nya väggpaneler, med efterföljande notering och målning.

   Eller kontakta takkonstruktionen, vilket kostar nytt tack med allt som medför. Eller huset kan sjunka, så du måste korrigera och stödja. Allt detta börjar i små, med nästan obetydliga tecken som du måste vara medveten om.

   Då hittar du felen snabbt och kan fixa dem tidigt. För att kontrollera huset, det är en bra idé att systematiska åtgärder och kontrollera ett område i taget, som vi har gjort här: hyllan, fasad, fönster och dörrar, tak och hängrännor och självklart gavelbräda och isbord.

   Gör en checklista, skriv ner de misstag du hittar och prioritera de allvarligaste sakerna först.

   Risk Barometer:

   1 = bör repareras innan den utvecklas

   2 = bör repareras mycket snabbt

   3 = Lokalisera verktyg och komma igång!

  • Kontrollera hyllan

   Förutom att skapa en stabil grund för huset, är hyllans huvuduppgift att hålla vattnet borta från huset.

   Om hyllan i huset är gjord som ett kontinuerligt avlopp, en stor tallrik eller som de punkter huset ligger på, stabiliserar gemensamma nämnaren huset.

   Skåpet håller botten på botten av huset på ett bra avstånd från stigande fukt från marken nedanför och runt huset. Bland annat, eftersom hyllan håller huset uppe över marken. Se därför till att det inte finns någon mark eller något annat på hyllan, så att marknivån lyftas upp till huset själv.

   Det är mycket viktigt att hyllan är hel, utan sprickor och hål, och att fukt inte absorberas från botten som kan dra upp i husets väggar. När du går runt i huset och tittar, var medveten om fläckar, sköldar och skalade pussar.

   Om du hittar någon av dessa, eller det finns sprickor i hyllan, bör du undersöka vad orsaken är. När du har hittat orsaken ska den tas bort och skadan ska åtgärdas så att de inte utvecklas.

   Annars riskerar du att kyla expanderar vattnet i hyllan så att det spricker eller dämpar kudden. I så fall kommer det att göra det ännu mer öppet och sårbart i framtiden.

   Är avloppet tätt eller läckt? Fara: 2

   Har marken runt avlopp sänkt, det kan indikera problem med avloppet. Om avloppet är stängt, öppna det och rengör löv och smuts.Kontrollera sedan avloppskummet, det är helt torrt, vattnet försvinner någon annanstans. Då är det dags att kontakta professionella.

   Stort träd nära husets vägg? Fara: 2

   Ett stort träd nära huset kan ha rötter som borrar in i hyllan under marken. Detta kan skada hyllan så att den behöver vatten i strukturen. Kanske utan att det känns som omedelbart. Ta bort trädet. Då blir regnskurorna också mycket enklare att hålla rena för löv och fallfall från trädet.

   Är hylla ventilerad? Fara: 2

   Ventilationsnätet ska inte förseglas eller täckas med mark eller växter. Det ska kunna komma in i luften om det är en obehaglig kylare. Ta bort allt som är framför alla skakningar och rengör dem med en pensel.

   Är fitta knäckt eller skadat? Fara: 1

   Sprickor och beskjutning i hyllan kan vara ett tecken på fukt och fuktkällan måste vara närvarande. Det kan bero på ett uttömt takavlopp, eller det kan finnas andra saker som orsakar att fukten stiger och förstör påverkan. När felet är korrigerat, koppla loss alla lösa kyss och sätt tillbaka sockeln.

   Stängs ner i källaren? Fara: 1

   I botten av källaren tillgång och lätta axlarna till källarfönster är avloppet, så att regnvatten kan rinna bort i stället för att hamna i huset. De bör inte omfattas av, till exempel. löv. Ta bort allt från både rist och släckare.

   Översvämning i källaren beror ofta på ett täppt avlopp, som här.

