All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Växla hjul på bilen själv

Den kalla årstiden är här, med mörka morgnar och kalla kvällar. Det betyder varmare kläder, vantar och hattar - men det är också dags att byta till vinterhjul på bilen. För att undvika överraskningar som kan uppstå under det första snöfallet är det lämpligt att vara ute i god tid.

Det finns inget specifikt datum för när nya däck måste vara på, men kom ihåg att däcken kommer att monteras på marken du kör hela tiden. Och även om lutningen visar grader av nåd när du går till jobbet på morgondagen, kan det ha varit frost på natten. Var ledande - byt hjul idag!

Det mest till synes svårt att byta hjul är att lossa muttrarna och sätta tillbaka dem.

Men med Biltema testvunna nötter för bara 429, är detta inte ett problem. Det är enkelt och enkelt att hantera.

6 enkla steg för nya hjul:

1. Det första du behöver göra är att kontrollera slitbanans djup på de hjul du redan befinner dig i garaget. Använd en mönsterdjupsmätare och kontrollera att djupet är minst 3 mm.

2. Korsa sedan hjulen för att leta efter slitage eller skada. Om mönsterdjupet inte är detsamma över hjulet, kan det bero på felaktigt lufttryck eller att du behöver justera hjulpositionen. Skulle du kräva ovanstående justering, ska detta arbete göras av experter.

3. Nu är du redo att ta av hjulen! Kontrollera att bilen är i växel med handväxel innan du lägger på jackan. Bilens garagecheck kan enkelt lyfta upp till 2 ton.

4. När bilen är i rätt läge, använd mutterns dragare för att lossa muttrarna. Obs! Ta inte bort dem helt.

5. För att plocka upp din bil, lossa muttrarna helt och lyft av hjulet. Vi rekommenderar alltid säkring med hjälp av böjar för arbete som kräver bilracing. För att nötterna ska lossna ännu lättare på våren torkas en pasta med kopparpasta.

6. Nu är allt klart att sätta på nya hjul! Lyft hjulna på fästet och använd muttern för att dra åt alla muttrar för att passa fälgen. Kontrollera även lufttrycket med en lufttrycksmätare.

Om hjulen har blivit avslappnad senast, kan de pumpas tillbaka med Biltema minikompressorn, som kan anslutas till bilens cigarettändaruttag.

Tvätta sommarhjulen med fel gräns, vatten och pensel och lägg hjulen i däckspåsarna när de är torra. Notera sedan påsarna där hjulen var på bilen när du tog dem av. Då kan du se dem igen på våren, lika bra.

Efter körning mellan fem och sju miles efter bytet av hjul, sätt tillbaka muttrarna och se till att de sitter ordentligt. Åtdragning gör dig enklast med bildäck, rullstolar eller liknande.

Ta klipparen i din bil när som helst - om du borde vara otur att punktera mellan rullstolar.

Visa vänner och familj hur lätt det är att byta hjul själva! Lägg in en bild på Instagram till konto @ biltemano och ta det med #biltema #hvorforbetalemer. Lycka till!

ADVERT

Mest populära