All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att bygga din egen vindskydd

vill se skydd från vinden på terrassen och snäv syn från en annan? Då kan du bygga din egen levande vägg utan att spendera för mycket arbete i det.

Kom ihåg att detta inte är ett staket utan en levande vägg. Det innebär först och främst att det inte bygger på en sådan staket bör vara, och behöver därför en viss justering genom sommaren för att se bra ut.

Läs också: Hur du bygga din egen stängsel

Building vindskydd

Det bör vara lite mellanrum mellan slingorna så att en del luft släpps igenom om det inte blir alltför vindtryck och turbulens på baksidan. För att öppna öppningen, gör två vridningar på strålen mellan slingorna.

De material du ska använda är det som kallas impregnerade slingor och pråmar, som är riktigt designade för användning vid klibbning. Banden är mager och kommer att användas till själva muren. Lekarna är lite kraftfulla och bör användas som inlägg. Utöver detta behöver du galvaniserad ståltråd.

Leksakerna pekar på dig, och ungefär 30 centimeter av det bör slås ner i marken. Beräkna cirka 15 kolumner mellan varje post.

Läs också: Guide till att bo på terrassen

Se stegen i bildcarusellen.

  • Bild 1 av 5

Slingorna kommer i buntar. Klipp hela buntet i en operation. Foto: Øyvind Lie

Ståltråden är runt varje slinga, en över och en, och tvillingar två rundor. Använd inte för lång ståltråd när du gör det - gör några leder. Använd handskar och vrid så hårt som möjligt. Foto: Øyvind Lie

Du kan hjälpa en tang att dra åt, men var försiktig så att du inte dra ståltråden så hårt. Foto: Øyvind Lie

När du gör ett skott börjar du bakom den sista slingan som sitter fast. Foto: Øyvind Lie

ADVERT

Mest populära