   Tips: Går gräset mot huset? Fara: 2

   Brickan ska inte luta sig mot huset, så det kommer att vara horisontellt vatten längs det. Du kan antingen sänka gräsmattan eller göra det här:

   1. Baka ganska mot huset, så att vatten ackumuleras längs hyllan. Fallet ska vara 3 cm per meter från huset.

   2. Fyll jord så att det finns ett fall på 6 cm från hyllan två meter från huset. Fyll i när det regnar.

   Detta bör också kontrollera:

   • Sprickor mellan väggen och trappan
   • Skador på stegen
   • Fukt Shields på hyllan

  • Kontrollera fasaden

   husväggar måste tätas för att undvika röta och svamp . Husets omslag är en skärm för vind och väder. Det bör hålla isoleringen och bärkonstruktionen torr. Se därför till att det fortsätter att förbli intakt.

   Att vatten förstör trä, är något som de flesta människor inser. Att vattnet självt inte förstör betong eller tegel är också klart för de flesta. Men om det finns hål och sprickor i betong eller tegel kan det tränga in fukt i konstruktionen, vilket döljer mycket träarbete.

   Kontrollera därför husets väggar för sprickor och hål och andra tecken på fukt som kommer in i värmen. Du bör också reparera alla platser där fukt kan tränga in. Skrov och sprickor skapar också fattigare isolering.

   Sprickor i fasaden och hyllan kan också indikera att huset sjunker (settling). Det kan hända, till exempel om du inte har gjort en ordentlig dränering runt ditt hus, om du har dränerad våt jord för mycket, eller om hyllan till huset är dåligt konstruerade.

   Det kräver i alla fall att du får professionella att titta på det. Annars kan huset bli oförbättrat eller i värsta fall faller ihop.

   Är klänningen ruttna i botten? Fara: 1

   Om din bordsduk inte skärs snett längst ner när den installerats har vattnet inte rensat. Således slutar klänningen med att se ut som på bilden ovan.

   Torka det ruttna träet med en cirkelsåg i en vinkel på 15 °. Sedan sakta ett bord så att de horisontella kanterna också har en vinkel på 15 ° och vänd på bordet där de ruttna ändarna ställs in.

   • Vad är det bästa av landskaps- och stående paneler?

   De sneda snitten leder till att vatten strömmar nerför beklädnaden inte strömmar över offertbordet och in i väggen, utan fortsätter nedåt tills det faller ner på marken.

   Om offret rottar senare, ändra det igen.

   Är alla fogar intakta? Fara: 2

   Krafs i väggen leder för att kontrollera om de är svåra och intakta. Lösa eller saknade leder måste repareras så att fukt inte tränger in dem. Klipp ut, och fyll i fogen med mortel och en fog. Kom ihåg att rengöra muren ren innan muren har torkat, annars kommer du aldrig att få den kvar.

   Finns det några dämpare eller någon annan missfärgning på väggarna? Fara: 2

   Fuktsköldar och grönområden på en husvägg kan vara ett tecken på allvarliga problem, och det är viktigt att ta reda på var vattnet kommer ifrån och stoppa det. Är det en nordvänt vägg, som får mycket nyans från ett gammalt träd, kan du fånga trädet.

   Men det kan också stiga upp fukt från marken, kanske från takavlopp eller dålig dränering. I så fall måste du ta en spade och gräva efter skadan.

   Är muren mjuk, det kan vara ett tecken på röra. Fara: 1

   Använd en liten skruvmejsel för att hålla fast vid plagget. Klipp på både ytor och inuti krokarna och hörnen. Om (när) du genomtränger färgen, kom ihåg att klistra in hålet igen med färgfärg.

   Finns det några hål i väggarna? Fara: 1

   Om du har fått en spackel skruvas på en vägg och senare tagit bort den, måste hålen vara förseglade. En polerad vägg repareras som visas längst till höger. Om det finns ett hål i en tegel kan det fixeras med klar silikon, eller stenen kan bytas ut. I en trävägg kan du försegla hålet med en träplugg.

