All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Att bygga utekök med praktisk kaklade bänk

Matlagning utomhus är livskvalitet. Om du tillbringar en helg med detta utomhuskök, blir du belönad i flera år i trädgården med mer tid.

I stället för att stå med förberedelserna för grillkväll inomhus, medan grillen

arbeta i trädgården, flytta både förberedelser och sanering utomhus.

Grönsaker behöver inte ens komma in i huset. Du plockar upp dem i köksträdgården, rengör dem i rinnande vatten i diskbänken och gör en utsökt sallad på plattorna som utgör köket.

Du tänder grillen och du är igång. Köket har allt, även utrymme för verktyg på sidan och bakväggen, samt två hyllor.

Vill du frigöra dig från grillen, eller bara expandera köket,

lägg till en lös kokplatta.

rinnande vatten och lätt rinna

Vissa primitiv skall säkert vara, så det är bara kallt vatten i kranen. Det är en enkel och billig lösning för att ansluta slangen till kranen med en enkel koppling.

Avloppet är också ganska primitivt - det finns ett rör från diskbänken med en slang som passar den. Slangen kan ledas till till exempel en säng så att vattnet inte kan spelas eller det kan flyttas till en utomhusavlopp.

Som en bänkskiva och hyllan under bänken använder vi keramiska plattor. De är stora och motstår nästan allt. Kakelarna läggs löst i ett uttag vid kanten av bänken.

Handfatet är inbyggt i en plywoodpanel, löst placerad i samma uttag som plattorna, eller fast vid bänken.

Även om köket är lätt att sätta ihop, har det en bra finish med eleganta fogar. Vi målade det svart som plattorna - du gör som du vill.

Benen är tillverkade av två tabeller

ben, framsidan och baksidan är sammansatt av två hyvlat ombord, en smal och en bred (A och B till de bakre benen, C och D till toppen). Det är bara längden som skiljer sig på fram- och bakbenen.

Syftet med att använda två olika bredder, är att de två sidorna på den sista etappen för att vara så bred - som det bredaste bordet för att gå över den smala.

1. Bensidorna (A-D) bereds att monteras. Här är ett främre ben där vi slår fyra dykar nästan genom den breda delen och lägger lim på smalets kant.

2. Benet är monterat. Lägg den breda sidan (C) så att kanten blossar med den smala (D) och träffar dykarna. Fortsätt på samma sätt med de andra tre benen.

De främre och tillbaka varje build

När de fyra benen är anslutna till ett chassi, är gjord med ramelementen som brickorna för att vara placerade på både toppen av bänkskivan och botten genom hyllan.

Listorna som bildar köksdiskens bakvägg stärker hela strukturen.

Samtidigt ger listorna utrymme för hängande köksredskap och stöd för en övre hylla.

Vi börjar med att montera långsidorna, framsidan och baksidan.

1. Klipp de långa såren (G) och remsorna (K) för att passa på plattorna (M). Kakelarna varierar något i bredd, därför märker vi efter sex kakel.

2. Notera placeringen av spikarna (G) på de långa bakbenen (A). Notera också platsen för listorna (K). Den övre sargenen (G) sätter en tjocklek under överkanten på frambenet (här 1 cm).

3. Lim och dra åt växlarna (G) mot benen (A) med fem 4 x 40 mm skruvar i varje fog. Se till att alla vinklar är korrekta innan alla skruvar är inkopplade.

4. Dra åt remsorna (K) på benen (A) och dra åt dem med 4 x 40 mm skruvar från baksidan så att skruvarna inte verkar. Fördela avståndet jämnt mellan listorna.

5. Skruva hyllan (J) ovanpå benen med 5 x 60 mm skruvar: så är bakramen klar. Fortsätt med framramen, som sätts ihop på samma sätt.

Delarna monteras till ett helt bord

Framramen och bakramen kan nu enkelt monteras i en hel ram med de korta ramarna. Vi spänner över delarna med krafter och justerar allt på plats innan vi vänder allt fast. Därefter placeras däcken på utsidan av sängarna. De förstärker såren medan de formar en kant så att plattorna och plattan med diskbänken kommer att ligga kvar på

sarges. Således är skelettet färdigt.

1. Front- och bakramarna är anslutna till de fyra korta stagen (H), som är skruvade med 4 x 40 mm skruvar. Dra först åt säcken på de smala sidorna (B) till bakramen med en kraft. Då är det lätt att fixa allt i rätt vinkel.

