All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Bygga en terrass med trappa

Det bästa med en sak kan ofta vara något det inte har. Till exempel blir den stora träterrassen vi bygger här blir mycket enklare och mer spännande eftersom det inte finns någon järnvägsreling längs framsidan utan en trappa istället.

Ett räcke skulle annars ha varit nödvändigt eftersom avståndet till marken är för stort för att stå öppet. Men istället för en räcke har vi säkrat terrassen med två brett steg.

Förutom att koppla samman trädgården och terrassen är de naturliga att sitta på och de kan dekoreras med blommor. Terrassen är byggd av tryckimpregnerad tall - men inte av vanlig grön typ.

Vi använder tabeller som har lite solbränna i impregneringsprocessen. Efter en oljebehandling blir de förvirrad med exotisk däck, men de kostar en bråkdel och ska inte tas i en hotad regnskog.

Det kan finnas många människor på en terrass på 50 kvadratmeter, så med hjälp av en ritning, har vi fått hjälp av timmer butik för att välja rätt dimensioner på bjälklag och golv, samt för att säkerställa tillräcklig grund.

Terrassen tar mycket stabilitet från skuret som vi börjar fästa på hyllan på huset. För att göra terrassen ännu stabilare, lägger vi resten av lasten på de begravda inläggen.

Läs också:

Hur man väljer rätt terrassgolv

Detta bör beaktas när man lägger nya terrasserade golv.

Terrass med trappa

Att bygga terrassen så att den kan bära alla gäster när du har en stor trädgårdsfest.

specialverktyg

 • motoriserade auger, 20 cm
 • Beskärnings
 • Borrmaskin
 • Skruvmejsel

Material

98 x 98 mm trykkimpr. furu:

Läs också:

Bygg en trätrappa i trädgården

Trappor kan utformas på många sätt och med olika material. Här visar vi några sätt att utforma trätrappor - så fantasin kommer att göra resten.

 • 8 bar (A1 ) vid ca. 150 cm under ytan clearance
 • 8 bar (A2 ) vid ca. 140 cm under stödstrålen i mitten
 • 14 bar (A3 ) vid ca. 100 cm under trappan

48 x 173 mm tryckavtryck. tall:

 • 26 fångar (B) vid 29 cm

48 x 148 mm tryckavtryck. furu

 • 5 x bärande / sliprar (C) à 880 cm
 • 16 balkar (D) en 451 cm

48 x 98 mm trykimpr. tall:

Se också:

Hur trappor korrekt steghöjd

Om du bygger trappor, är det viktigt att få rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

 • 2 balkar (e) En 990 cm under vangstyckena
 • 4 strålar (F) på 200 cm under vangstyckena
 • 16 stringers (G) à 57 cm vid de nedre stegpinnar
 • 6 balkstöden (H) à 70 cm

28 x 150 cm trall, brun impregnerad av 360 cm (brun impregnerade trall förhandlade inklusive Moelven i bredd 120 mm)

 • Cirka 330 meter till golvet och steg (J) Cirka 50 m tapp steg (K)

Vidare

 • 15 ram pluggar, 10 x 120 mm
 • 28 balkskor à 50 x 95 mm och yttre flikarna
 • 4 balkskor à 50 x 95 mm med inre klaffar
 • 16 Beslag à 180 x 95 mm
 • 30 vinkelbeslag vid 50 x 80 x 45 mm
 • Monteringsskruvar, varmförzinkat stål.
 • Skruvar av rostfritt stål, sid. a. 6 x 90 mm och 6 x 100 mm
 • terrassskruvar av rostfritt stål, 5 x 80 mm, ca. 1500 st.

