All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

För att undvika fläckar när man målar

Fyra trick som sparar borste

Akryl Mass ger sassy yta

Du har satt i helgen att måla taket, lite ur söndag du inser att du har köpt en liten knappa färg.

"Om jag målar färgen långt bortom det är det bara två rockar", tror du.

Torkar snabbt

- Beläggningar kan ha flera orsaker, till exempel olika sug i substratet och färgning. Men ofta uppstår de för att människor använder rullande misstag, förklarar Svein Nedberg Hansen, Malermester i testavdelningen på Jotun.

- Vattenbaserad färg torkar snabbt och sätter tunt lager, torkar det ännu snabbare. Om du kör fram och tillbaka på rullskridskoåten rullar i princip en liten färg. När du gnider och gnider för att rulla för att täcka det största möjliga fältet, har du gjort en mycket tunn applikation som torkar nästan omedelbart. När du börjar nästa applikation blandar färgen inte var du överlappar varandra och du får en sköld, förklarar färgmästaren.

Här är en målare mästare tips:

Arbete snabbt

Är du ha sassy yta du behöver arbeta snabbare så att inga delar av färgen får torka under programmet.

Användning bucket

Fyll utbildning: roll ovanpå färgen Illustration: Øivind Small

Undvik dropp: vrid rulla halvt varv så att droppande kanten kommer på toppen av rullen. Foto: Illustration: Øivind Lie

Det första du behöver göra är att byta rullskiva med en färgrullehink. Rullebrädet tar bara lite färg åt gången, vilket innebär att du fortfarande behöver fylla på. Det tar tid. Dessutom får du mindre färg i rullen när du kör den fram och tillbaka på tavlan.

Använd höger rulla

Nästa sak är att köpa en riktig rullning som passar det jobb du ska göra. Om du arbetar tillräckligt snabbt måste du också ha en förlängningsaxel. Med axeln får du fart när du applicerar, samtidigt som du ger ett bra avstånd till vad du ska måla, så det är lättare att upptäcka fel.

Rulla på färg

När du använder bågen, rulla rullningen ovanpå lacken. Då får du en droppande kant på botten av rullen. För att undvika stänk, rulla omkring hälften av halsen till kanten av påsen för att få denna droppkant på toppen. Sedan fortsätter färgen att rulla i de sekunder du använder innan du börjar rulla.

Det är viktigt att låt rullan springa lätt över ytan och tryck inte på det. Sedan applicerar du mycket färg. Om du är osäker på vad som är lämpligt, läs rutan hur mycket färgen täcker per liter.

Få mer om snarkning och verktyg. Följ mig på Facebook och besöka klicka på verktygsfältet.

Läs också:

Här kan du fråga om renovering

Att skära ett gipsskiva

Att måla utan tejp

ADVERT

Mest populära