All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att undvika laviner i påsk

Det har skett en ökning av allvarliga missförhållanden de senaste åren. Kallvintrar och brist på kunskap är huvudorsaken, säger det norska geotekniska institutet, NGI. Den stora delen av skärmar som tar livet är torra snöglas. Kölden skapar instabila och farliga skikt i snön, och det här är lagren som bryts så att skottningarna utlöses.

- Vid toppmötet har blivit en ny populär sport som kräver specialkunskaper, leder också till en ökning av olyckor, säger Kjetil Bratt Lien vid norska geotekniska institut (NGI) till Hytteliv. Han har skrivit "The Little Snowdrop Book" och är en av landets mest erfarna skyttexperter.

Snön på bergssidan är fascinerande vacker, så länge du undviker terrängfällor. Du kanske har hört eller sett det. En snöback kommer snabbt ner på en bergssida eller sluttning.

Bully och läskigt, men vanligtvis utlöstes naturligt. En otrolig utsikt över ett långt avstånd, och ett tecken på att naturen fungerar ensam. I ett ögonblick, vitvasket och fredligt med vackra genomskinliga kristaller av is, och i nästa skrämmande och våldsamma.

STORA KRAV: Det kan finnas massiva snöfallar i brådska och cirka 25 procent av de döda i snödrost dö av mekanisk skada. På toppen av bilden är frakturkanten. Foto: FOTO: Kjetil Brattlien, NGI.

- Det mest utsatta skärområdet är 35-45 grader brant med en fokuspunkt där terrängen blir gradvis brantare, förklarar Brattlien. Människor som regelbundet åker skidor med vanlig skidutrustning behöver mindre skyttefärdigheter eftersom de nästan alltid vill hålla sig borta från en sådan brant terräng, säger Brattlien.

Ta hand om detta innan du går till en toppresa.

De som letar efter brant terräng måste ha en mycket större spridning av kunskap än vanliga skidåkare. De måste också ha räddningsutrustning för att rädda varandra. Lavin experter rekommenderar tre säkerhetsväggar:

Sikkerhetsmur 1. Du måste ta hänsyn till lavinrisken på rätt sätt, så att du kan anpassa turen med hänsyn till omständigheterna. Skredfare klassificeras enligt en femsiffrig skala (se faktaram).

Säkerhetsvägg 2. Minska risken att alltid göra en resa med andra så att någon kan rädda dig om en olycka inträffar. Undvik terräng fällor, dvs terräng där konsekvenserna av skred kan vara dödlig, eftersom det erkände downhill steget, kraschar in i träd eller begravd djupt i en kanjon.

Sikkerhetsmur 3 Om du är begravda av en lavin, behöver du dina vänner gräva ur snön inom 15 minuter för att det ska vara en hög sannolikhet att du kommer att överleva. Tyvärr dör de flesta om de är mer än 30 minuter under snön. Tiden är väldigt kritisk, och det är därför viktigt att alla som reser i slädområdet alltid har en sökmotor, spade och sökpekare.

En sökmotor är en elektronik på 3000-4000 kronor som skickar ut en signal. De som inte har tagits av kan snabbt söka den saknade.

Ett snedstreck uppträder när en skidåkare, vind, temperatur och nederbörd gör att drivkrafterna i snön blir större än stabiliserande krafter. Det finns flera och olika typer av backar, men de två vanligaste är lös snö och flak. Lösa muttrar utlöses när snön lossnar vid en punkt och sprider sig nedåt som en slags fläkt. Flakskred är dock den farligaste. Sedan löser snön längs en linje, och en hel bergssida kan lossna och falla ut.

Persistent svag snö är nyckeln till att identifiera sluttningar, och det finns två typer av snöskoter att vara medvetna om. Ytabsorption bildas när luftfuktigheten kondenserar på snöytan och skapar stora och vackra kristaller. När dessa kristaller är täckta av snöig snö, fungerar de som ett korthus, det sägs, och när de laddas, går de lätt samman. Men även under ytan kan det vara skrämmande processer. När det är lite snö i bergen och lufttemperaturen har varit låg, kommer det att orsaka bildandet av kristallkristaller under snön som ger instabil snö.

Snöläggning

Det är nödvändigt att undersöka snökiktet och det svaga lagret för att bestämma stabiliteten.

- När jag grävar börjar jag ofta med stabilitetstester, säger Brattlien. Om testen visar att det finns stabila förhållanden går jag vidare utan att spendera tid på att hitta alla lag i snön. Om stabilitetsprov visar ostabila förhållanden, spenderar jag mer tid som beskriver lagdelningen i snön. Det här är de instabila områdena som är farliga och vilka vi måste kartlägga.

De svåraste jobbskyttarna har att bestämma hur långt en snedjup går, det vill säga bestämma maximal utloppslängd. Enkelt sagt, du är säker om du går längre än tre gånger fallhöjden på lutningen. Om bergssidan är 100 meter hög, är du säker om du är 300 meter bort, mätt från toppen av berget.

Måste vara säker

SPACE TEST: Försvarsmakten Expert Jo Gunnar Ellevold utför kompressionstest för att testa snöets stabilitet. Här snöar snett snittet genom att klippa på ett spadeblad på ena sidan av en isolerad snöskolan tills en fraktur initieras. Om sprickan fortplantas tillfälligt över kolonnens bredd föreligger risk för fara. Foto: PHOTO: Kjetil Brattlien, NGI

Snöskor kan påverka både utomhus, bostads, väg och körfält. Lyckligtvis tar sällsynta rift livet i byggnader, delvis för att många av de mest utsatta stugorna inte används hela vinteren. Om stugan ligger längre bort från bergssidan än tre gånger hösten, är det inte heller någon fara. Dagens planerings- och bygglov kräver att hytter och hus placeras säkert för så kallade 1000-åringar. Det betyder att du nästan alltid kommer vara säker när du sitter på soffan i stugan.

Experter är överens om att lossnar mest laster under stormar med mycket regn och vind eller om temperaturen stiger snabbt. Grovkornig vårsnow har ingen farlig skiktning och är mycket säkrare än skiktad snö på vintern.Därför är det vanligtvis mindre farligt att köra en brant bergssida på våren än på vintern. Du kan även checka in för att kontrollera snöskotern på den nya sidan noggrant. com

Se också:

Testa lavin väskor som kan rädda liv

EJ SÄKER: Denna stuga på Imingfjell Uvdal krossades av jordskred på vintern 2007. Stugan stod säkert i 33 vintrar innan vädersituationen var så speciell att en naturlig utlöses slash brutna stuga. Foto: PHOTO: Kjetil Brattlien, NGI

Kabinen i Ål ligger 1100 meter över havet.

Har du Norges drömkabin? Delta i tävlingen

Så här lägger du till helt solid

ADVERT

Mest populära