The Scallop on the Wall

Vi börjar städa det område där terrassen kommer att ligga. När vi ska bygga terrassen på begravda poler och en väggsvullning måste vi städa och göra rum. När golvet på terrassen läggs blir det för mörkt under det att växa uppe. Terrassens höjd ger sig själv: Den ska motsvara golvets höjd på baksidan av altandörrarna. Och höjden är inställd när vi börjar fästa en svullnad i huset. Om hyllan är öppen tillräckligt långt ner, är det lättast att sätta svullen så lågt att balkarna på vilken uteplats golvet är vila kan vila på den. Här måste vi svalna i samma höjd som strålarna, som därför är fästade vid svällningen med en kjol.

1. Området under terrassen rensas. Eftersom regnvatten kommer ner mellan borden, bör du se till att det är lite fall på marken bort från huset, så att hyllan städas så mycket som möjligt för vatten.

2. Då mäter vi var svalan (C) kommer att sitta på väggen. Hylla uppnår inte tillräckligt långt för att vi ska kunna svälla svullen så att strålen kan placeras på toppen. Därför tar vi bara bort tillräckligt med jord för att vi ska kunna borra och dra åt hårbotten.

3. Förbered svalan mot väggen med en 10 mm borr ungefär var 60 cm, och vrid sedan upp den för att passa den. Höjden är inställd på ett terrassbord så uteplatsen är jämn med golvet. Kontrollera att dörren kan öppnas.

4. Med en borrhammare borrar vi mot mattorna genom hålen i svalan. Pluggarna sätts också in i väggen genom svalan. Detta underlättar jobbet eftersom du kan fästa hårbotten med de första pluggarna och skruvarna innan du fortsätter jobbet.

5. Vid luftkanalerna skär vi ut utrymme i svalan och ger det ett bilfönster på varje sida. Då kommer det inte att vara något problem med att bära strålskiktet, och sålunda kommer vi inte att stänga ned för den viktiga ventilationen av creeper.

Avföring och lager

Botten "lager" i terrassens konstruktion är stolpar och stöd. Konstruktionen här är gjord så att strålskiktet ligger i samma höjd som två av svällningarna. På en mindre terrass väljer många att ta hand om fästet i väggen, och sedan täppa upp resten av stegen på sten och antingen. Storleken och den höga höjden framåt gör att vi väljer ett mer solidt lager på begravda tjänster. Inuti väggen hanterar vi en 48 mm bred svullnad, men strålarna borde vara i dubbel bredd. I stället för att köpa 98 mm breda bjälkar, använder vi två 48 mm breda - det är också lättare att förlänga balkarna upp till 9 meter.

1. Vi gräver hålen för stolparna med en 20 cm motoriserad borr. Vi har hyrt det. Väl förberedd du borde bara använda den en dag. Inläggen är 98 x 98 mm, så du kan inte använda mindre borr. Framsidan av de yttersta stolparna ska vara 461 cm från väggen.

2. Polerna (A1) till utsidan kommer att placeras i marken. Först lägger vi hörnstolparna så att framkanten är 461 cm från väggen, så att de blir lite kvar i väggen på väggen.Då kommer vi att dra en sträng, som resten kommer att korrigeras för.

3. Stången är skuren med en handsåg i en vinkelrätt sektion. Höjden ska motsvara väggens undersida plus två millimeter luft till väggplattan. Här använder vi en nivelleringsenhet, men du kan också använda ett slangvatten eller en laserskål.

4. Ställ en vinkel på sidan av baren för att fästa yttersvillen och bindningsstyrkor murpapp ovanpå så att off-post ändan inte och suger vatten. Tips: Det bästa är att ha ena ändarna av de impregnerade stängerna i marken.

5. Den yttre halsduken (C) skruvas in i fästet så att framsidan klappar med stolpens främre del. Vi lägger två av de 48 mm tjocka strålarna i bredd, eftersom det kan vara en stor betoning på en sådan stor terrass. Vi väntar på att kappa ändarna.

6. Strålarna förenas också i längden när de når nio meter. Här är en stor fördel att vi har köpt material i halv bredd. En stråle skärs 45 grader på ett inlägg, medan lederna på den andra står inför motsatsen.