   Hål i väggarna måste förseglas innan vatten tränger in.

   Finns det ett fuktigt lock på källarväggarna? Fara: 1

   Det är inte bara på utsidan att du kan se om något är fel med fasaden. Inuti källaren, leta efter fuktkräm eller peeling puss. Det kan finnas tecken på fukt i väggen eller hyllan. I så fall kan det vara från utsidan och kan bero på dålig dränering. Men sköldarna kan också bero på dålig ventilation i källaren. I så fall är det lätt att fixa genom att öppna ett par fönster på klämman.

   faller färgen på väggarna? Fara: 2

   Färger är precis som pussar både för dekoration och för skydd av väggen på baksidan. Det kallas en klimaskärm, och obehandlat trä är inte lika bra som skydd eftersom det absorberar fukt.Om du ser hål, sprickor eller strimlor på målade väggar, rengör området rent, slipat och måla igen.

   Här är ett bra hack i dörren. Det måste repareras.

   Finns det hål i tegelstenarna? Fara: 1

   Om du har tagit bort en gammal trellis eller en lampa finns det hål i tegelstenarna efter skruvar och beslag. Du kan försegla dem direkt med en tydlig byggikon, men du kan också ersätta tegelstenarna. Ta bort så mycket av leddet som möjligt med murverk och mejsel, och ta sedan bort stenen (dela den, så det är lättare att komma ut).

   • Tvätta fasaden i svett med den här geniala metoden.

   Rengör all mortel i hålet och fukta med vatten. Doppa en tegel i vatten och sätt ett murbruk av plaster i hålets botten samt på toppen och sidorna av den nya stenen. Lägg det i hålet och fyll i fogen med mortel med hjälp av en fog.

   Finns det en plötslig spricka i väggen? Fara: 3

   Innan panik, slå några penna linjer över sprickan och kontrollera dem efter några månader. Om linjerna fortfarande är motsatta varandra, bör du bara korrigera skadorna som vi beskriver det till höger.

   Om linjerna inte längre är direkt mittemot varandra finns det ett tecken på att huset sjunker, och du bör få proffs att kontrollera och göra något åt ​​det. Annars kan du sluta dörrar och windows kan inte stängas / öppnas och så småningom måste huset rivas.

   • Fas som behöver lite underhåll

   TIPS: Hur man fixar en renoverad vägg

   Skal och lösa kyss ger regnet möjlighet att tränga in och skapa fuktproblem. När det fryser kommer fukten bakom kudden att dras ut och trycka på den. Då är det gratis för vattnet att gå in i huset vidare. Skadorna måste därför repareras.

   1. Ta bort alla lösa kyssar med en murhammer och slå kyssen med axeln för att hitta de osynliga kaviteterna, som också ska hakas ut.

   2. Rengör området. Du kan hyra en sandblåsare om det finns större ytor. Kom ihåg att skydda dina ögon, liksom att täcka fönster och växter.

   Om skadan inte har spridit sig högre än här, undvik att byta hela klädningen och lyckas lägga in ett horisontellt bord i botten, ett så kallat offertabell.

  • Kontrollera fönster och dörrar

   Dörrarna och fönstren ska vara både täta och isolerande, men de måste också vara tätt i fogarna runt dem så att de inte kan blåsa eller regna.

   Slår fönstret eller dörren? Eller är det omöjligt att borsta fönstren för att göra dem rena och klara? Om så är fallet, ta en extra titt på dem och gör något med problemen. Titta noga på alla fönster och dörrar, för vars gångjärn, ramar eller ramar har försummat, det kan vara något som behöver lite omsorg.