2. Se till att delarna är vinklade och införda i skruvarna. Eftersom skruvarna bara är tillräckligt långa för att hålla, är det naturligtvis bra att lime också. Om du bor med en tunn borr får skruvarna bästa möjliga grepp.

3. Sätt sedan framramen på. Återigen är det ganska lätt att balansera de två ramarna, om du ständigt använder de ensamstående krafterna för att hålla bitarna ihop.

4. Skruva fast och klistra de korta strängarna (H) på framramen med 4 x 40 mm skruvar. Även här spänner vi och ser till att allt är i en vinkel. Vi vrider inifrån så att skruvarna inte verkar.

5. Förslagstavlor (E och F) är förberedda. De skärs i längden så att de passar tätt mellan benen på bordet. Sedan limar du på ena sidan.

6. Däckplattan (E) är fixerad till toppen. Vi spänner dem på påsen (G) för att hålla fötterna uppe och dra åt dem med 4 x 35 mm skruvar. Skruva av insidan så att skruvarna inte verkar.

7. Skyddet (E) på botten är skruvat. Här styr vi höjden genom att placera en kakel (M) på sargen (G) och räkna däcket i höjden efter det.

8. Fäst de korta kretskorten (F) på de korta kanterna (H) på samma sätt med lim och skruvar.

9. Slip lätt med en kvarn, sedan är basen klar. Kom ihåg att kanterna blir starkare om de inte är helt skarpa.De bör därför avrundas lite.

Handfat och kran placeras i plattan.

Det är inte lätt att installera ett handfat i en keramisk plattbänk. Här ersätter vi två plattor med en plywoodplatta. Både diskbänken och kranen som vi kommer att ansluta till trädsslangen ledes genom plywoodplattan. Eftersom slangen med vatten och avlopp är snabb att ansluta till och från, kan du enkelt lyfta plattorna och diskbänken för att flytta utomhusköket eller ställa det bort för vintern.

1. Placera diskutrymmet på diskplattan (L) som diskbänken sänks. Placera diskbänken ovanpå plåten så att det finns utrymme för kranen bakom diskbänken och dra formen längs kanten.

2. Sträcka klippet 2 cm inuti konturen. Hålet borde bara vara tillräckligt stort för den djupa delen, medan kanten ska ligga på plattan. Borra ett 10 mm hål i jigsågens linje.

3. Klipp ut diskbänken med sticksåget. Sågbladet sitter fast genom hålet, sågen startas och bladet passerar runt linjen. I sin tur är snittet sannolikt lite ojämnt, men det spelar ingen roll.

4. Borra ett hål för kranen. Mäta varifrån kranen ska placeras och ett hål något större än apparatens diameter.

5. Kontrollera att allt passar ihop, men vänta på att fixa delarna - det är mycket bättre att slipa och måla tallriken så att alla kanter är täta innan disken och vattenkranen är fastklämda.

6. Markera och forma plywoodplattan (L) noggrant. Lägg först en primer av antifouling och ruttning, och följ upp med träskydd. Gör extra färg på kanterna. De är de mest utsatta.

7. Handfatet sitter fast på tallriken. Placera diskbänken på plats och dra åt den med skruvarna som tvättstället medföljer. Vid behov, tryck lite silikon e. L. Längs kanten först för att göra den helt tätt.

8. Byt vattenkranen. Se till att tätningsringarna sitter ordentligt så att onödigt vatten strömmar in i plattan.

9. Skruva av vattenkranen med muttern och dra åt kopplingspluggen till kranen.

Köket är målade och vattnet är anslutet till

Ett utekök är ute. Därför måste vi ge den en bra runda trädskydd.

Om du väljer att bära halveringsskydd, måste du korsa fingrarna för att det ska tränga in i träverket och fungera som grund och bita två eller tre lager.

Här ger vi köket en solid färg. Därför mäter vi först det med en oljebaserad primer med anti-mögel och gnid innan du målar två lager.

1. Allt är jordat och målade försiktigt. Först börjar vi med en gruntsolja en eller två gånger. Sedan måla två lager med ett massivt träskydd.

2. Tvättplattan (L) och plattorna (M) sätts slutligen på plats. Du kan välja att skruva skivan med diskbänken till basen. Sedan är sittandet helt fast, platt med plattorna.

3. Vattnet från utomhuskranen är anslutet till trädgårdsslangen. Slangen är knuten till kopplingen som passar kranen.

4. Dränera avloppsvattnen från sinken.Avloppet är bara en flexibel slang som passar avloppsröret.

Således är du redo att flytta matlagningen ut i trädgården. Vi har också hängt krokar för köksredskap på sidorna.

ADVERT

Mest populära