7. En stödbalk placeras mitt i väggen och svälja yttersta - det är nödvändigt på den 5 meter långa terrassen. Vi lägger det 148mm lägre än de andra så att skelettet kan ligga ovanpå det. Vi gräver hålet efter varje 150 cm.

8. Mittstödet är fastsatt på stolparna med en konsol på båda sidor. Installera inte skruvar i alla hål, följ instruktionerna för varje konsol. TIPS: Barerna kan avklippas innan de stansas i marken.

bjälklaget

När du bär är på plats, är du redo för nästa lager, tvärbalkar -terrassebordene ska vara på. Balkarna ska vara så nära att borden inte bleknade märkbart när du rör dem. För borden här skulle det säga med ett avstånd på upp till 60 cm. Här är det att de läggs för varje 59 cm, mätt från mitten av en till mitten av den andra. Pärlskiktet ligger ovanpå mittstödsstrålen. Men vi planerar det med de två gungorna med kjolen - vid väggen på grund av den låga hyllan på framsidan, eftersom vi då kan dölja trappstegen på svällningen istället för att häfta dem på balkarna.

1. Släden skor på väggen kommer att repas först. De två ytterligheterna är inställda hela änden. Här använder vi skor med inre flikar. Från mitten av dem till mitten av den andra yttersta skogen har vi 54 cm, lägg sedan skorna för varje 59 cm.

2. Sedan vänder vi kjolen i yttersta halsduken. Vi klarade inte besväret när vi satte upp det. Det berodde på att vi nu måste se till att hörnskon sitter exakt för hörnskon på väggen. Vi kontrollerar detta med ett triangelmål.

3. Avsluta ytan före de första strålskotten. Även här använder vi strålskon med inre flikar utanför kanterna. De andra bälgarna har externa flikar, som fördelar lasten bättre.

4. Vi skjuter ut 3 mm av den första strålen (D) till kjolens flik så att fliken inte sticker ut över balkens sida.Här lägger vi senare ett av de vertikala trappstegen på trappan och det kommer inte att sitta och luta på skos utsida.

5. Fäst sedan alla strålarna (D). Vi börjar med de två ytterligheterna, som vi noggrant mäter upp till. Sedan sträcker vi en sträng mellan dem, eftersom de andra bjälkarna är inriktade efter att de är fastsatta - först vid väggen och sedan i utrymmet.

Trappan i sidorna

1. Vi börjar trapporna på sidorna innan vi lägger golvet. Nu kan vi fixa det vertikala strålstödet (H) som bär de inre stödbalkarna (F). Stödena skruvas på insidan av strålen (D) med fyra skruvar. Till det främsta lagret gräver vi inläggen (A3).

2. Stegets fångar (B) skruvas på bärbalken (F) med skruvar från båda sidor. Skruvarna är 6 x 100 mm rostfritt stål - med en skärspets, så vi behöver inte förgås. Skovans framkant ska vara 29 cm längre än strålen (D).

3. Trappan (K) i sidorna är uppåt nu, 5 mm under strålens övre del (D). Vi lägger skruvarna direkt över trappan (B). Det ser trevligt ut när skruvarna i trappan och stegen är inriktade.

Terrassens våning

Nu kan vi fortfarande ha trappan, men vi lägger först det stora golvet. De bruntimpregnerade tabellerna ger ett fint och exklusivt uttryck med en tjocklek av 28 mm. Det kommer snart att förlora lite glans om avståndet mellan borden varierar för mycket och om skruvarna inte passar i snäva strängar. Eftersom bordens bredd varierar något, kan vi inte styra avståndet mellan dem med distanselement - en skev blir för stor för varje ny rad. Istället ställer vi utvalda tabeller på mål - här passar det med tabellerna 10, 20 och 30 - sedan alla andra bord på mål och senast på platsen; Det ger den mest exakta och finaste finishen.

1. Vi gör en sträckning för bord nummer 10, regn från väggen. Ytterkanten måste vara 10 x 155 mm från väggen - den motsvarar 10 bredder med 5 mm luft till vardera. De 155 cm är deponerade på de två yttre strålarna och är märkta med resten med en repa.