   Till exempel ska träverket vara intakt, utan kull, hål eller sprickor, och det måste skyddas med olja, fläck eller färg. Delvis eftersom det kan vara längre och delvis för att hålla vatten och fukt ute. Var noga med att hålla färgen ren och håll den ren.Att inte tvätta huset på utsidan så ofta som du tvättar en ny bil, men när du borstar, kan ramar och ramar tvättas samtidigt, så att ingen smuts ackumuleras på fukt.

   Även lederna mellan huset själv och fönstren / dörrarna ska vara fulla och täta. Det är viktigt att du också tittar över dem när du kontrollerar huset så att det inte kommer i vatten, inte ens i vinden.

   Kontrollera även solstolarna under fönstren. De ska leda bort vattnet och de ska vara alla så att vattnet inte rinner ner i väggen eller i värsta fall in i det.

   • Hitta ditt perfekta fönster

   Är termoruterna i ordning? Fara: 1

   Termos bör inte punkteras eftersom den går utöver isolationsförmågan - och särskilt transparensen. Om fukt trängs in mellan glasögonen, kommer det att finnas dåliga sköldar som inte kan borstar och rutten måste bytas ut.

   Kontrollera priset för både ny rutt och slutför nytt fönster. Ofta är det värt att belöna hela fönstret. Men det är ett större jobb, och om fönstret är lika bra kan du bara ändra rutten. Om du bara behöver ändra rutten, ta först bort de defekta glaslistorna innan du tar bort rutten.

   Sätt sedan in en ny rutt (idag använder du energiglas) och monterar en ny glaslista med nya, nya gummiband. Det gör det helt nära glaset och glaslistan, och fönstret är nästan som nytt igen.

   Är dörrar och fönster smutsiga? Fara: 1

   Karmer, ramar och spader bör tvättas när man borstar fönster. Smuts samlar vatten som kan tränga igenom och förstöra träet på och runt fönstren.

   Är lederna runt dörrar och fönster? Fara: 2

   En morterdimma håller vind och vatten ute och släpper också fukt ut ur huset. Men om någon av foggen har fallit av, kommer den att byggas om. Rengör fogbrunnen och sätt in en ny fuge av murbruk avsedd för att gå runt i fönstren. Det ska vara lite flexibelt, för att följa rörelser i huset och fönstret.

   Foggen längs fönstret har fallit ut så att vattnet kan rinna ner i ryggen.

   • Smart Window Painting

   Knappar gångjärnen på dörrar och fönster? Fara: 1

   gångjärn på dörrar och fönster ska fungera både oproblematiskt och tyst. Då blir de längre. De slår ut, de torkas ut och kanske i rostprocessen. Du borde göra något åt ​​det. Använd så kallat konsistensfett för gångjärn, det flödar inte som olja och fryser inte.

   Kontrollera även låsningarna. De ska kunna öppna och stänga lätt, annars har du en knäckt nyckel som fastnar i låset. Använd grafit eller speciell låsolja som inte stelnar och suger smuts. Annars kommer problemet bara att bli sämre.

   När fönstret eller dörren lyftas är det lätt att smörja gångjärnet.

   Är träet strimlat eller skalat? Fara: 2

   Rått trä i fönster och dörrar är en allvarlig skada. Inte bara för att det kräver en dyr ersättning, utan också för att det ger tillgång till fukt i huset.

   Därför måste fönster och annat träarbete behållas kontinuerligt (skogar i söder och väst är mest slitna).Fönstret måste faktiskt målas innan du kan se att det behövs. Finns det sprickor och strimlor, gå till botten och slipa och måla mer rockar - eller byt bitar.

   Botten i dörrar och fönster är mycket utsatta för vatten och bör kontrolleras för användning med en liten skruvmejsel. Steg in i trädet. Du ska inte behöva mer än några millimeter i träverket.

   Är tröskeln tätt och bibehållen?

   Dörrvågar måste ha olja så att de inte ruttnar. Det är inte så smart att måla dem eftersom färg bär. När det finns ett hål i färgen går fukt in i träet. Rengör först tröskeln noggrant med träet, låt det torka och olja det två gånger med torkning mellan. Använd en olja med fungicider.

