All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

För att undvika torr gips

Fyra trick som sparar borste

Ta hand om dina fönster

Undvik renoverings misstag

Har ni planer på att gnistra gipsskivor du just har ställt in, eller bara gnistrar några hack i väggen innan en färgstreck? Och då märker du att kickballen du använde förra gången är helt hårdhärdad?

Det är den glittrande sak som du verkligen skiljer amatören från proffsen. Att göra denna rätt är en förutsättning för ett perfekt resultat på jobbet.

Och då är det viktigt att lagra gnistmassan ordentligt så att den är redo för uppgiften nästa gång du öppnar röret eller locket.

Komma ut i luften

Skräp behöver luft att torka. Om stående luften i röret, antingen utanför korken eller längre in, torkar gnistan.

- Det finns två saker att se upp för. Terminal från baksidan, precis som kaviar röret och dessutom se till att det inte finns någon luft i röret när du sätter på locket, förklarar Svein Nedberg Hansen att klicka. nr. Han är målare i testavdelningen på Jotun.

Lägg badkaret på golvet

- Jag har röret som ligger på golvet, även om jag mousserar. Sedan pressar jag ut massan med min fot, medan jag har händerna fria till det mousserande. När jag är klar kramar jag massa framåt i öppningen och skruva på locket, förklarar Nedberg Hansen.

LUFT IN TUB: Slå inte på korken nu. Foto: Foto: Øivind Lie

KLEM UT: Krama sparken hela vägen ut i öppningen och sätt på korken. Då finns ingen luft i röret. Foto: Foto: Øivind Small

Tätningsmedel hink

Ta murslev i hink torkar massa längs väggarna i skopan snabbt, och faller i den våta spackel. Då hjälper det inte om du gör allt rätt. Torra bitar i den glittrande massan gör det omöjligt att få ett bra resultat.

- Dra av gnistan runt kanten innan du lägger på locket. Visst med ett mjukt smörjmedel eller spatel beskriver Nedberg Hansen.

Få mer information om snarkning och verktyg: Följ mig på Facebook och besök Tool Forum.

DRAW OFF: Ta bort alla gnistor längs hinkens väggar. Foto: Foto: Øivind Small

Se också:

Du kan fråga om renoveringar

För att montera gipsskivor

Hur mallar dig utan att förlora

ADVERT

Mest populära