2. Den första tabellen (J) skruvas in i balkarna (D) med 2 delar. 5 x 80 mm terrassskruvar av rostfritt stål. Den passar med nästan två hela och en halv bord i varje rad. Om nödvändigt, justera strålarna något medan de första borden är monterade.

3. Sedan lägger vi bord nr 20 och yttersta bordet, nr 30 - och fortsätter sedan med varandra bord, fortfarande baserat på mätningar och kritlinjer. Under vägen använder vi en lång vater för att se till att skruvarna är i linje.

4. Till slut har vi nått de sista tabellerna. Här plockar vi upp vårt skarpa öga och fördelar avståndet så att det ser bra ut. Borden kan vara så krokiga att du behöver använda en rakhyvel för att få dem på plats.

5. På sidorna skärs borden först tills golvet är färdigt. Längs vägen har vi bara klippt borden i mitten av varje rad i längd - de är 354 cm långa. När vi nu skär till golvet med en cirkelsåg får terrassen rätt kant i sidorna.

Steg två steg

Så det är dags att slutföra trappan - och låt dig inte lura, det här är en stor del av ditt totala jobb. Trapporna och trapporna i ändarna har diskuterats tidigare. Nu har de två långa stegen framför också något att ljuga på. Här kan vi skruva in den innersta stödstrålen (E) direkt på stolparna (A1), medan lageret vidare måste ha egna inlägg (A3). De bör inte sitta exakt - det viktigaste är att trappstödets stödbalk har 31 cm luft till bottenkanten av ytan (C) mot golvet, så att det finns plats för steg (J) och trappa (K). Fångsterna är uppbyggda av två ämnen - längden på den långa (G) till det första steget, och dessutom den korta (B) till det andra steget.

1. De långa stödbalkarna (E) är inställda. Den innersta skruven på stolparna (A1) med 31 cm luft upp till ovannämnda svällning. Den yttersta skruven är på sina egna inlägg (A3). Du behöver inte gräva ner till en meter vid alla staplarna, men det är faktiskt enkelt med borren.

2. Då skruvas bottenskovlarna (G) på balkarna. De sticker ut för strålarna under golvet så att skruvarna i trappan sitter med skruvarna i golvet. De måste hålla 59 cm ut. Strax efter en sträng fäst vid varje ände.

3. De övre trapporna (B) är placerade på botten. De ska sticka ut 29,5 cm i förhållande till sväljningen över dem. Här fäster vi dem med skruvar från varje sida. Du kan naturligtvis också offra ett par nagelplattor för att göra dem ännu mer stabila.

4. Trappan (K) i toppen tänds på den absoluta nöden (C). Utanför ändarna har vi 5 mm luft upp till terrassen. Vi lägger ett avståndsgap i fokus. Och naturligtvis ser vi till att skruvarna är i linje med skruvarna på takterrassen.

5. Nu lägger vi bordet (H) på toppsteget. Först sträcker den sig 4 cm över fångsten (B). Skruva sedan det i botten så att det är ett 5 mm spår. Vi tar steget på framsidan hela vägen, för en 45-graders skott blir snabbt snett.

6. Nedanför stegen sätter vi nästa trappa (K), även här med 5 mm luft ovanför. Vi rakar trappan så att vi kan skruva dem hela vägen in i hörnet. TIPS: Placera ett 5 mm block på trappan utanför i hörnet så att det också stöder steget.

7. Det nedre steget slås på och en ny trappa stänger ner till gräsmattan. I slutet av terrassen, där kullen stiger upp, och där vi bara har ett steg, klipps bottenhöjden så som den passar.

8. Sedan går vi över golvet och stegen med de senaste skruvarna. Vi hoppade ursprungligen över flera tills alla borden var på plats. Nu går det snabbt och vi kan sätta alla skruvar snyggt i linje.

ADVERT

Mest populära