   Omslag med tidningar. Oljan är svår att komma av trappan.

   Är alla solstolar i ordning?

   Tvålbänkar syftar till att styra vatten som rinner nerför fönstret bort från väggen nedan. Fönsterbänkar kan renoveras i så fall se till att plåstret är intakt, så det kan inte tränga igenom vatten blaster bitar.

   Tvålbaren kan också vara av metall eller skiffer, och se till att den är full, utan sprickor. Om metall eller skiftare skadas kan den inte repareras snyggt. I så fall måste du byta hela soffbänken.

   • När ska du byta ut Windows?

   Tips: För att fixa fönstren:

   Köp en bra lackskrapa och lokalisera slipmaskinen. Ge sedan fönstret eller dörren noggrann rengöring, där du rengör dig till botten. Sätt sedan på primer och måla i flera rundor. Då får du ett tjockt lager som skyddar i många år.

   1. Tvätta ramen med markrenare och skrapa och släpp alla lös färg. Glida inte på glaset, täck upp det.

   2. Sparkle hål och sprickor, och sätta slipolja på nakent trä. Låt oljan torka, och lägg sedan på en kappa.

   3. Mala hela fönstret med en mellansula och glida lätt. Sedan måla minst två lager fönsterfärg.

  • Kontrollera tack och skvaller

   Kommentarer

   När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

   Taket kommer att hålla resten av huset torr och transportera bort vattnet

   Oavsett ditt tak är gjord av, den har en begränsad hållbarhetstid. Kontrollera därför varje år så att du upptäcker skador innan de blir stora och dyra.

   Det finns många platser där ett tak kan tömmas, och ju äldre det är desto större är risken. Du ser över det en gång om året, men du behöver inte klättra det varje år. För det mesta kan du titta ner på kullen med en regelbunden kikare.

   Det kan du se om det är något fel med takpannor, takluckor eller ås och skorstenen, utan att behöva klättra upp och ner för stegen. Omslag runt skorstenar, ventilation, lakan, antenner eller takfönster är platser där frekventa läckage uppstår. Ett tak på taket kan vara av metall, såsom bly eller zink.

   Det kan också vara en beläggning eller plast som är böjd och limd med ett vattentätt lim för att bilda en tät krage.Oavsett material ska locket vara fullt och sitta stramt överallt. Moss och gräs på taket kan vara ett tecken på fukt.

   Ta bort det och kontrollera att moppen inte har gått in mellan takplattorna eller plattorna. Från själva taket leds vattnet i avloppet genom takrännorna. De kommer också att vara täta, eftersom vattnet strömmar någon annanstans. Om det finns allvarliga saker i din väg, som rått skada eller skada på skorstenen, hittar du proffs som kan reparera skadorna för dig.

   • Fem smarta tips för att undvika vattenskador på taket

   Är taklocket tätt i lederna? Fara: 2

   Taket kan bara vara 10-15 år innan det behöver renoveras. Sprickor och hål ska omedelbart patchas (eventuellt tillfälligt med asfaltlim). Vattenpottar på taket är tecken på felaktig konstruktion och kan innebära en risk för att vattnet så småningom tränger in. Det kräver att taket fixas.

   Har du fortfarande rörhatten? Fara: 2

   Skyddet på röret måste vara komplett och säkert. Om det är förvrängd, som i bilden, blir det ett dåligt drag. Dessutom kan hatten spränga och skada tak eller personer. Ta tag i en rörmokare så att du kan få den ändrats.

   En bruten rörhatt är värdelös och kan vara livshotande. Det måste bytas ut.

   Är alla implementeringar täta? Fara: 2

   Antenn-, fönster- och ventilationshattens skydd är viktigt, eftersom även små hål kan ge vatten i strukturen och rotera veden. Små borrhål rengörs och förseglas med tätningsmedel. Om locket har lyft, måste de passa och kanterna limas med ett lim som passar materialet.

