All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

För att undvika falska "mästare"

fjol enligt Byggmästare följde 70 fall som avses att missbruka av Master mark och mästare. Alla fall utom en som tillämpas på byggnadsämnena.

- I målningsindustrin är falsk marknadsföring av mästertitel ett stort problem. Jag har sett många exempel på företag som marknadsför sig som mästare utan att vara, säger Einar Hanisch, chef för MFB och MLF.

Pengar i kvalitet?

Einar Hanisch, chef för MLF, är oroad över den falska marknadsföringen av mästerskapstiteln. "Det är ett stort problem," säger han.

Norrmän spenderar miljarder dollar vid renovering varje år. Vi är angelägna att vara bra runt oss. När vi spenderar så mycket pengar på någonting vill vi självklart att resultaten är bäst. Då är det viktigt att de som utför jobbet är välutbildade.

- När människor och företag hävdar att de har en kvalifikation som de inte har blir kunden lurad. Det är därför en stor risk att arbetet utförs felaktigt och att kunden får en dålig produkt, varnar Hanisch.

Han är också orolig över hur dessa falska mästare förstör branschens rykte.

- Eftersom kunder får dåliga produkter från vad som uppfattas som proffs, försvagas också statusen för ämnet och industrin. Det är därför viktigt att vi bekämpar detta problem, säger han.

Välj en riktig mästare

Om du är ett företag under MLF-propellern, kan du vara säker.

Mästarens titel är ett kvalitetsstämpel. De som bär titeln har legitimt certifikatbrev, godkänd utbildning och lång erfarenhet. De kan göra sitt ämne. Det är därför som det lönar sig att anställa de sanna mästarna. Och du kan inte räkna med blint på någon som har på sig championstiteln.

- De säkraste privatpersonerna kan göra på denna marknad väljer man ett av våra medlemsföretag i MLF. Alla företag har masterkunskaper. Då är du säker på att hantverkaren är den som han påstår sig vara, säger Hanisch.

Du kan också kontrollera om mastern är registrerad i Masterregistret. Det här är en översikt över mer än 17 000 hantverkare, där alla registrerade är godkända, aktiva mästare eller mästerskap.

Rapport

För att pryda sig med master logotyp, måste man ha ett intyg, godkänd utbildning och lång praktik.

Mästaren är en skyddad titel. De som använder titeln eller varumärket måste ha fått championsbrev från Master Newsletter, och de måste ha betalat en årlig avgift. Obehörig användning av huvudmärket eller titeln är olagligt. Därför bör du alltid rapportera om du blir medveten om felaktig användning. Detta är också för andras skull så att de inte längre möter samma problem.

- Det är viktigt att företag och privatpersoner som ser denna allvarlig typ av falsk marknadsföring meddela oss i MLF, Master Craftsman kommittén eller andra organ, säger Hanisch.

ADVERT

Mest populära