   Vanligtvis kommer ett asfaltlim att klara det. Tak med takbeläggningar är ofta gjorda av takläggning och de måste naturligtvis också vara täta. Om du kan hantera reparationen med klibbigt lim eller om det blir en ny beläggning runt finishen beror det på takåldern.

   För vissa saker, t.ex. takhattar, kan du köpa en speciell krage som förseglar helt runt filten och kan limas i taket med ett specialband.

   Kom du ihåg att rengöra tornen? Hazard: 1

   En billig och enkel försäkring är att säkerställa rena rännor: om rännan är full av smuts, vattnet från taket rinna ut ur rännan och ned huset, med fuktskador som följd.

   • När ska du byta taket?

   Löv och smuts riskerar också att täta avloppet längre ner, så att vattnet, till exempel, strömmar ut vid korsningen mot terrängen utan föregående meddelande något innan skadan har inträffat.

   Sätt ett nät över körbanan, så att lövet inte ligger i det.

   Har du alger och mos på taket? Fara: 1

   Ett tak av tegelsten eller betong tegel kan få gröna algebra ritningar som kan göra det tvål för skorstenen sop.

   Tänk på om det är en idé att ta bort den. Mosaic ritningar kan tränga in i lederna och ta bort taket, så du måste ta bort det.

   En stiv diet och mycket vatten rensar taket utan att förstöra ytan.

   Takplattor måste sitta fast och vara fulla.Hazard: 1

   Takpannor saknas, vittrad, sprucken eller dåligt fastsatta, måste repareras omedelbart, så att regn och snøføyk inte kan tränga igenom.

   Tegelsten som går vilse i hård vind kan orsaka stora skador, liksom kosta lite liv. Vissa takplattor måste vara bundna, dvs fast med ståltråd. Om de är något snedställda kan det bero på dålig bindning. Räta upp dem och binda dem upp.

   • Hur man väljer rätt tak

   Har tävlingslöparna blivit uttömda?

   Graduationer där två takytor möts är den svagaste punkten i huset eftersom stora mängder regnvatten möts där. Om det finns en utmattning kan det finnas mycket vatten från spåret. Metallräknare kan ha ett tätt hål för surt regn från takplattor. Då måste de bytas ut. Är de av takbeklädnad, kommer det att bli ny rocka.

   Gradrennen måste vara full och hållas fri från smuts.

   Är ädelstenarna i huset täta? Fara: 3

   Huset är särskilt utsatt för vind och väder. Om någon av klipporna har brutit eller om en eller flera stenar saknas, måste den åtgärdas omedelbart. I bästa fall skapar det fukt i takkonstruktionen. I värsta fall kan fler stenar lossna och falla in i ett slumpmässigt förbipasserande huvud.

   Massiv murad sten finns i gamla tegelhus. Är de brutna, bör du ansöka om medicinsk hjälp.

   Få hjälp eller råd från proffs om du inte är säker på hur du reparerar myntet. Ska du klättra på ett brant tak, var noga med att du inte kommer att falla ner.

   behöver vindrutan bytas ut? Fara: 1

   Vindrutor, trottoar och annat trätak är exponerade och måste bytas ut regelbundet om du inte är flitig med underhållet. De enskilda delarna måste vara fasta och ha ett intakt skyddande lager av färg eller annat träskydd.

   Kontrollera om det är lämpligt att sätta dem ihop med en liten skruvmejsel. Det ska inte kunna skjutas in mer än några millimeter. Byt ut alla bitar som attackeras av rot och spik / sätt på de delar som har fungerat för att lösa. Avsluta med en eller två lackfärg.

   Nyhetsbrev

   • Vi kommer gärna ge dig mer smarta tips - anmäl dig till vårt nyhetsbrev

  ← Föregående12345Nästa →

  Visa allt innehåll

  ADVERT

  Mest populära